30 Σεπτεμβρίου 2010

Αγγελίες για την τακτοποίηση των «ανέργων»

Σε δημοσίευμα που βρήκαμε από το λες μαλακίες αναφέρεται το εξής:
«Ζητούνται νέοι-νέες για πλήρη απασχόληση στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόρασης. Απαραίτητη προϋπόθεση να δουλεύει κάποιο μέλος της οικογένειας τους στην ΕΡΤ. Πληροφορίες στον 1ο όροφο, γραφείο αξιολόγησης προσωπικού οικογενειών ΕΡΤ».
Η προκλητικότητα των καριόληδων που διόρισε ο προκλητικότατος Γερουλάνος, ο οποίος επελέγη από τον ανίκανο και απροκάλυπτο GAP, ο οποίος εξελέγη από το 43% των πανηλίθιων ψηφισάντων (και όχι από το σύνολο του λαού, όπως εδώ και δεκαετίες ακούγεται) έχει φθάσει σε σημείο που πραγματικά δε μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε!

877 μαλάκες που περιμένετε να μπείτε στα Υπουργεία Οικονομικών και Μακεδονίας-Θράκης (αλήθεια υπάρχει ακόμη αυτό;), δεν έχετε κανένα θείο να σας χώσει; Γιατί μέχρι τώρα μόνο σας τον χώνουν...

Οι υπόλοιποι καθίστε με τους κομμένους σας μισθούς να ρεμβάζετε από το παράθυρο τον ήλιο και τη θάλασσα!

28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο μίτος της Αριάδνης

Καθήμενος το πρωί της Κυριακής εις το μπαλκόνιον της οικίας μου, άρχισα να ξεφυλλίζω τις εφημερίδες που είχα ψωνίσει από την 8ην πρωινήν. Έκανα τη μαλακία και μετά από 7 χρόνια αγόρασα το ΒΗΜΑ (ναι του Πρετεντέρη) της Κυριακής. Βέβαια η επιλογή δεν είναι τυχαία. Οφείλεται στη συνέντευξη του αρχιφασίστα αντιπροέδρου της 2ης εν Ελλάδι Κυβέρνησης Τσολάκογλου, Πάγκαλου, την οποία και αδημονούσα να διαβάσω, έτσι για να μου φύγει η περιέργεια.

Και εκεί που αραδιάζει τις μαλακίες κατά ριπάς, φθάνει η ερώτηση του παμμέγιστου δημοσιογραφίσκου της πλάκας, Ν. Χασαπόπουλου, σχετικά με την κριτική που δέχτηκε ο φασίστας από άλλα φασιστοειδή του ΜΠΑΤΣΟΚ, για την εξομοίωσιν των κλεφτών με τα θύματα των κλοπών.

Για να είμαι ακριβής παραθέτω:

Ερώτηση του αστείου: «Υπήρξαν όμως και βουλευτές του ΠαΣοΚ οι οποίοι σας επέκριναν λέγοντας ότι δεν μπορείτε να εξομοιώνετε τους κλέφτες με τα θύματα».

Απάντηση: «Ποιοι είναι οι κλέφτες και ποια είναι τα θύματα; Δηλαδή υπάρχει κανείς στο ΠαΣοΚ που δεν διόρισε για κάποιους λόγους; Αν υπάρχει το σέβομαι και θα ήμουν ευτυχής αν κάποιος μου το απεδείκνυε. Αν του έθετα δηλαδή υπόψη παραδείγματα φαύλων υπουργών και βουλευτών του ΠαΣοΚ οι οποίοι διορίσανε και διορίσανε με το παραπάνω- ας μου αποδείκνυε ότι δεν είναι έτσι. Βεβαίως, πρέπει να επισημάνει κανείς την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ΠαΣοΚ και ΝΔ. Η ΝΔ έχει στο DΝΑ της τη φαυλότητα, το ΠαΣοΚ την πολέμησε, έκανε το ΑΣΕΠ, αλλά αντιστάθηκε με δύναμη κατ΄ αρχήν η κοινωνία. Δηλαδή οι άνθρωποι που ζητούσαν διορισμούς. Υπό την πίεσή τους υποχώρησαν πολλοί βουλευτές, για να μην πω σχεδόν όλοι, και πολλοί υπουργοί...».

Ξαναρωτάει ο σοκαρισμένος δημοσιογραφίσκος: «Διορισμοί δηλαδή διά της πλαγίας οδού»;

Απάντηση: «Είχαμε διορισμούς από το παράθυρο. Το γνωστό σύστημα των συμβάσεων έργου που γίνονται συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ακολούθως συμβάσεις αορίστου χρόνου. Αυτό καταντούσε να είναι ισοδύναμο με το μόνιμο. Είδατε στη Βουλή ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ, μιλώντας για τους υπαλλήλους αορίστου χρόνου, οι οποίοι με σκανδαλωδέστατο τρόπο είχαν προσληφθεί σε ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που χρηματοδοτείται από το Δημόσιο, έσπευσαν να πουν: “Να βρούμε τρόπο για να μην απολυθούν”. Δεν είναι επανάσταση του αυτονόητου να πάψεις να λες ότι απολύεται κάποιος του οποίου η σύμβαση λήγει (να πάλι και η επανάσταση του αυτονόητου);
Οταν λήγει η σύμβαση ενός, αυτός απλώς δεν έχει πλέον σύμβαση».

Παραδέχεται, λοιπόν, ο αστείος ότι «με σκανδαλωδέστατο τρόπο είχαν προσληφθεί». Κλασσικά τα ρίχνει στο ΚΚΕ ενώ προσποιείται για τον καλύτερο σύμμαχο του ΜΠΑΤΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, και δήθεν το κατηγορεί. Υπάρχει, όμως, και συνέχεια στην αθλιότητα.

Χθες λάβαμε μια επιστολή από τους 877 αδιόριστους διοριστέους εφοριακούς και τελωνειακούς, οι οποίοι ενώ έχουν πετύχει στον ΓΡΑΠΤΟ διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, τους έχουν γράψει στα παπαρια τους τόσο ο Παπακωνσταντίνου, όσο και ο Ραγκούσης και φυσικά και ο Πάγκαλος, καθώς δε πρόκειται για λαμόγια και γλείφτες, αλλά παιδιά που έκαναν τη μαλακία και πίστεψαν στην αξιοκρατία, διαβάζοντας και πετυχαίνοντας σε γραπτό διαγωνισμό.  

Παραθέτουμε την απάντηση τους προς τον αρχιδοσίλογο Πάγκαλο, όπως ακριβώς μας εστάλη:
«Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Δήλωσε στο "Βήμα" ότι το κυβερνών κόμμα έκανε το ΑΣΕΠ και καταφέρθηκε κατά της φαυλότητας των πλαγίων διορισμών.

Εμείς γνωρίζουμε ότι η Αριάδνη Παγκάλου, η κόρη του, διορίστηκε στη Βουλή, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, και στη συνέχεια αποσπάσθηκε σε Ο.Τ.Α. συνεχίζοντας να αμείβεται με το μισθολόγιο των υπαλλήλων της Βουλής. Αυτό έγινε 26.3.2004 επί κυβέρνησης Ν.Δ.
Επειδή με ευθύνη της παρούσας κυβέρνησης πολλοί εκ των διοριστέων εφοριακών τελωνειακών και δημοσιονομικών του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ της προκήρυξης 1Γ/2008 για το Υπουργείο Οικονομικών είναι άνεργοι με σημαντικά προβλήματα επιβίωσης και οικονομικής στήριξης των οικογενειών τους, θα παρακαλέσουμε τα στελέχη της Κυβέρνησης να μην προβαίνουν σε δηλώσεις που προκαλούν. Η αναστολή της πρόσληψής μας είναι μέχρι το 2013. Δεν θα αναφερθούμε καν στο διορισμό 232 νέων υπαλλήλων στη Βουλή μόνο το 2010 γιατί το θέμα έχει εξαντληθεί σε άλλες δημοσιεύσεις...»
Καλά ρε Πάγκαλε, η ΝΔ δεν έχει μέσα της τη φαυλότητα; Μήπως, λοιπόν, η κόρη σου είναι φαύλη ή μήπως πρέπει ο μίτος της Αριάδνης να επανατοποθετηθεί στο τραπέζι των γλωσσικών λημμάτων και να λάβει ακόμη μία ερμηνεία; 



26 Σεπτεμβρίου 2010

!A la Victoria!

Tου Ignacio Ramonet
Στην αντιπαράθεση για την ιδεολογική κυριαρχία στη Λατινική Αμερική, δύο αποφασιστικές δοκιμασίες λαμβάνουν χώρα αυτόν τον καιρό: οι βουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου στη Βενεζουέλα και η ψηφοφορία της 3ης Οκτωβρίου για πρόεδρο στη Βραζιλία.
Αν η δημοκρατική αριστερά δεν καταφέρει να επιβληθεί σε αυτή τη χώρα-γίγαντα, το πολιτικό εκκρεμές θα γείρει, σε πανηπειρωτική κλίμακα, προς τη δεξιά, η οποία ήδη κυβερνά σε επτά χώρες: Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Μεξικό, Παναμά και Περού. Ομως ένα τέτοιο ενδεχόμενο μοιάζει ελάχιστα πιθανό: ο Ζοζέ Σέρα, υποψήφιος του Κόμματος του Δημοκρατικού Κινήματος Βραζιλίας (PMDB, κεντροδεξιό) δύσκολα θα μπορέσει να επιβληθεί στην Ντίλμα Ρούσεφ από το Κόμμα των Εργατών (ΡΤ), μια υποψήφια που έχει την υποστήριξη του πολύ δημοφιλούς απερχόμενου προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος, αν το Σύνταγμα το επέτρεπε, θα μπορούσε άνετα να επανεκλεγεί για μια τρίτη θητεία.

23 Σεπτεμβρίου 2010

Kοίτα ποιος μιλάει...

Κάποτε η Ελευσίνα μπορούσε να καυχιέται για τα Ελευσίνια μυστήρια, τον Αισχύλο και την Ιερά Οδό!
Σήμερα φημίζεται και πάλι για το φαγοπότι αλλά των αχρείων της, οι οποίοι περνούν μέσα από την Ιερά οδό των οργίων!


Σχετικά θέματα
Ποιος είναι τελικά ο Πάγκαλος;

22 Σεπτεμβρίου 2010

Τρομοκράτες και οι... διαδηλωτές

Εν κρυπτώ, σε τμήμα θερινών διακοπών και χωρίς καμιά ιδιαίτερη εξήγηση η κυβέρνηση κατάργησε πλήρως τις ασφαλιστικές δικλίδες του προηγούμενου «τρομονόμου», που προστάτευαν ακόμη και τη βίαιη πολιτική και συνδικαλιστική δράση από ποινικές κατηγορίες για «τρομοκρατική δράση».
Παράλληλα τιμωρεί αυστηρότερα (10ετή κάθειρξη) όσους δίνουν «ουσιώδεις» πληροφορίες σε τρομοκρατικές οργανώσεις για διευκόλυνση του έργου τους ή τους παρέχουν υλική ή άυλη υποστήριξη, ακόμη και αν δεν τελέστηκαν τελικώς «τρομοκρατικές πράξεις»!

20 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα ψέμματα από το συνεταιράκι των εργολάβων, Δ. Ρέππα

"Να σας πω ότι αυτοί οι οποίοι περνούν τους δρόμους σήμερα και δεν πληρώνουν διόδια, ας γνωρίζουν ότι το πιο πιθανόν η εταιρία να κρατά τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και να προσφεύγει εναντίον του δημοσίου μετά, από το οποίο θα ζητά την ανάλογη αποζημίωση. 

19 Σεπτεμβρίου 2010

Αφιερωμένο στους λαούς που αντιστέκονται



Θεωρείται μία εκ των φτωχότερων χωρών της Αφρικής. Το όνομά της υπήρξε επί σειρά ετών συνώνυμο του λιμού και του θανάτου από ασιτία και υποσιτισμό, ενώ το 14% των κατοίκων ηλικίας 15 έως 49 ετών είναι φορείς του ιού HIV. Οι πολύμηνες περίοδοι ανομβρίας στοίχιζαν καθημερινά έως το 2005 τη ζωή σε δεκάδες υποσιτισμένους κατοίκους του Μαλάουι, καθώς η χώρα ήταν αναγκασμένη να εισάγει το ήμισυ των ειδών πρώτης ανάγκης και διατροφής από το εξωτερικό. 

15 Σεπτεμβρίου 2010

Ιστορίες νεολληνικής αποβλάκωσης

Αν βγαίνατε σήμερα και κάνατε ένα γκάλοπ σε 10.000 πολίτες του Μπουρδελιστάν σχετικά με τις αμοιβές των εργαζομένων και τη φορολόγηση των επιχειρήσεων, το 80% θα σας απαντούσε όπως η TV και τα λοιπά media:
Δηλαδή, ότι οι αμοιβές των εργαζομένων σε όρους παραγωγικότητας είναι υψηλές, ειδικά στο δημόσιο τομέα, σε σημείο που όντως είναι απαιτητή η μείωση των αποδοχών των τελευταίων. Είναι απαραίτητες, λοιπόν, οι διαρθρωτικές αλλαγές (έτσι ονομάζονται, πλέον, η σκλαβιά των ενοικιαζόμενων εργαζομένων χωρίς δικαιώματα, οι περικοπές στις αποζημιώσεις των απολύσεων, ο εργασιακός μεσαίωνας των 50 και 60 εργασιακών ωρών, η μαύρη εργασία και ότι άλλο ξεχνάω ο μαλάκας).

14 Σεπτεμβρίου 2010

Οι διώξεις των κομμουνιστοσυμμοριτών και οι νέοι δωσίλογοι

Δεν είναι μικρή η έκπληξη που περιμένει όποιον αναγνώσει την διάταξη του κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων. Μέσα στη φασαρία που έχει προκύψει από το νέο Ασφαλιστικό, με τις συντάξεις, τον τρόπο υπολογισμού τους και όλα τα σχετικά, πέρασε απαρατήρητο ότι εν έτη 2010, εξήντα χρόνια μετά τον Εμφύλιο, παραμένει ακόμη σε ισχύ η νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα να «μετρήσουν» μέχρι διπλάσια, μέχρι και έξι συντάξιμα, τα χρόνια όσων πολέμησαν τους «κομμουνιστοσυμμορίτες»!

13 Σεπτεμβρίου 2010

Mind the ΓΑΠ

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε και πάλι ότι λεφτά υπάρχουν. (προς τους αναγνώστες μας): "Κρύψτε τα!"

Weekly report: Thepressproject.gr

12 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Ούγγροι αψηφούν Δ.Ν.Τ. - Ε.Ε.

Από τον Γιώργο Δελαστίκ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010, εφημερίδα Ελευθερία

Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

10 Σεπτεμβρίου 2010

Ντροπή στην Περισσός Α.Ε.

Απέλυσαν 20 «συντρόφους» τους στην Τυποεκδοτική, την κομματική επιχείρηση του ΚΚΕ.
Πέραν του ότι συμπεριφέρθηκαν ως στιγνοί καπιταλιστές, οι δηλώσεις της Παπαρήγας εμπεριέχουν την ίδια αλληλεγγύη απέναντι στους απολυμένους όπως ακούμε καθημερινά στα λόγια του Παπανδρέου.
Λυπούμαστε...


Ακολουθεί αναλυτικό κείμενο από την εφημερίδα Κόντρα.




8 Σεπτεμβρίου 2010

Το Πράσινο Μίλι μιας εξέγερσης

του Marx Factor

Το “Πράσινο Μίλι” είναι αμερικάνικο ιδίωμα που αναφέρεται στα τελευταία μέτρα που περπατά στη ζωή του ενας μελλοθάνατος πριν την ηλεκτρική καρέκλα, την θανατηφόρα ένεση, το δωμάτιο απαγχονισμού η οποια άλλη μέθοδο θανάτωσης έχει σκεφτεί το άρρωστο ανθρώπινο μυαλό. Ο τίτλος του άρθρου ειναι χιουμοριστικά μεταφορικός γιατί αν γίνει εξέγερση η επανάσταση η οπως θέτε πείτε το, οι κομματικές και θρησκόπληκτες πληθυσμιακές ομάδες θα επέμβουν για μετριασμό της συνεπαγόμενης βίας καθώς ΟΛΟΙ αυτοί που απεχθάνονται τη αναπόφευκτη επαναστατική βία έχουν μια άρρωστη προτίμηση ροπη και ανοχή προς την εργασιακή βία που την χαρακτηρίζουνε ηλιθιωδώς “εργατικό ατύχημα” η “τι να κάνουμε αυτά έχει ο καπιταλισμός” ή

7 Σεπτεμβρίου 2010

Ανασχηματισμός με 51% πιθανότητα πτώχευσης

Μέχρι πριν από λίγες μέρες τα στελέχη της κυβέρνησης διατυμπάνιζαν στα κανάλια και στα ξένα μέσα ενημέρωσης ότι η χώρα μας έχει διαφύγει του κινδύνου πτώχευσης. Και αναρωτιόμαστε…

- Όταν κάτι λειτουργεί «σωστά» για ποιο λόγο να το αλλάξεις (βλέπε ανασχηματισμός)
- Πως γίνεται με 51% πιθανότητα πτώχευσης να σημαίνει ότι όλα βαίνουν καλώς (βλέπε πίνακα που ακολουθεί).

Είναι διαφορετικό να σου λένε ψέματα για κάτι που δεν γνωρίζεις και εντελώς διαφορετικό όταν σου τρίβουνε την υποκρισία μέσα στα μούτρα. Προφανώς μας θεωρούν ηλίθιους, μπορεί να έχουν δίκαιο, επομένως καλή επιτυχία στο μΠΑτΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές.





Πηγή στοιχείων: http://www.cmavision.com/market-data

4 Σεπτεμβρίου 2010

Οι ηγέτες επαναστατούν ή αυτοκτονούν

Του Στέλιου Παππά
Οι ηγέτες όταν υποχρεωθούν να κάνουν πράγματα αντίθετα με την ιδεολογία τους βρίσκονται μπροστά σ’ αυτό το δίλημμα, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό.
Τη συγκεκριμένη φράση την ακούσαμε πολλές φορές ακόμα κι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αλλά σε μια έκρηξη δήθεν ρεαλισμού και από μια σειρά δεξιούς και αριστερούς πρόθυμους.
Δε θα αναλύσω την αντίφαση που λέει ότι, «άλλα θέλω κι άλλα κάνω», που μας παραπέμπει και σε γνωστό λαϊκό άσμα. Απλά θα πω ότι οι ιδεολογίες δεν είναι κάτι αφηρημένο. Η ιδεολογία μας καθορίζει τις πράξεις μας και οι πράξεις μας προσδιορίζουν την ιδεολογία μας. Με απλά λόγια, ιδεολογία και πράξη έχουν μια σχέση αμφίδρομη και αδιάρρηκτη. Όλα τα άλλα είναι φούμαρα και εκ του πονηρού.

2 Σεπτεμβρίου 2010

Ποιος είναι τελικά ο Πάγκαλος;



«Η χώρα αυτή (σ.σ.: η Ελλάδα) δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν οι Αμερικάνοι. Διότι, με την παρέμβασή τους στον εμφύλιο πόλεμο και αργότερα με το σχέδιο Μάρσαλ, θα έλεγα μάλιστα και πριν, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου με την ΟΥΝΡΑ, που βασικά από τους Αμερικάνους χρηματοδοτούνταν, διέσωσαν τον ελληνικό λαό».



Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον δωσίλογο «σοσιαλιστή», αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης του αρχιδωσίλογου Γιώργου Παπανδρέου, Πάγκαλο, και ειπώθηκαν στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» και δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή.
Βέβαια ο εγγονός του μοναρχοφασίστα και δικτάτορα, έχει κάνει πολλές κωλοτούμπες στη ζωή του, ενώ οι απόψεις του τείνουν, όπως και για κάθε ΠΑΣΟΚΟ, στα όρια του χαμαιλεοντισμού!



Για παράδειγμα ...