30 Μαΐου 2011

Οι αγανακτισμένοι, η άμεση δημοκρατία και οι μπυρίτσες

Η τελευταία εβδομάδα έχει αλλάξει αρκετά πράγματα στη μίζερη και αδιάφορη καθημερινότητά μας. Οι Ευρωπαίοι μας έβαλαν τα γυαλιά για ακόμη μία φορά παρά το γεγονός ότι εμείς είμαστε στη χειρότερη θέση από όλους τους συμπολίτες μας στην ευρύτερη European Monetary (και όχι μόνο)Union.
Οι αγανακτισμένοι Ισπανοί, λοιπόν, βγήκαν στις πλατείες και ξεκίνησαν μια αυθόρμητη διαμαρτυρία, ευρηματική σε πολλά αλλά συνάμα και αρκετά σιωπηλή για να ταρακουνήσει την εξουσία.

28 Μαΐου 2011

Ο José Luis Sampedro για την ισπανική εξέγερση

26 Μαΐου 2011

Ξυπνήσαμε! Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν...

'Η μήπως κοιμόμαστε ακόμα...

Χιλιάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν ειρηνικά χθες (Τρίτη 25/5) σε δεκάδες πλατείες της Ελλάδας, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους κατά της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, των πολιτικών και της διαφθοράς, μετά το κάλεσμα που ξεκίνησε μέσω διαδικτύου, στο πρότυπο των διαδηλώσεων του κινήματος 15Μ της Ισπανίας. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το κάλεσμά τους για σήμερα - και κάθε μέρα - στις πλατείες, στις 18.00... 

Διαβάστε εδώ :
 tvxs.gr

Με τη φράση «η ανηφόρα μόλις ξεκίνησε... Η σκυτάλη πέρασε σε σας» οι δημιουργοί της σελίδας στο
Facebook «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» δηλώνουν ότι η χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή και δίνουν νέο ραντεβού για σήμερα, Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα. Μάλιστα, αρκετοί πολίτες διανυκτέρευσαν στην πλατεία Συντάγματος και βρίσκονται ακόμα εκεί. Ανοιχτοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Μήπως να αρχίσετε την επανάσταση χωρίς εμένα; (γράφει ο indictos)

24 Μαΐου 2011

«Κάντε ησυχία, μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες»

Γίναμε σύνθημα στα χείλη των Ισπανών διαδηλωτών. Με το σύνθημα «Κάντε ησυχία, μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες», οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στη Μαδρίτη μας χλευάζουν για την απάθειά μας (από Prezatv) από την Puerta del Sol.
Ενα μεγάλο μπράβο στους Ισπανούς που γελοιοποιούν ένα λαό κ μια χώρα με ...τεράστια ιστορία που θα έλεγε κ ο Αλέξιος Παπαχελάς.
Εχουν άραγε απομείνει αντανακλαστικά για τον πιο αστείο, ΠΑΣΟΚοποιημένο κ γλείφτη λαό της Ευρώπης (μιλάμε πάντα για την πλειοψηφία);
Το Πειρατικό εδώ κ χρόνια αναφέρει την απόλυτη ξεφτίλα των συνανθρώπων της χώρας αυτής, την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος για τις ζωές τους κ το τραγικό συνολικό επίπεδο σκέψης, βούλησης κ δράσης. 
To Πειρατικό εδώ και χρόνια αναφέρει την αναγκη αυτοοργάνωσης κ αυθόρμητης αντίδρασης με ένα στόχο: Την ολική ρήξη με το σύστημα. Το "μετά τι" θα το δούμε αργότερα που λέει κ μια φίλη. Αν δε φύγουν οι καργιόληδες από τη ζωή μας, δε πρόκειται να δούμε καμία άσπρη μέρα.
Και κάποτε γελάγαμε με τη μουντάδα των Βρυξελλών.  
ΥΓ.1 Οι φασίστες μαχαιρώνουν μόνο Πακιστανούς κ Αφγανούς; Δε τους βλέπω να ενοχλούνται από τη Γερμανική Οικονομική Κατοχή, την Αμερικάνικη καθοδήγηση και το βιασμό από την Ε.Ε. Ακολουθούν πιστά τους προγόνους στο δωσιλογισμό; Για την σωτηρία της πατρίδος που έλεγε κ ο Ράλλης; Επίσης, στην τελευταία αντίσταση σε κατακτητή ο τότε Παπανδρέου γαμούσε στο Κάιρο. Ο σημερινός τι θα απογίνει;
ΥΓ.2 Οποιος δε γουστάρει ας περιμένει τις εξελίξεις. Δε τον καλούμε να έρθει. Αλλά δυστυχώς, θα είναι απλός παρατηρητής. Οπως ήταν κ μέχρι σήμερα. Και θα δει τις αλλαγές από την αγαπημένη του TV, από τα ίδια άτομα που του έχουν κάνει τα μυαλά κομπόστα!

20 Μαΐου 2011

Αναζητώντας την ελευθερία

Ποιοι είναι οι εχθροί του συστήματος? Οι άνεργοι, οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι, οι νοικοκυρές, οι φοιτητές, οι αναρχικοί, οι αριστεροί, αυτοί που αντιδρούν αυτοί που νοιάζονται πέραν του εαυτού τους.

Η παραπάνω «σαπίλα» (σσ σύμφωνα με κυβερνώντες – πασόκους, ΝΔες, και λοιπούς συντηρητικούς και ακροδεξιούς)  έχει στοχοποιηθεί ανοικτά από την κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο. Τα πραγματικά μέτρα στόχο έχουν:

-οι άνεργοι να μεταναστεύσουν,

-οι ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι να λιμοκτονήσουν,

-οι φοιτητές να σκάσουν,

-οι αναρχικοί να «εξαφανιστούν»

-οι λοιποί αντιδραστικοί να εισαχθούν…


Μέσα σε όλα αυτά, πολλοί συμπολίτες μας αποφάσισαν να πολιτικοποιηθούν και να ενστερνιστούν τις απόψεις της Χρυσής Αυγής. Να φύγουν οι ξένοι. Να διώξουμε τους ξένους και αν δεν τα καταφέρουμε να τους δολοφονήσουμε. Πως γίνεται να είσαι, ή να δηλώνεις χριστιανός ορθόδοξος και να επιζητάς το «κακό» του άλλου για να επωφεληθείς εσύ?


Σε ένα άλλο σημείο της Ευρώπης ωστόσο, αντί να τα βάλουν με τον αδύναμο προτιμούν να σταθούν απέναντι στην δυνάστη τους, στον καταπιεστή των ονείρων τους. Οι πλατείες τις Ισπανίας αρχίζουν να θυμίζουν την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

16 Μαΐου 2011

Οι τρεις “Δον Κορλεόνε” της παγκόσμιας διακυβέρνησης

Ποιοι είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν ολόκληρους λαούς με τέτοια περιφρόνηση; Από πού κρατά η σκούφια του κ. Στρος Καν, ο οποίος, όταν τον ρώτησαν τι θα γίνει με την ελληνική νεολαία τώρα που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα της, απάντησε με χαρακτηριστική αναλγησία: «Το ενδεχόμενο να φύγει η νεολαία είναι ένα ζήτημα που αναπτύσσεται σε πολλές χώρες. Είναι σημαντικό να τους δημιουργήσεις κίνητρα, γιατί, όταν επιστρέψουν στη χώρα τους, θα έχουν αποκτήσει εμπειρία. Κατανοώ την απελπισία τους που μπορεί να αποφασίσουν να φύγουν για το εξωτερικό. Καλώς, όταν αποκατασταθεί η ομαλότητα και υπάρξει ανάπτυξη, θα επανέλθουν»; (Από το Ποντίκι)

Ο αγώνας είναι ταξικός μόνο αν αντεπιτεθούμε

…ως τότε είναι «κυνήγι μαγισσών» 
 Κάθε μέρα που περνάει κάποιοι εκατοντάδες εργαζόμενοι απολύονται, κάποιοι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν καταφέρνουν να βρουν δουλειά, κάποιοι εκατοντάδες εισάγονται στα άθλια νοσοκομεία τις χώρας μας, κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες πηγαίνουν στα υποβαθμισμένα και υπο-χρηματοδοτούμενα σχολεία και πανεπιστήμια και μερικές εκατομμύρια αδιαφορούν για τα παραπάνω.

13 Μαΐου 2011

Στην Τρόικα μαλάκας, στους μετανάστες μάγκας κ ο καταλληλότερος



Αναδημοσίευση της φωτογραφίας από τον antistachef σχετικά με τα φασιστικά έκτροπα στο κέντρο της Αθήνας.
Πραγματικά δύσκολα μπορεί κάποιος να περιγράψει τη σημερινή κατάσταση! 
Τουλάχιστον ο ραγιαδισμός, η υποτέλεια κ η επιστροφή στο φασισμό συνεχίζονται, γεγονότα ιδιαίτερα ευχάριστα για εμάς καθώς μόνο κρυμμένα δημοκρατικά ένστικτα μπορούν να δώσουν τη λύση.
Επίσης, δε ξέρουμε αν είναι δική μας ιδέα ή το έχετε παρατηρήσει κ εσείς, αλλά η TV παίζει πολύ Σαμαρά τελευταίως. Ευνόητοι οι λόγοι! Άλλωστε τι έχει κάνει ο Αντώνης; Ενα ξεπούλημα στο Μητσοτάκη, ένα ξεπούλημα στους πρώην οπαδούς της ΠΟΛΑΝ κ τίποτα απολύτως ως βουλευτής κ υπουργός. Επομένως να ο κατάλληλοτερος! 
Συμπερασματικώς, μη κατηγορήσετε κάποιο συμπολίτη σας/μας που θα πιστέψει στο νέο καταλληλότερο. Είναι απλά ένας από τους εκατομμύρια αρχιμαλάκες αυτής της χώρας κ ταυτόχρονα καναπεδάτους κριτές της καθημερινότητας. Δε τους λυπόμαστε πια! 
ΥΓ. Είναι επιτακτική ανάγκη η σύμπραξη, ή η ενότητα στη δράση που έλεγε κ ο φίλος μας ο Ελευθεριακός, στα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στους αναρχικούς, στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όποιους ανεξάρτητους επιθυμούν να συμπράξουν! Ειδάλλως θα μας φάει όλους η μαρμάγκα και κυρίως οι αραχτοί φασιστοκαναπεδάτοι!

11 Μαΐου 2011

Και το έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται

Πριν από 2 μέρες ο πρωθυπουργός του ΔΝΤσταν, δήλωσε εξερχόμενος από το μέγαρο της γλάστρας, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, απαντώντας εμμέσως στην κριτική ότι είτε δεν είναι πρόθυμη είτε δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.  
Κομμάτι του έργου της είναι και οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών ή γενικότερα πολιτών οι οποίοι αντιτίθενται στην πολιτική της. Έτσι και σήμερα, οι ηλίθιοι εντολοδόχοι της εκάστοτε κυβέρνησης, τα μπατσόνια που θα έλεγε και ο Πιλαλί, ως γνήσιοι εκφραστές της συστημικής βίας και της σύμπνοιας με την εξουσία, έστειλαν δεκάδες άτομα στα νοσοκομεία και μάλιστα 2 εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση.
Η Ελλάδα των αγορών!!! Σκληρή και ανθεκτική! 
Η κοπέλα της παραπάνω φωτογραφίας είναι ένα ακόμη θύμα! Ο 30χρονος στο κρατικό της Νίκαιας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και χειρουργείται για να αποφύγει τον κίνδυνο.
Η Ελλάδα των αγορών για την Ελλάδα των πολιτών!
Έχει όρια η ξεφτίλα της χώρας; Η δημοκρατία καταλύθηκε ή δεν αφορά διαμαρτυρόμενους;
Οι ...κουκουλοφόρες διαδηλώτριες και οι ...μπαχαλάκηδες των παραπάνω φωτογραφιών δείχνουν τον εχθρό που τα ΜΜΕ μας υποδεικνύουν!
ΥΓ. 1 Μια ερώτηση προς όλους τους συμμετέχοντες της σημερινής πορείας αλλά και των προηγούμενων; Πιστεύετε ότι υπάρχουν πιθανότητες να χτυπηθεί το σύστημα με την πρακτική των απεργιών και των πορειών όπως αυτές εκφράζονται έως σήμερα αλλά και όπως έχουν διαμορφωθεί οι συσχετισμοί στη σύγχρονη πραγματικότητα;
ΥΓ.2 Υπάρχει μια φήμη ότι οι ιδιοκτήτες καφετεριών του εμπορικού τριγώνου προσφέρουν έκπτωση 30% σε όλα τα μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετέχουν στα πρωινά απεργιακά joggings.  Μεγάλος παράγων της αγοράς μας διαβεβαίωσε ότι στο κόλπο αναμένεται να μπουν και ταβέρνες της περιοχής. Μήπως ήρθε η ώρα για joggings σε πιο λουκούλλειες ώρες;

6 Μαΐου 2011

Οι πληβείοι ως είδος πολυτελείας

Μειωμένη κατά 27% εμφανίζεται η κατανάλωση του ψωμιού τα τελευταία ένα με δύο χρόνια, λόγω της αλλαγής των διατροφικών συνηθειών των πολιτών και όχι της τιμής του, καθώς μόνο 1 στους 10 καταναλωτές θεωρεί σημαντικό λόγο μείωσης της κατανάλωσης για λόγους οικονομίας. Αυτά προκύπτουν από έρευνα σε δείγμα 810 καταναλωτών και 207 αρτοποιών αντιπροσωπευτικής επιλογής τις πρώτες μέρες Απριλίου του 2011 από την εταιρία Marc Α.Ε. για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος.
Μήπως η έρευνα αναφέρεται στη μεσογειακή δίαιτα που διαφήμιζε ο ΓΑΠ σε μια συνέντευξη που είχε δώσει σε κανάλι του εξωτερικού μεγάλης εμβέλειας;
Ή μήπως η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών παράγεται από την έκφραση: "θα πούμε, το ψωμί, ψωμάκι";

Μεταχείριση σκλάβων στη "δημοκρατική" Αρχαία Ελλάδα
Ότι και συμβαίνει πάντως, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει! Η ποιότητα της ζωής συνεχίζει να ολισθαίνει ενώ με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, του ηλεκτρικού ρεύματος και ότι άλλου έχει απομείνει, θα ζήσουμε πρωτόγνωρες μεσαιωνικές καταστάσεις με το ρόλο μας να προσεγγίζει ασυμπτωτικά αυτόν των οιονεί παροίκων επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ενώ για την ...περήφανη ...φυλή των Ελλήνων οι πληβείοι, που θεωρούνταν πολίτες β' κατηγορίας στην αρχαία Ρώμη, θα αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός!

3 Μαΐου 2011

Η Χαλκιδική εκπέμπει SOS...

Σε λίγο έρχονται οι θετικές επιπτώσεις από το ξεπούλημα στα λαμόγια και τους τυχοδιώκτες.

Αυτά που θα παρακολουθήσετε στα βίντεο που ακολουθούν είναι αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ και εκπομπές που γυρίστηκαν στην Αργεντινή και τη Χιλή. Σκοπό έχουν, την ενημέρωση και ανάδειξη του σοβαρού προβλήματος που προκύπτει από τη μεταλλευτική δραστηριότητα ανοιχτού τύπου για την εξαγωγή χρυσού. Ανάλογη «επένδυση», σχεδιάζεται να γίνει στο Όρος Κάκαβος στη Β.Α. Χαλκιδική, σε ένα μνημείο της φύσης, μία ανάσα κυριολεκτικά από κατοικημένες περιοχές.







Εμείς ευχόμαστε να γίνει η Χαλκιδική η νέα Κερατέα!