4 Μαΐου 2010

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ στους αδιοριστους εκπαιδευτικούς απο τα ΜΑΤ

Σύμφωνα με δήλωση της Αγγελικής Φατούρου, μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ, αυτή τη στιγμή οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί κάνουν διαδήλωση στην Αγία Παρασκευή. Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ Αγγελική Φατούρου δήλωσε ότι "είναι απαράδεκτη η παρουσία και η χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι απλά ζητούσαν να εκφράσουν και αυτοί την άποψή τους στην εκπομπή που θα μιλούσε η υπουργός παιδείας".

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ) Χρυσούλα Παπαγεωργίου δήλωσε ότι "φτάσαμε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ δεκάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί και ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο απαιτώντας να παρέμβουμε με μία δίλεπτη δήλωση στην εκπομπή που θα μιλούσε η Αννα Διαμαντοπούλου. Στον πρώτο όροφο μας περίμεναν ΜΑΤ που επιτέθηκαν απρόκλητα, χτύπησαν με απίστευτη βιαιότητα πολλούς συναδέλφους εκ των οποίων δύο σοβαρά, στο κεφάλι και τα πλευρά".

Σήμερα μετά τις 9 το βράδυ αδιόριστοι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΝΕΤ όπου είχε προγραμματιστεί μία εκπομπή συνέντευξη της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου. Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να παρέμβουν στην εκπομπή, να γίνει συζήτηση με την υπουργό όμως απωθήθηκαν από την αστυνομία. Στη συμπλοκή αυτή τραυματίστηκαν δύο ωρομίσθιοι καθηγητές ο ένας στο κεφάλι και ο άλλος στα πλευρά από το ξύλο της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: