15 Δεκεμβρίου 2011

Κρίθηκε ένοχος ο ΓΑΠ για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος

Φυσικά και δεν ισχύει, μην ονειροπολείτε, άλλωστε ως γνωστών δεν μπορείτε να κάνετε και τίποτα για αυτό. Η είδηση αφορά τον Ζακ Σιράκ, για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος και κατάχρηση εμπιστοσύνης, έκρινε γαλλικό δικαστήριο τον πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ σε υπόθεση διαφθοράς την περίοδο που ήταν δήμαρχος Παρισίων. Ο Ζακ Σιράκ καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Που είναι η δική μας δικαιοσύνη θα μου πείτε. Έχει ξεπουληθεί, κατά πλειοψηφία.

Εν τω μεταξύ μεγαλώνει η ψαλίδα μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με την αυτοδυναμία να αποτελεί ανάμνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Στην Πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 21,4% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 12,9%, ΚΚΕ 9,3%, Δημοκρατική Αριστερά 6,9%, ΣΥΡΙΖΑ 6%, ΛΑ.Ο.Σ. 5%, Οικολόγοι 3,2% Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 28,4%

Που σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δύο εγγεγραμένους ψηφοφόρους (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΧΙΑ) έχουν ήδη συνηθίσει το καβλί μέσα στον κώλο και το ζητάνε πιο βαθυά. ή αδιαφορούν για τους υπόλοιπους που το τρώνε, πρακτικά το ιδιο πράγμα είναι (στην πρώτη περίπτωση μαζόχες στη δεύτερη σαδιστές).

Βέβαια τα νούμερα αυτά είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν προς όφελος της βασικής πεντάδας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-κτλ κτλ) καθώς μόλις τον προηγούμενο μήνα ελείφθησε κρατική επιχωρήγηση που αναμένεται να δαπανηθεί για την πλύση του εγκεφάλου μας πριν απο τις εκλογές.

Ειδικότερα, τα χρήματά τους πίσω ζητούν από το Δημόσιο μεγαλοδωρητές του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη -το οποίο πριν από περίπου ένα χρόνο είχε «σφετεριστεί» ως υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπακωνσταντίνου- , την στιγμή που βουλευτές και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηλείας καταθέτουν σήμερα μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πύργου για απιστία. το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από δωρεές, για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ηλεία το 2007, ήταν περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 130 φέρεται να έχουν υπαχθεί πλέον στη διαχείριση του υπουργείου Οικονομικών... αλλά, μην αποκλίνοντας από τα προηγούμενα έχουμε να δηλώσουμε "στα παπάρια μας". (αν δεν συμφωνείτε εσείς συμφωνεί τουλάχιστον το περίπου 50% των εγγεγραμένων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΧΙΑ).

Ας κλείσουμε όμως με μια χαρμόσυνη είδηση. Το περιοδικό Time τίμησε και έναν έλληνα συμπολήτη μας ως "Πρόσωπο της Χρονιάς". Αναλυτικότερα,η επιλογή του αμερικανικού περιοδικού για εξέχουσα προσωπικότητα της χρονιάς, είναι ο "Ανώνυμος Διαδηλωτής" που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις, από τη Μ. Ανατολή, την Αθήνα, μέχρι το Κρεμλίνο και τη Νέα Υόρκη. Μέσα στις σελίδες του περιοδικού θα βρείτε και το ελληνικό πρόσωπο, τον Λουκάνικο.


«Γνωρίστε τον Λουκάνικο, τον Επαναστάτη Σκύλο της Αθήνας. Ο αδέσποτος σκύλος που συμμετέχει στις πορείες στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, έχει γίνει διεθνούς φήμης celebrity». Αυτό αναφέρει το site του Time στο ετήσιο αφιέρωμά του για τον άνθρωπο της χρονιάς. Επίσης, έχει γίνει αφιέρωμα σε μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, αλλά και τραγούδι, ενώ έχει 23.032 φίλους στο Facebook.

Ευχόμαστε κάποια άλλα ζώα, που αν και έχουν το δικαίωμα της ομιλίας και της σκέψης αλλά επιλέγουν να μην τα εξασκούν, να του μοιάσουν όσο το δυνατό περισσότερο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η καταιγίδα Χοακίμ σάρωσε στο πέρασμά της τη Δυτική Γαλλία ...". Το Χοακίμ στην Ελληνιστί λέγεται Ιοακείμ και στην Γερμανιστί Joachim (Fuchtel;) ! Γιατί το κάνουν Χοακίμ ; Φοβού τους Δαναούς και δώρα .....

Ανώνυμος είπε...

Σωστά ! "Η Ευρώπη δεν είναι ΗΠΑ" ! Αλλά ΣΤΕΛΝΟΥΝ τους ΓΡΑΒΑΤΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ τους ... ΠΡΑΚΤΩΡΕΣ ! Παράδειγμα για την Ευρώπη ; Η ... ΕΛΛΑΔΑ ! Από ΠΟΤΕ ; ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ του 1944 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ !! ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΑΙ ;; Λες να είναι το ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ του '44, Γεώργιος Παπανδρέου ο επωνομαζώμενος "ΠΑΠΑΤΖΗΣ", με τον ΣΗΜΕΡΙΝΟ Γεώργιο Παπανδρέου ο ονομαζώμενος "ΨΕΥΤΗΣ κ. ΠΑΠΑΝΤΖΗΣ" (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ! Θέλεται και άλλα ονόματα ; π.χ. ΕΒΕΡΤ, Μητσοτάκης και αρκετοί άλλοι της ΑΝΘΕΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ απέναντι στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ! ΓΕΡΜΑΝΟΑΓΓΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΤΣΟΛΙΑΔΟΚΑΘΑΡΜΑΤΑ !!