13 Φεβρουαρίου 2012

Οδοιπορικό 12ης Φλεβάρη

Τελευταία όπως θα έχετε παρατηρήσει η παραγωγή δικών μας άρθρων τείνει ασυμπτωτικά προς το μηδέν. Διάφοροι παράγοντες μας απομακρύνουν από την πένα, την οποία όμως, σταδιακά ελπίζουμε να ανακτήσουμε. Λαμπερή εξαίρεση αποτελεί η σημερινή ημέρα, επακόλουθο της χθεσινής διαδήλωσης!
Κρίνουμε σκόπιμο να προσθέσουμε τη δική μας άποψη κ πινελιά σχετικά με τα γεγονότα, τα οποία έλαβαν χώρα πέριξ της πλατείας Συντάγματος καταθέτωντας την προσωπική μας εμπειρία από τις πέντε το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα.
Στιγμές αγάπης κ αλληλεγγύης
Ξεκινώντας από το μετρό στο Μοναστηράκι κ ανεβαίνοντας προς την πλατεία έβλεπες πραγματικά εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου να αντιλαμβάνεται ότι αυτή είναι η μέρα του! Η μέρα όπου τα ψέμματα είχαν τελειώσει κ απέμενε η αυλαία στην παράσταση της διετίας! Απέμενε μόνο η κριτική των θεατών για το ποιοι θα ήταν οι νικητές κ ποιοι οι ηττημένοι!
Στο ύψος του Χυτήρογλου, τα χημικά με το χαμομήλι (ουσία CS, κάνει καλό στο λαιμό κ σε όλες τις αναπνευστικές δυσλειτουργίες) άρχισαν να εμπλουτίζουν την ατμόσφαιρα. Αρχισαν οι απαραίτητες ετοιμασίες ώστε να τη βγάλουμε καθαρή. Φθάνοντας στην πλατεία αντιληφθήκαμε το μέγεθος της συγκέντρωσης (Προσωπική εκτίμηση είναι ότι η χθεσινή συγκέντρωση είναι η μεγαλύτερη που έχουμε συμμετάσχει)!
Δε προλάβαμε να κάνουμε μία απλή βόλτα ώστε να βρούμε φίλους κ γνωστούς. Κατευθείαν τα ΜΑΤ άρχισαν να επιτίθενται σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Ηλικιωμένοι, νεαρές κοπέλες, κ λοιποί «εσωτερικοί εχθροί» έγιναν στόχοι της πιο αηδιαστικής κ δολοφονικής «συστάδας» ηλιθίων! Οδομαχίες έγιναν στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων κ Όθωνος, Φιλελλήνων κ Ξενοφώντος ενώ τα χημικά έπεφταν με ρυθμούς ανάλογους του Καραγκούνη σε ένα κλασσικό 90λεπτο.
Εκείνη τη στιγμή πραγματοποιήθηκε αυτό που όλοι είδαμε μετά από λίγο! Η διακοπή της επικοινωνίας της πλατείας Συντάγματος με τους υπόλοιπους δρόμους, με αποτέλεσμα όσοι ανέβαιναν από το Μοναστηράκι, ή τους παράλληλους δρόμους να μη μπορούν να προσεγγίσουν τη συγκέντρωση. Έτσι, εμείς «αποκλειστήκαμε» στην πάνω πλευρά της πλατείας, παρέα με πλήθος κόσμου, μπροστά από το ξενοδοχείο Αμαλία, τη Βουλή κ κομμάτι της Πλατείας Συντάγματος. Κάναμε προσπάθειες να περάσουμε από την πλευρά της Πανεπιστημίου αλλά δε τα καταφέραμε ποτέ! Από την άλλη η αδιάκριτη κ αλόγιστη ρίψη χημικών ήταν συνεχής με αποτέλεσμα αρκετοί διαδηλωτές να λιποθυμούν ενώ το ΕΚΑΒ παρέλαβε πάνω από 5 συνανθρώπους μας μέχρι τις 22:00 (τουλάχιστον τόσους είδαμε με τα μάτια μας)! Παράλληλα στο κάτω μέρος της πλατείας πολλές ομάδες νεαρών αγωνίζονταν να κρατήσουν «ελεύθερη» την πλατεία (μας εξέπληξε ο αριθμός των ενεργών γυναικών στην πρώτη γραμμή κρούσης) ενώ οι 3 διμοιρίες των ΜΑΤ της κάτω πλευράς πραγματικά δεινοπαθούσαν κ συνεχώς υποχωρούσαν! Όλα αυτά συνέβαιναν μέχρι τις 22:30 κ ενώ η προσέγγιση της πλατείας από τα κάτω ήταν αδύνατη για τον κόσμο, 4 διμοιρίες αμόρφωτων ανέβηκαν από τη Μητροπόλεως κ την Ερμού για να σώσουν τους ηλίθιους συναδέλφους τους οι οποίοι έχαναν συνεχώς μέτρα στις συγκρούσεις. Ταυτόχρονα, διμοιρίες ήρθαν από τις στήλες του Ολυμπίου Διός.  
Αυτό το σημείο είναι κ το κομβικότερο κατά την άποψη μας για τη διάλυση της συγκέντρωσης στην πλατεία. Τα ΜΑΤ έκαναν κυκλωτική από Αμαλίας, Όθωνος κ πλατεία χτυπώντας πραγματικά όποιον έβρισκαν μπροστά τους ενώ τα χημικά έπεφταν αδιακρίτως πάνω στον κόσμο (Έχουμε στενούς φίλους οι οποίοι δέχτηκαν δύο επάνω τους, ενώ εμείς γλιτώσαμε με 2 κρότου-λάμψης σε απόσταση 2 μέτρων λίγο νωρίτερα)! Έτσι, ο κόσμος διώχθηκε από την Αμαλίας, ενώ οι μπάτσοι άφησαν ανοιχτή μόνο τη δίοδο προς τη Μητροπόλεως με άμεση συνέπεια όλοι οι διαδηλωτές να τραπούν σε αναγκαστική φυγή ώστε να μπορούν να αναπνεύσουν. Εξαίρεση αποτέλεσαν 100 άτομα τα οποία εγκλωβίστηκαν στην πλατεία από τα ΜΑΤ αλλά τελικώς κατάφεραν να φύγουν. Έτσι μέσα σε 10 λεπτά, οι τελευταίες χιλιάδες των συγκεντρωμένων της πλατείας αποτέλεσαν παρελθόν από αυτήν, σημαίνοντας ουσιαστικά κ το οριστικό τέλος στη χθεσινή αποφράδα ημέρα. Ανεξάντλητη χαρά πλημμύρισε τους μπάτσους οι οποίοι για άλλη μια φορά έδειξαν την «κουλτούρα» κ το ήθος τους, τιμωρώντας τον εσωτερικό εχθρό που ονειρεύεται κάτι καλύτερο. Αλλη μία φορά ο καθένας καταλάβε ποιος είναι το αφεντικό της υποκουλτούρας, των τραμπουκισμών κ της σκοποβολής σε κινητές κεφαλές!

Εις το επανιδείν!

ΥΓ.1 Την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όλα τα παιδιά που έχουν συλληφθεί!
ΥΓ.1 Μεγάλες οι στιγμές αλληλεγγύης μεταξύ των συγκεντρωμένων.
ΥΓ.2 Πολλές οι περιπτώσεις αυτοθυσίας, ειδικά σε όσους συγκρούονταν.
ΥΓ.5 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΚΚΕ που τιμώντας την επέτειο της Βάρκιζας, άφησε πολλούς διαδηλωτές στη βορά των παρακρατικών ακροδεξιών συμμοριών. Αυτή τη φορά αντί για όπλα παρέδιδε ανθρώπους. Ευγε!
ΥΓ.3 Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά του Ιατρείου της πλατείας Συντάγματος.
ΥΓ.4 Ένα μεγάλο συγγνώμη σε όσους είχαμε συνεννοηθεί ότι θα βρισκόμασταν (ξέρουν αυτοί/ες) αλλά δε τα καταφέραμε ποτέ! Θα επανορθώσουμε!

5 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Ρε πειρατάκια θα με τρελάνεται;
Εγώ δεν παρέδωσα κανέναν άνθρωπο! !

Μπορώ μάλιστα να βεβαιώσω ότι όσοι εμπιστεύτηκαν τα μπλόκα του ΚΚΕ,έτυχαν της απόλυτης προστασίας της οργανωμένα περιφρουρημένης συγκέντρωσης,ώστε να μην συμβεί σε κανέναν τίποτα.

Το ΚΚ ρε παιδιά δεν είναι ο προστάτης παντός ηλίθιου που πετάει πέτρες, μπουκάλια, Μολότοφ, μάρμαρα.
Που ενισχύει και χωρίς να το ξέρει πολλές φορές και, λόγω αφέλειας,στα προγράμματα και τις επιδιώξεις του κατασταλτικού μηχανισμού προσφέροντας άλλοθι στους ανεγκέφαλους των 700 ευρώ Ματατζήδες.

Έτσι απλά για ενημέρωση:

Το ΚΚΕ δεν είναι στρατός,δεν διαθέτει μηχανισμούς τέτοιους που να μπορεί να περιφρουρεί ένα κοτζάμ ρεμπέτ ασκέρι.
Ρε σεις αν το μπορούσε αυτό, σήμερα θα ήταν εξουσία και δεν θα γινόντουσαν όλα αυτά.

Αν θέλετε να χρεώσουμε το ΚΚΕ που δεν μπόρεσε 38 χρόνια μετά την μεταπολίτευση να πείσει και να εμπνεύσει ένα μαζικό λαϊκό κίνημα ικανό σήμερα να αντιμετωπίσει αυτήν την βαρβαρότητα, να το κάνουμε, παίρνοντας βέβαια υπ΄όψη και τους μηχανισμούς που διαθέτει το σύστημα για την χειραγώγηση των μαζών και τις επιθέσεις που δέχεται διαχρονικά.
Αλλά να μου λέτε ότι παρέδιδε και ανθρώπους,εγώ μα τον Ισνονγκούτ αν αυτό δεν μπορείτε να το τεκμηριώσετε το λιγότερο που μπορώ να πω,είναι ότι έχετε πέσει θύματα μιας άθλιας προπαγάνδας.

Και με αυτόν τον τρόπο δεν προσφέρετε καθόλου καλές υπηρεσίες στην υπόθεση του Λαϊκού κινήματος.

Λωτοφάγος είπε...

Παιδιά, κι εγώ θα ήθελα μια επεξήγηση σε αυτό το θέμα, διότι δεν είδα κάτι τέτοιο.
Ξέρετε πως η συμπεριφορά του ΚΚΕ μού προκαλεί αλλεργία πολλές φορές, αλλά αυτή η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή.
Τι ακριβώς συνέβη;

Dark Soho είπε...

Υποθέτω πως το ρήμα "παρέδιδε" είναι μεταφορικό. Πάντως το ΠΑΜΕ αυτές τις ημέρες "έλαμψε δια της απουσίας του" όπως λένε και οι μαλάκες οι δημοσιγράφοι. Την Κυριακή ειδικά ανέβηκαν για βόλτα. Όταν ο κόσμος έτρεχε προς τα κάτω την Παν/μίου για να αναπνέυσει από τα χημικά, το ΠΑΜΕ ήταν στη μέση και μας φώναζε να κάνουμε στην άκρη να περάσει. Εγώ σκέφτηκα "άντε ρε παιδιά, μπείτε μπροστά ξωπίσω εμείς και μη σας μέλει".
Αλλά μετά από λίγη ώρα, προς έκπληξή μου, είδα ότι το ΠΑΜΕ και τα παλικάρια του είχαν στρίψει και την είχαν κάνει! Κανονική βολτίτσα! Το ΚΚΕ με τόσα χρόνια στην παρανομία, με τέτοια εμπειρία για το τι εστί κράτος και παρακράτος, με τέτοια ιστορία και οργάνωση στους αγώνες....μας άφησε και έφυγε! Καθώς περνούσατε, πολλοί σας έβριζαν και ένιωθα τόσο άσχημα! Έλεγα "έχουν κάνει λάθη αλλά όχι και να τους βρίζουμε". Αλλά τελικά τώρα μουτζώνομαι που ήθελα να σας δικαιολογήσω έστω και στιγμιαία. Δεν σας το συγχωρώ που έμεινα μόνος απέναντι στο κράτος και τους μπράβους του. Έστω και τώρα "άντε γαμήσου εργατιά"!!!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλησπέρα σε όλους
.
Δυστυχώς Dark Soho το "παρέδιδε" είναι λήμμα που χαρακτηρίζει μια πραγματική κατάσταση.

Από φίλους μας μάθαμε, ότι ενώ ανέβαιναν προς το Σύνταγμα και ενώ γινόταν αλλεπάλληλη ρίψη ασφυξιογόνων, προσπάθησαν να προστατευτούν από τα ΜΑΤ μπαίνοντας στο ΠΑΜΕ. Φυσικά δεν τους το επέτρεψαν.

Να σημειώσω εδώ ότι δεν είχαν κουκούλες, δεν κρατούσαν πέτρες ούτε ρόπαλα, δε είναι προβοκάτορες (αδερφικοί φίλοι του ενός). Για περισσότερες πληροφορίες αν θες, @Black, να σου πει ο άλλος ο Μήτσος, καθώς τα γνωρίζει καλύτερα από μένα (λείπει στο εξωτερικό για λίγο διάστημα).

Εδώ να πω ότι το συμβάν έχει επαναληφθεί στο πρόσφατο παρελθόν και με μας τους 2, το Δεκέμβρη του 08, όταν και ενώ είμασταν μέσα στην πορεία με το ΚΚΕ κάποιος μας ρώτησε που ανήκουμε, σε ποια "κάτι.."., (δεν θυμάμαι καλά τι ακριβώς) και μας έδιωξαν ακριβώς στο Σύνταγμα μπροστά από τους ΜΑΤατζίδες. Γυρίζουν οι αναμνήσεις, εξ ου και τα σχόλια για το ΚΚΕ.

@Dark Soho συμφωνούμε σε όσα λες (τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο) αλλά όσων αφορά την ηγεσία του κόμματος. Οι άνθρωποί του δεν είναι όλοι έτσι, πολλοί είναι αξιόλογοι, μια εκ των οποίων και η Black την οποία είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τόσο μέσα από τη blogoσφαιρα όσα και από κοντά. Η αλήθεια είναι Black ότι για την ηγεσία του Κόμματος νοιώθουμε ορισμένες φορές την ίδια αηδία που νοιώθουμε και για αυτήν του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Μπορεί να έχω άδικο, μπορεί να μην τα βλέπω τα πράγματα σφαιρικά, ή πιο μακροπρόθεσμα, αλλά η ουσία παραμένει. Πως το βράδυ της Κυριακής, το ΠΑΜΕ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το τι και πώς προσφέρει στον κοινωνικό αγώνα. Θα χρειαστούν πολλές αλλαγές για να μας αλλάξουν τη γνώμη.

Επίσης, προτείνουμε στις πορείες, να σημειώνεται ότι το σύνθημα "ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ", αναφέρεται στα μέλη του ΚΚΕ & του ΠΑΜΕ, και κανέναν άλλο.

@Lotus, αν θες και αλλες πληροφορίες μας λες, θα σου απαντήσει ο άλλος. Δεν του ζήτησα να μάθω περισσότερα, γιατί όπως είπα, το έχω ξαναζήσει το παραμύθι.

Dark Soho είπε...

http://youtu.be/zLSYZbWHL2g

Εδώ ο Τζιμάκος δίνει κάποιες πληροφορίες