15 Ιουλίου 2010

Στα κόμματα λεφτά, στη νεολαία πούτσα!

εφτά υπάρχουν, όμως μόνο... για τα κόμματα! Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει πίσω τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων στην οποία είχε προχωρήσει πριν από λίγους μήνες. Συγκεκριμένα, με απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, που δημοσιεύθηκε χθες στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», τροποποιείται το «ψαλίδισμα» στις επιχορηγήσεις των κομμάτων που είχε επιβληθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Με τη νέα απόφαση τα κόμματα από 37 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε κανονικά να εισπράξουν, θα λάβουν 48 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα βγουν κατά 11 εκατ. ευρώ κερδισμένα! Οι μεγάλοι «τυχεροί» της εν λόγω τροποποίησης είναι το ΠαΣοΚ, που θα λάβει τέσσερα εκατομμύρια περισσότερο, η ΝΔ, με πέντε εκατομμύρια παραπάνω, το ΚΚΕ με 1,3 εκατομμύριο, ο ΛΑΟΣ με 700 χιλιάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ με 900 χιλιάδες ευρώ. Μικρή αύξηση θα έχουν επίσης και οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι θα λάβουν περίπου 35 χιλιάδες ευρώ περισσότερα.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση ανακαλεί μερικώς τη δεύτερη μείωση που είχε αποφασίσει για την κρατική επιχορήγηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, η οποία ήταν της τάξης του 29% και προέβλεπε συνολική μείωση 15 εκατ. ευρώ. Είχε προηγηθεί άλλη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία μειωνόταν η επιδότηση των κομμάτων κατά 10%, δηλαδή από τα 58 στα 52 εκατομμύρια. Τα εν λόγω μέτρα ελήφθησαν στο πλαίσιο της μείωσης των δαπανών στον δημόσιο τομέα και, φυσικά, των αιματηρών θυσιών του ελληνικού λαού.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά παρέκκλιση της πάγιας πρακτικής που ήθελε την κατανομή της κρατικής επιδότησης στα τέλη του Φεβρουαρίου κάθε χρόνο, τα χρήματα δεν έχουν δοθεί ακόμη, παρ΄ ότι φτάσαμε στα μέσα Ιουλίου! Αυτή η εξέλιξη σφίγγει ακόμη πιο πολύ τη θηλιά στα οικονομικά των κομμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι υπερχρεωμένα, ενώ τα μικρότερα πορεύονται με ιδιαίτερα μεγάλη δυσκολία.

Πηγή: Το ΒΗΜΑ

Mέχρι και η εφημερίδα του αρχιμαφιόζου Πρετεντέρη και του μεγάλου Ευεργέτη Λαμπράκη παραδέχεται το αυτονόητο...!!! Οτι οι κλέφτες συνεχίζουν να ψεύδονται και να αστειεύονται με το κλαψομούνη-δύσμοιρο μαλάκα νεοέλληνα!

ΥΓ. Σαχινίδη για τους 877 διοριστέους του Υπουργείου Οικονομικών (με γραπτό διαγωνισμό) που παραμένουν ακόμη αδιόριστοι, γιατί δεν υπογράφεις τις προσλήψεις? Θες να μας εξηγήσεις πως είναι δυνατόν για μία χώρα όπως η Ελλάδα, να είναι σημαντικότερη η ενίσχυση των "βρώμικων" κομμάτων εν συγκρίσει με 877 άνεργες πουτάνες? Γιατί έτσι έχετε καταντήσει τους νέους... Παραμορφωμένες ξεφτιλισμένες και άνεργες Πουτάνες!


4 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Μα, ήδη τα επιπλέον αυτά εκατομμύρια τα χρωστούν!
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φάγανε ως κυβερνήσεις τον πλούτο της Ελλάδας, αλλά τρώνε και τη δική τους επιδότηση! Άμα μικρομάθεις, δεν μεγαλοαφήνεις!
Άνεργες πουτάνες έχουν καταντήσει τους νέους. Γι'αυτό βλέπουν ως ίνδαλμα τη Τζούλια.

ELvA είπε...

Γεια χαρα σας Πειρατες!

Ομως οταν ξαναμιλησουν για το πόσο νοιαζονται και φροντιζουν για τη νεολαια και τη μεγαλη ανεργια που υπαρχει ειδικα στους νεους ας μη περιμενουν ..χειροκροτηματα! Καποτε ξυπνανε και οσοι υπηρξαν επι χρονια ηλιθιοι και τους ψηφιζαν!

celin είπε...

"Mέχρι και η εφημερίδα του αρχιμαφιόζου Πρετεντέρη και του μεγάλου Ευεργέτη Λαμπράκη παραδέχεται το αυτονόητο...!!! "


φαντασου δηλαδη που εχουν φτασει οι Πινοσετ..

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλησπέρα σε όλους!

@@lotofage

Δυστυχως μέχρι στιγμής οι πουτάνες είμαστε εμεις, γιατι εμείς είμαστε αυτοί που εχουμε φάει την π...τσα!

@@Elva

θα ξυπνήσουν λες?? Δύσκολο το βλεπω...

@@celin

Πινοσετ???Το λιγότερο Βιντέλα και Μαμπούτου