26 Μαΐου 2011

Ξυπνήσαμε! Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν...

'Η μήπως κοιμόμαστε ακόμα...

Χιλιάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν ειρηνικά χθες (Τρίτη 25/5) σε δεκάδες πλατείες της Ελλάδας, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους κατά της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, των πολιτικών και της διαφθοράς, μετά το κάλεσμα που ξεκίνησε μέσω διαδικτύου, στο πρότυπο των διαδηλώσεων του κινήματος 15Μ της Ισπανίας. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το κάλεσμά τους για σήμερα - και κάθε μέρα - στις πλατείες, στις 18.00... 

Διαβάστε εδώ :
 tvxs.gr

Με τη φράση «η ανηφόρα μόλις ξεκίνησε... Η σκυτάλη πέρασε σε σας» οι δημιουργοί της σελίδας στο
Facebook «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα» δηλώνουν ότι η χθεσινή μεγάλη συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή και δίνουν νέο ραντεβού για σήμερα, Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα. Μάλιστα, αρκετοί πολίτες διανυκτέρευσαν στην πλατεία Συντάγματος και βρίσκονται ακόμα εκεί. Ανοιχτοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Μήπως να αρχίσετε την επανάσταση χωρίς εμένα; (γράφει ο indictos)

Δεν πήγα στον Λευκό Πύργο επειδή:
- Μου φαίνεται αδιανόητο να πάω σε μία συγκέντρωση και να αφήσω την ιδεολογία μου σπίτι.
- Δεν είμαι αγανακτισμένος, είμαι οργισμένος.
- Δεν μου αρέσουν οι νόμοι σε μία “αυθόρμητη” συγκέντρωση. Τι πάει να πει όχι στα πανώ εκτός από κάποια “εγκεκριμένα” (από ποιους; ), τι πάει να πει δεν γράφουμε στους τοίχους; (παρακαλούσα να βάψουν αυτό το έκτρωμα, τα οχυρωματικά έργα ανάμεσα στον Λευκό Πύργο και στο Βασιλικό Θέατρο).
- Δεν είμαι απογοητευμένος με τους πολιτικούς. Τους είχα πάντα χεσμένους (σε αντίθεση φαντάζομαι με την πλειοψηφία των χθεσινών συγκεντρωμένων που τους ψήφισε (και θα τους ξαναψηφίσει)
- Δεν ΜΕ αρέσει το όνομα “Αγανακτισμένοι πολίτες”. Μου ξυπνάει άσχημες μνήμες. (όποιος έχει πάει σε πορείες στα ’80s ξέρει τι σημαίνει ο όρος).
- Δεν ΜΕ αρέσουν οι “εξυπνάδες”. Τι πάει να πει φέρτε ξυπνητήρια για να ξυπνήσουμε; Σιγά τον συμβολισμό. Την επόμενη να φέρουμε κάρτες Ταρώ (συμβολισμός για το άγνωστο του μέλλοντος) την μεθεπόμενη σερβιέτες με φτερά (συμβολισμός για τα όνειρα μας που έγιναν μουνί και πέταξαν μακρυά) και την παραμεθεπόμενη κιάλια για να δούμε πόσο μακριά πέταξαν.
- Δεν ΜΕ αρέσει το αυτοφακέλωμα. (και το Φακέλωμα γενικώς). Αυτό το φέρτε φωτογραφικές μηχανές για να αποτρέψουμε φαινόμενα βίας, εδώ μου κάθισε.
Αυτά και για να προλάβω το λέω από τώρα.
Δεν έχω να προτείνω άλλη λύση.
Δεν έχω ιδέα το πρέπει να γίνει.
Αν από τις συνελεύσεις (το μόνο θετικό που βρήκα στην φάση) βγει κάτι διαφορετικό και (κυρίως) συγκεκριμένο μπορεί να αλλάξω γνώμη.
Ως τότε, απλά δεν θέλω να βρεθώ κάπου και να αισθάνομαι σαν τον κύριο στο βίντεο.




              http://indictos.wordpress.com

7 σχόλια:

Xanadu είπε...

Αναμενουμε....

δεν απορριπτω αλλα και δεν υπερ-ενθουσιάζομαι

υπαρχουν αρκετα στοιχεια που μου αρεσουν αλλα και καποια που δε μου αρεσουν

τα λεμε στους δρομους :)

blackbedlam είπε...

Όταν κάποια φορά, πιτσιρίκα ήμουν και θυμάμαι, λιποθύμησε μια γειτόνισσα.
Ένας φαρμακοποιός που ήταν γείτονας και αυτός, της πάτησε μια δαγκωνιά ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα.
Ξαφνιάστηκα, είπα μέσα μου, ρε τι κάνει αυτός;
Η κοπέλα συνήλθε αμέσως και άκουσα τον φαρμακοποιό να λέει, ότι είναι μια μέθοδος αυτή για να κάνεις τον άλλο να συνέλθει και να σηκωθεί.
Βρε μπας και να αρχίσουμε να τους δαγκώνουμε έναν έναν ανάμεσα σε δείκτη και αντίχειρα, μήπως και συνέλθουν;

Ανώνυμος είπε...

Αν ο καθένας μας δεν μπορεί να αφήσει την ιδεολογία του στο σπίτι δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει απολύτως τίποτα.Αμέτρητες ιδεολογίες για αμέτρητες διαιρέσεις κατά τα ρωμαϊκά πρότυπα.Όλοι μαζί με ΕΝΑ μόνο αίτημα..... ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ...Τα μάτια μας αν είναι τα βγάζουμε και μόνοι μας...που δεν παίζει... κάτι καλύτερο θα κάνουμε...πρώτα όμως πρέπει να φύγουνε.Ιδεολογίες και ιδεοληψίες σπίτι!

Ανώνυμος είπε...

iste gia to mpoutso grouvali thimata

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

@Χanadu,

Οντως οπως τα λες ειναι τα πράγματα. Μια μέση εκτίμηση της κατάστασης είναι μια καλή προσεγγιση γιατί τα πράγματα είναι λίγο περίεργα!

Ιδωμεν!

@Black

Καλά αν αρχίσουμε να δαγκώνουμε αντίχειρες μήπως κ ξυπνήσουν κάποιοι θα χρειαστούμε χρόνια με τόσους πολλούς μαλάκες που έχουμε στο κεφάλι μας.

Καλή η μέθοδος αλλά χρονοβορα! :-))

@Ανώνυμε

Δεν εχεις άδικο. Τα ιδεολογήματα κ οι αποστάσεις είναι που διέλυσαν κάθε υγιή πηγή αντίστασης. Στόχος κ σκοπός είναι ο πούλος των καργιόληδων. Αλλά η εμπειρία κάποιων ατόμων σε οργανώσεις κλπ, θα βοηθούσε αρκετά.

@Aνωνυμε 2,

Eίσαι μεσ'την κάυλα. Σε ευχαριστούμε για την πλειάδα επιχειρημάτων και το στοχευμένο λόγο σου!
Πάντα τέτοια!

Ανώνυμος είπε...

Πειρατή, προφανώς χρειαζόμαστε τους πάντες και τους έμπειρους ακόμα περισσότερο.Απλά νομίζω πως έφτασε η ώρα να μπούμε κάτω από μια πολύ μεγαλύτερη ομπρέλλα.Πάνω κάτω οι περισσότεροι τα ίδια θέλουμε και μου φαίνεται αδιανόητο να είμαστε διαιρεμένοι , επειδή έχουμε τόση έπαρση να πιστεύουμε ότι ο δικός μας τρόπος είναι ο σωστός. Χρειάζεται μια προσαρμοστικότητα από όλους μας γιατί φοβάμαι πως δεν θα έχουμε πολλές ευκαιρίες ακόμα.
Ανώνυμος ο α' ο μη καυλωμένος..

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φίλε ανώνυμε

Συμφωνουμε μαζί σου!

Εννοείται πως η ομπρέλα πρέπει να είναι μεγαλύτερη κ ο στόχος να είναι αποκλειστικά ο πούλος των καργίοληδων.
Δε διαφώνησε κανένας μαζί σου! Αλλωστε μπορείς να παρατηρήσεις ότι ενώ δε συμφωνουμε με απολιτικ κινήματα κλπ, συμμετέχουμε ενεργά κ προσπαθούμε κάθε προσπαθεια, ασχέτως αν σε αυτήν συμμετέχουν κ πρώην καπιταλιστικά γλειφτράκια ή κομματικά σκουπίδια των 2 μεγάλων κομμάτων ή αδιαφοροι απολιτικ νέοι οι οποίοι έψαχναν τρόπο να γλείψουν κωλοτρυπιδες!