28 Μαΐου 2011

Ο José Luis Sampedro για την ισπανική εξέγερση

4 σχόλια:

ELvA είπε...

Καλημερα φιλοι Πειρατες

Το εχω ξαναδει το video με τον Sampedo, o oποιος χωρις να λεει κατι καινουργιο, εχει δικιο για την αναγκη εξεγερσης, αρκει να υπαρχει και συνεχεια η οποια να μην εκφυλλιστει, oμως, οπως συνηθως γινεται στα απολιτικ κινηματα...

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Σωστό το απολιτικ. Εχεις δίκιο Elva!

Το Ακοματίκ δε μας χαλάει βέβαια! Αλλά θέλει δρόμο ακόμη η δουλειά!

Τα χαιρετίσματα μας!

the elf at bay είπε...

Πολύ μα πολύ δρόμο.

blackbedlam είπε...

Καλημέρα παιδιά.
Εύλογες οι παρατηρήσεις σας,αλλά λογικό το φαινόμενο αν πάρουμε υπ΄όψη μας τα χαρακτηριστικά των συγκεντρωμένων. Να δούμε την δυναμική μέσα στην οποία εκκολάφτικε αυτό το "κίνημα",να λάβουμε υπ΄όψη τις προηγούμενες εμπειρίες τους, (ανύπαρκτες ουσιαστικά), το κλίμα που τους "δημιούργησε",να δούμε τις προσπάθειες να χειραγωγηθούν από τα ΜΜΕ, να κοιτάξουμε τις κοινωνικές συνθήκες μέσα στις οποίες αναπτύχθηκε η "συνείδηση" τους ή καλύτερα η προσωπικότητα τους ...Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και άλλα πολλά αν τα πάρουμε υπ΄όψη μας θα μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε τις αντιδράσεις τους και ακόμη, το που μπορεί να οδηγηθεί αυτή η κατάσταση, αν δεν μπορέσουν οι αριστερές δυνάμεις να παρέμβουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο για να πάρει μία κατεύθυνση προς όφελος της ανάπτυξης του ΜΛΚ.
Έτσι και αλλιώς, είναι θετικό ότι μπόρεσαν να βγουν στους δρόμους. Ίσως βέβαια, αν τα προηγούμενα χρόνια είχε γίνει μπορετό να παρέμβει η πρωτοπορία της εργατικής τάξης ώστε να έχει αναπτυχθεί σήμερα ένα δυναμικό κίνημα, δεν θα είχαμε αυτά τα φαινόμενα.
Αλλά σήμερα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, πολλοί από αυτούς δεν θα είναι λίγες μέρες μετά στην ίδια κατάσταση, γιατί αυτή έστω η καθημερινότητα θα έχει επιδράσεις επάνω τους προς αυτήν ή την άλλη κατεύθυνση.
Γι΄αυτό λέω ότι εξαρτάται από το αν οι ταξικές δυνάμεις μπορέσουν να παρέμβουν.
Και όπως λέτε και σεις να συνειδητοποιήσει η Αριστερά ότι οι πρακτικές της,εγώ δεν θα πω έτσι κάθετα αποτυχημένες, σίγουρα όμως ότι υπήρξαν αναποτελεσματικές.
Τέλος η ΣΤΡΑΤΙΓΙΚΉ δεν αλλάζει δεν πρέπει να αλλάζει, η τακτική τους είναι που πρέπει να αλλάξει και μάλιστα γρήγορα
(στρατηγική είναι η ταξικότητα του αγώνα, είναι ο κεντρικός στόχος των αγώνων)
Και ένα τελευταίο.
Δεν μπορώ να μπω στο πεδίο των σχολίων μου στο μπλοκ μου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορώ να απαντήσω στα σχόλια.
Όπως δεν μπορώ να μπω και στον Σελιν στον ΠΑΤΕΡΑ και δεν ξέρω και σε ποιους άλλους ίσως, σε αντίθεση με εσάς και την Ελβα
Αλήθεια εσείς ξέρετε από...βέσπα;