9 Οκτωβρίου 2011

Το δημόσιο «θυσιάζεται» για τον Μπόμπολα…


Με μια πρωτοφανή απόφαση που γεννά πολλά και σοβαρά ερωτήματα, οι ελληνικές αρχές αρνούνται να εισπράξουν από την ιδιωτική εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα προσφεύγουν γι αυτό το λόγο κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!
Άκουσον – άκουσον, η ελληνική κυβέρνηση παρεμβαίνει υπέρ ιδιωτικής εταιρείας και κατά των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου και ζητά  να ακυρωθεί  απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» καλείται να επιστρέψει 15,4 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο!

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με τίτλο «Ελλάδα κατά Επιτροπής» … «Η Ελλάδα ζητά από το Γενικό Δικαστήριο της ακύρωση της αποφάσεως C(2011)1006 τελικό της Επιτροπής, με την οποία κηρύχθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση η επιδότηση ύψους 15,34 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε από τις ελληνικές αρχές στη μεταλλευτική επιχείρηση Ελληνικός Χρυσός, η οποία συνίστατο σε παραχώρηση της μεταλλευτικής εκμεταλλεύσεως της Κασσάνδρας έναντι τιμής χαμηλότερης της πραγματικής αγοραίας αξίας και στην απαλλαγή από τους φόρους για την πράξη αυτή και με την οποία διατάχθηκε η ανάκτηση του ποσού της επιδοτήσεως, πλέον τόκων».
-Η Ελλάδα ανακτά από τον αποδέκτη την ενίσχυση ( ύψους 15,34 εκατ. ευρώ)
- Τα ανακτώμενα ποσά βαρύνονται με τόκο από την ημερομηνία κατά την οποία τέθηκαν στη διάθεση των δικαιούχων μέχρι την ημερομηνία της πραγματικής τους ανάκτησης.
Και όλα αυτά γιατί μεταξύ άλλων οι ελληνικές αρχές:
-παραχώρησαν την μεταλλευτική εκμετάλλευση της Κασσάνδρας έναντι τιμής χαμηλότερης της πραγματικής αγοραίας αξίας
-απάλλαξαν την εταιρεία από τους φόρους
ΥΓ. Εδώ ολόκληρο ΜΠΑΤΣΟΚ πάει να σώσει μία ολόκληρη χώρα κ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε λέει να καταλάβει ότι πρέπει παράλληλα να σωθεί κ ο κρατικοδίαιτος (της ελεύθερης, κατά το δοκούν, αγοράς) χρεοκοπημένος, ανίκανος Μπόμπολας! Πόσο βλάκας κ ανίκανος πρέπει να είναι για να προσπαθεί ένα ολόκληρο κράτος-κόμμα να τον σώσει και να μη μπορεί;  

1 σχόλιο:

Λωτοφάγος είπε...

Το διάβασα κι εγώ, αλλά τι να πρωτοσχολιάσεις και τι να πρωτοκαταγγείλεις σε αυτή τη χώρα-χάρβαλο;
Θυμάμαι κάποιον συνάδελφό μου, απελπισμένο από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο οποίος πριν από καμιά 20αριά χρόνια έλεγε: "Να έρθουν οι Γερμανοί να μας κυβερνήσουν, γιατί εμείς θα το βουλιάξουμε το σαπιοκάραβο, να μου το θυμηθείς!"
Τι να κάνει αυτή η ψυχή άραγε;