30 Νοεμβρίου 2011

Το πάρτυ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς

Την ώρα που ξεζουμίζουν τον κόσμο και ξεπουλούν το σύμπαν, χωρίς καν να υπάρχει κυβέρνηση, πληρώνουν τη CGSH (Δικηγορική εταιρεία) με 6.000.000€ συν 1.500.000€ ανά μήνα για την εφαρμογή της συμφωνίας της 21 Ιουλίου και τη Lazard (χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, που ασχολείται κατά βάση με πτωχεύσεις κρατών και άλλα περίεργα) με 25.000.000€.

Τι καλά που πληρώνονται οι νεκροθάφτες.

(Τα μηδενικά είναι πραγματικά). Όλα τα παραπάνω με απόφαση υφυπουργού (Φίλλιπος Σαχινίδης) και μάλιστα στις 31 Οκτωβρίου, που δεν υπάρχει καν κυβέρνηση, αφού δεν έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.
Φανταστείτε τι θα δούμε από δω και πέρα.

Εδώ το ΦΕΚ

29 Νοεμβρίου 2011

Να το προσμετρήσουμε στα σκάνδαλα ή έχουμε βαρεθεί να μετράμε?

Σε λίγο καιρό θα πανηγυρίσει όλη χώρα, μέσα από τα κανάλια Mega, Skai, Ant1 κτλ το haircut στα ομόλογα. Αυτό που ίσως δεν θα σας πουν, ή δεν θα αναφερθούν είναι ότι οι τράπεζες στην Ευρώπη που έχουν ελληνικά ομόλογα θα "αποζημιωθούν" όπως και ενδεχομένως, κάποιες ελληνικές τράπεζες.

Μακρυά από το χορό της υπερκαυλίασης θα μείνουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Μα φυσικά δεν έφτανε αυτό. Καθώς έχουν εκτιμηθεί ότι τα όρια της ηλιθιότητας, της αδιαφορίας και του "και τι να κάνω εγώ (χωρίς ερωτηματικό)" των Ελλήνων είναι δυσδιάκριτα, σύμφωνα με στοιχεία, φαίνεται να υπήρξαν αγορές ελληνικών ομολόγων από ασφαλιστικούς οργανισμούς της χώρας μας οι οποίες μάλιστα έφταναν στο 100% της αξίας τους.

Προφανώς, κάποιοι επιχειρηματίες, που είδαν ότι θα μείνουν έξω από το χορό-αποζημιώσεις έπραξαν ότι θα έπραττε κάθε άνθρωπος που σέβεται τον αυτό του και ταυτόχρονα πιστεύει ότι έχει να κάνει με ζώα. Τα πούλησε στους πιο επιρρεπείς (στην προκειμένη περίπτωση τους συνταξιούχους), πάντα με την ευγενική χορηγία του ΠΑΣΟΚ. Σημείωση, αγορές των ομολόγων έγιναν και τον Οκτώβριο του 2011.Στα 7,8 δισ ευρώ ανέρχεται η αξία των ομολόγων που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.  Εν τω μεταξύ παρακαλώ όσοι δεν το έχουν κάνει, να προχωρήσουν άμεσα και εξ ολοκλήρου στην αποπληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ γιατί αφενός δεν μπορείτε να κάνετε κάτι και αφετέρου η Τρόικα, εγχώρια και αλλοδαπή, χρειάζεται περισσότερα στοιχεία για να υπολογίσει το όρια που προαναφέραμε.


28 Νοεμβρίου 2011

Από την ταινία "Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡ", 194022 Νοεμβρίου 2011

Το "κερασάκι" της αξιοπρέπειας


Της Goldfinger
Στηρίζω απόλυτα την Μέρκελ, τον Σόιμπλε, τον Γιούγκερ, τον Ρεν και όποιον άλλον απαιτεί από τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη να βάλουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους στην έγγραφη δέσμευση για την τήρηση των συμφωνηθέντων.
Και τους στηρίζω απόλυτα γιατί θέλω οι 3 πολιτικοί αρχηγοί να ταπεινωθούν.
Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω τη στάση του Αντώνη Σαμαρά που μιλά για «εθνική αξιοπρέπεια» και που αλαζονικά διεκδικεί για τον εαυτό του το δικαίωμα του θεματοφύλακα της αξιοπρέπειας του έθνους, τη στιγμή  που ΚΑΙ το κόμμα του με τις αποτυχημένες πολιτικές του, οδήγησε τον ελληνικό λαό στην απόλυτη ταπείνωση. Τη στιγμή που ΚΑΙ ο ίδιος συμμετείχε στην κυβέρνηση της ΝΔ, στον ορισμό της αποτυχημένης κυβέρνησης.
Το λέω ευθέως…
Θέλω ο Σαμαράς να υπογράψει και να ταπεινωθεί όπως ακριβώς καθημερινά ταπεινώνονται :
-το 1 εκατομμύριο των ανέργων που με πόδια-βαρίδια φτάνουν μέχρι τα γραφεία του ΟΑΕΔ για να βάλουν την υπογραφή τους στην κάρτα ανεργίας
Να ταπεινωθεί όπως ακριβώς καθημερινά ταπεινώνονται:
-οι 700 οικογένειες που έβαλαν την υπογραφή τους με δάκρυα στα μάτια κάνοντας αίτηση προς τα Παιδικά Χωριά SOS για να φιλοξενήσουν τα παιδιά τους. Να ταπεινωθεί όπως ταπεινώνονται οι απελπισμένοι γονείς που διαπιστώνουν ότι πρέπει να ζήσουν μακριά από τα παιδιά τους γιατί δεν μπορούν να τους προσφέρουν στέγη και τροφή.
Να ταπεινωθεί όπως ακριβώς καθημερινά ταπεινώνονται:
-οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που με βλέμμα απλανές και ανασφαλές σέρνουν τα πόδια τους μη ελπίζοντας πια σε τίποτα
Να ταπεινωθεί όπως ακριβώς καθημερινά ταπεινώνονται:
-οι χιλιάδες πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι, τους φόρους, τη δόση του δανείου, το ενοίκιό τους ακόμα και τα κοινόχρηστα. Και που όταν χτυπάει το κουδούνι, κρατούν την ανάσα τους για να μην ακουστούν…
Να ταπεινωθεί όπως ακριβώς καθημερινά ταπεινώνονται:
-οι χιλιάδες έμποροι που βάζουν την υπογραφή τους για να μπει λουκέτο στο μαγαζί τους
Να ταπεινωθεί όπως ακριβώς καθημερινά ταπεινώνονται:
-οι χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα που ψάχνουν στα σκουπίδια και που περιμένουν να κλείσει η λαϊκή αγορά για να μαζέψουν σάπια φρούτα και λαχανικά.

Ευτυχώς δεν είμαστε στους παραπάνω ταπεινωμένους, πάνω από όλα αδιαφορία!

18 Νοεμβρίου 2011

"ΠΑΣΟΚ θεέ μου, Ολυμπιακέ μου"

Τελικά οι βάσιμες πληροφορίες (εδώ) ότι μέλη της θύρας 7 ήταν μέσα στην ΠΑΣΠ έναντι χρημάτων για υποστήριξη, δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν. Μαρτυρίες λένε ...
...ότι κατά την διάρκεια της πορείας ακούστηκαν συνθήματα από την ΠΑΣΠ όπως "Είσαι στο μυαλό,  κάτι μαγικό, το κόμμα που αγαπώ, η μίζα που ζητώ και τον ΓΑΠ θα ακολουθώ", καθώς και το "ΠΑΣΟΚ θεέ μου, Ολυμπιακέ μου".
Δυστυχώς όμως δεν ήταν οι μόνοι που έναντι αμοιβής πήγαν να υποστηρίξουν τον άτυπο πόλεμο στα κόμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες στη ΔΑΠ ακούστηκαν τα "ΔΑΠ θρησκεία, Θύρα 13" ,"ΔΑΠ ολέ σε αγαπώ, σαν ηρωίνη σα σκληρό ναρκωτικό" ενώ στο μπλοκ του Σύριζα "Τσίπρα γερά, στη Φιλαδέλφεια παίζουμε ακόμα μια φορά" , "Ναρκωτικά γυναίκες και λεφτά, τι να σου πουν ρε Σύριζα όλα αυτά" και "Λευτεριά στου Τσίπρα τα παιδιά".

kolopaidablog


H αμοιβή των τραμπούκων Ολυμπιακών, γλειφτών του αρχινταβατζή Μαρινάκη, που πήγαν ως περιφρούρηση στην ΠΑΣΠ άγγιξε τα 200 ευρώ. Ετσι, για να δούμε  την απόλυτη ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής κ την κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου! 

2 Νοεμβρίου 2011

Η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία

...από την πλευρά των αριθμών


Όταν είχαμε ξεκινήσει να ασχολούμαστε με το CPD Cumulative Probability of Default (πιθανότητα πτώχευσης) τον Φεβρουάριο του 2009 λίγο πριν αρχίσει η ένδοξη πορεία του ΠΑΣΟΚ, μας έδιναν 55% πιθανότητα πτώχευσης.

Ευτυχώς για εμάς, ο ΓΑΠ και οι λοιποί Σοσιαλιστές κατάφεραν να περάσουν τα πρώτα μέτρα και να οδηγήσουν την ελλάδα στον δρόμο της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.

Πριν από μερικές μέρες, μετά την «πρωτοβουλία» του ΓΑΠ να ανακοινώσει δημοψήφισμα, αγγίξαμε το 92,6%. Εδώ να κάνω κάποιες παρατηρήσεις: Είναι προφανές ότι όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά και οι περίφημες αγορές δεν θέλουν δημοκρατία (όση δημοκρατία μπορεί να εμπεριέχεται σε ένα απατηλό δημοψήφισμα), το να πτωχεύσουμε ή όχι ως χώρα δεν έχει καμία σημασία όσο παραμένουν τα περιττώματα αυτά στην εξουσία. Η "πρωτοβουλία" του ΓΑΠ πιστεύουμε ότι εξυπηρετεί άλλους σκοπούς (βλέπε Τζώρτζ Σόρος).

Ακολουθούν μερικά στοιχεία για τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία:

Πιθανότητα πτώχευσης


Διαχρονικά η πορεία του επιτοκίου δανεισμού της Ελλάδας μέσω των 10ετών ομολόγων


Δείκτης βιομηχανικής παραγωγής (έπεσε γιατί ασχολούνται με την πράσινη ανάπτυξη)Εδώ και η «βελτίωση» των ρυθμών ανάπτυξης (αν το κοιτάξετε ανάποδα)

Τα ποσοστά ανεργίας (για την ανταγωνιστικότητα ρε γαμώτο)


Δυστυχώς δεν βρήκαμε: Κάποιο δείκτης ηλιθιότητας των πολιτών της χώρας μας, το δείκτη αναισθησίας, αδιαφορίας, διαφθοράς και το λόγο των ψεμάτων ανά 100 λέξεων των πολιτικών μας, την ποιότητα των νοσοκομείων , των σχολείων (εδώ να πούμε ότι έχουμε βρει μέχρι και journal of fisheries of India - Περιοδικό αλιείας της Ινδίας με επιστημονικά άρθρα "συγνώμη για το λαϊκισμό").  


Τέλος, δεν βρήκαμε το δείκτη IQ του ΓΑΠ (γιατί το είχαμε πάντα απορία αν δεν είχε λεφτά ο πατέρας του, θα επαγγελλόταν ΜΑΤατζής? (χρειάζεται κάτω του 50 για να σε δεχτούν)), ακόμα το βάθος που έχει εισέλθει ο άξονας του μνημονίου στον κώλο μας και πόσο βαθύς είναι αυτός ο κώλος μας?

Πηγές στοιχείων: tradingeconomics.com, Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος, cmavision.com