9 Ιανουαρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Ανοιχτή επιστολή προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών στέλνουν τα μέλη της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση. Εδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:
"Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 επισκέπτεται την Αθήνα ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί πρόκληση στα αισθήματα που τρέφει ο Ελληνικός λαός για τον αδελφό Παλαιστινιακό λαό. Γιατί ο Εχούντ Μπάρακ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες πολέμου. Βαρύνεται με πολλαπλά εγκλήματα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Τελευταίο απ’ αυτά τα εγκλήματα είναι η εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας τον Ιανουάριο του 2009, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Συμπαγές Μολύβι», την οποία ο Μπάρακ καθοδήγησε με την ιδιότητα του υπουργού Πολέμου του Ισραήλ.

Πέραν των παραπάνω ιδιοτήτων, ο Εχούντ Μπάρακ θα έπρεπε να έχει ήδη ανοιχτούς λογαριασμούς με την Ελληνική Δικαιοσύνη. Διότι είναι αυτός που με την ιδιότητα του υπουργού Πολέμου διέταξε την επίθεση του Ισραηλινού στρατού ενάντια στον Στόλο της Ελευθερίας, στις 31 Μαΐου του 2010. Μια επίθεση παράνομη, η οποία έγινε σε διεθνή ύδατα και συνοδεύτηκε από πράξεις απίστευτης βαρβαρότητας.

Ο Εχούντ Μπάρακ έχει ήδη μηνυθεί απ’ όλα τα μέλη της Ελληνικής αποστολής στο Στόλο της Ελευθερίας, μεταξύ των οποίων και οι υπογράφοντες αυτή την επιστολή. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητη -αν ο μηχανισμός της Δικαιοσύνης λειτουργούσε ως ανεξάρτητη αρχή- η έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Μπάρακ, προκειμένου να απολογηθεί για τα εγκλήματα που διέπραξε κατά Ελλήνων πολιτών.

Εάν η Δικαιοσύνη αδιαφορήσει να πράξει αυτό που το Ελληνικό Σύνταγμα της επιτάσσει, θα επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά πως λειτουργεί ως θεραπαινίδα της εκτελεστικής εξουσίας. Οτι υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και όχι κανόνες Δικαίου.

Απευθύνουμε αυτή την ανοιχτή επιστολή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στον οποίο έχει κατατεθεί η μήνυσή μας κατά των Ισραηλινών υπεύθυνων για εγκλήματα σε βάρος μας, μεταξύ των οποίων και ο Εχούντ Μπάρακ, προκειμένου να του υπενθυμίσουμε το καθήκον του, όπως έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα.
Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2012".
ΥΓ. Εδώ η δικαιοσύνη δε λειτουργεί για τους μπάτσους που φορτώνουν μολότοφ σε διαδηλωτές, για τον Καλαμπόκα, για το Σαραλιώτη, τον Ψωμιάδη κ εκατοντάδες άλλους. Πως είναι δυνατόν να ασχολήθούν τα τσιράκια της δικαιοσύνης με το ψυχοπαθή κατά συρροή δολοφόνο,  Εχούντ Μπάρακ;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αν δεν εχουμε περιπτωση "εγκωμιασμου τρομοκρατικων πραξεων" ο εισαγγελεας απεργει....

πολλα φιλια
Xanadu