19 Ιανουαρίου 2012

Όταν ο άνθρωπος γίνεται Απάνθρωπος

Μετά από αρκετό καιρό αποφασίσαμε να ανεβάσουμε μια ανάρτηση, και αυτό όχι γιατί δεν είχαμε "υλικό" από τη γεμάτη διαπλοκή-αδιαφορία-απαξίωση της καθημερινότητάς μας, αλλά το να επαναλαμβανόμαστε συνέχεια κουράζει.

Φαίνεται, το γεγονός ότι έχουν χαρακτηριστεί οι σημερινοί πολιτικοί μας ως διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι δεν τους είναι αρκετό. Φτάσαν σε νέα όρια, κατάφεραν να ταυτίσουν την έννοια άνθρωπος με αυτή του απάνθρωπου.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, λίγο πριν τις 18.00, τα όργανα «Προστασίας του Πολίτη» προσήγαγαν για εξακρίβωση στα Εξάρχεια εθελοντές που μοίραζαν φαγητό στους άστεγους!!!!

Τους πήγαν στο ΑΤ Καλλιδρομίου. Όταν οι μπάτσοι ρωτήθηκαν για τα αίτια της προσαγωγής απάντησαν «έτσι για να δείξουμε ότι κάνουμε δουλειά», δεν γνωρίζω αν ειρωνεύονταν!!!! Ένας από τους εθελοντές αφέθηκε ελεύθερος!!!! Το σημαντικό είναι ότι η προσαγωγή ήταν στοχευμένη αφού ανάμεσα στα άτομα που μάζεψαν ήταν ο Κώστας από την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» που μαγειρεύει κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας!!! Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τώρα απαγορεύεται και η αλληλεγγύη προς τους άστεγους.

Το σίγουρο είναι πως η τακτική τους είναι πλέον φανερή: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ προπάντων ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Εσύς και εμείς μπορούμε να συνεχίσουμε να αδιαφορούμε. Να κοιτάμε την πάρτη μας, να δίνουμε 30% στα κατακάθια της κοινωνίας που λέγονται υποψήφιοι της ΝΔ, 15% σε εκείνους του ΠΑΣΟΚ, 12% στην άλλη όψη του ΠΑΣΟΚ τη Δημ-Αρ και φυσικά στους έχοντες και κατέχοντες των λύσεων Λ.Α.Ο.Σ και Μπακογιάννη.

Όλοι μαζί για μια νέα Ελλάδα, όλοι μαζί στα παπάρια μας.

Σήμερα βγήκε ανακοίνωση στο oallosanthropos.blogspot.com σχετικά με το πρωτοφανές συμβάν. Διαβάστε:

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει την γελοία προσαγωγή συμμετέχοντα της κοινωνικής κουζίνας «ο άλλος άνθρωπος» ο οποίος μαγείρευε φαγητό για τους άστεγους (στις 18/1/2012). Σε μια εποχή που το κράτος πρόνοιας υποχωρεί, υποχωρεί μαζί του η όποια έννοια υπήρχε δικαιοσύνης και αντικαθίσταται με τον πανοπτικό έλεγχο και την διαρκή αστυνομική καταστολή. Η περιοχή των Εξαρχείων δεν αποτελεί εξαίρεση και βρίσκεται πάντα στο στόχαστρο γιατί ενοχλεί για τον έναν ή τον άλλο λόγο.

Εκτός από γελοίο είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι πλέον εφόσον δεν υπάρχουν λόγοι «εθνικής ή άλλοι ασφάλειας» να επιστρατεύεται η λογική «για να δείξουμε ότι κάτι κάναμε». Όπως είναι φυσικό για άλλη μια φορά η αστυνομία δείχνει ότι ουδέποτε είναι στην υπηρεσία του πολίτη. Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι αυτοί ας συνεχίσουν να κάνουν την «δουλειά» τους και εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μας υπαγορεύει η συνείδηση μας. Η αλληλεγγύη είναι ο δικός μας πολιτισμός, η ελευθερία και η κοινωνική απελευθέρωση ο απώτερος στόχος. Να το καταλάβουν καλά ότι στην δικιά μας την κοινωνία θα είναι άνεργοι διότι δεν θα υπάρχουν οι λόγοι και οι αιτίες της ύπαρξης τους.

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

4 σχόλια:

ELvA είπε...

Γεια χαρα στους Πειρατες!
Κι εμεις αναρρωτιομασταν σε ποιο... πειρατικο προορισμο χαθηκατε... :)

Και για να σοβαρευτουμε, φαινεται πια ξεκαθαρα το απασιο προσωπο του κτηνους αυτου, που λεγεται φασισμος και ας μη περιμενουμε να δειξουν ευαισθησιες και ανθρωπια! Πως ειναι δυνατον; Αυτοι δημιουργησαν αυτες τις συνθηκες, μηπως δεν το ξερουμε οτι οι επιλογες τους αυτες ειναι συνειδητες και οχι τυχαιες;
Ας το συνειδητοποιησουμε καμμια φορα αυτο και ας δουμε πως θα μπορεσουμε ολοι μαζι, σαν μια γροθια, να τους στειλουμε στον αγυριστο και τοτε θα εχουμε κατι να περηφανευομαστε για τις μετεπειτα γενεες!
Αλλιως, ας τραβαμε ...κουπι και ας μη μιλαμε, αφου ετσι ειναι ο φασισμος!

blackbedlam είπε...

Γεια σας Πειρατές, τι γίνεται,έχουμε επιδοθεί σε ρεσάλτα;
Έτσι που τους κοιτάμε να παίρνουν τις αποφάσεις τους ανενόχλητοι σε λίγο θα πάρουν και μια απόφαση
που θα απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις για πάνω από 2 άτομα.
Αν και σιγά δηλαδή, μήπως και που μαζευόμαστε κάθε τόσο τους ενοχλεί στον σχεδιασμό των μέτρων και στις αποφάσεις τους;
Άντε να δούμε πότε θα μπορέσει να ακουστεί το :
Γενική Απεργία Διαρκείας.
Ξέρετε αυτό, θα σημαίνει ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν περάσει στα χέρια συνεπών συνδικαλιστών και οι εργαζόμενοι, έχουν κατανοήσει το μέγεθος των προβλημάτων και την δυνατότητα απεγκλωβισμού από τον εφιάλτη που μας επιφυλάσσουν.
Άντε βρε και μην χάνεστε.

Λωτοφάγος είπε...

Θαυμάσια! Πλέουμε πλησίστιοι προς τον ολοκληρωτικό εκφασισμό.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Οι φασιστικές νοοτροπίες των σωμάτων ασφαλείας κ οι αντιλήψεις τους περί δημοκρατίας παραπέμπουν σε ναζιστικά παραπήγματα σκέψης!

Δυστυχώς οι αγώνες του Αρη Βελουχιώτη κ των λοιπών αγωνιστών του ΕΑΜ, του Παναγούλη κλπ, κατέληξαν στη σημερινή αηδία!