12 Απριλίου 2009

Νέο περιστατικό ωμής αστυνομικής βίας

Τρεις φορές μέσα στη βδομάδα ένας αστυνομικός συνελάμβανε και ξυλοκοπούσε απροκάλυπτα Μπαγκλαντέζο μικροπωλητή στον Πειραιά, παρά το γεγονός ότι διαθέτει τη ροζ κάρτα που του εξασφαλίζει έστω και προσωρινά νόμιμη παραμονή! Το «έγκλημα» του Μπαγκλαντέζου μετανάστη ήταν ότι πουλούσε μικροαντικείμενα για να βγάλει τα στοιχειώδη έξοδά του, καθώς εδώ και επτά μήνες που βρίσκεται στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να βρει άλλη δουλειά.

Συγκεκριμένα ο μεταναστης είπε: «Αναγκάστηκα να πουλάω πράγματα για να πληρώνω τουλάχιστον το ενοίκιο και το φαγητό μου. Τη Δευτέρα ήρθε ένας αστυνομικός στην πλατεία Κοραή, με πήρε στο αστυνομικό τμήμα και εκεί με κλώτσαγε και με χτυπούσε. Αρχισα να αιμορραγώ από το στόμα και με πήγαν στο Τζάνειο νοσοκομείο. Εγώ φοβήθηκα και έφυγα από το νοσοκομείο. Την Τρίτη το πρωί ήρθε πάλι ο ίδιος αστυνομικός και με πήρε στο αστυνομικό τμήμα μέχρι τις 6 το απόγευμα. Την Πέμπτη ήρθε ξανά και με χτύπησε επιτόπου και μου έλεγε να γυρίσω πίσω στο Μπαγκλαντές».

Την ίδια στιγμή, στο όνομα της «ασφάλειας των πολιτών» καθημερινά γίνονται επιχειρήσεις - σκούπα με θύματα μετανάστες εργαζόμενους, άνεργους ή μικροπωλητές. Οπως, χτες που έγινε μία ακόμα μαζική αστυνομική επιχείριση στην Αττική. Με πρόσχημα την πάταξη της λεγόμενης εγκληματικότητας, 1.596 πολίτες ελέγχθηκαν ως εν δυνάμει ύποπτοι. Από αυτούς 608 προσήχθησαν στα αστυνομικά τμήματα. Συνολικά συνελήφθησαν 172 άτομα, ενώ ελέγχθηκαν 917 οχήματα και 463 καταστήματα.

«Προσπαθούν να δείξουν στους ντόπιους ότι για την κρίση φταίνε οι μετανάστες κι ότι μπορούν να τους προσφέρουν "ασφάλεια". Εμείς δεν κλέβουμε για να ζήσουμε. Για τους πραγματικούς εγκληματίες τι κάνουν; Μας χτυπούν επειδή προσπαθούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια;», σημειώνει ο Ηλ. Αχμεντ, εκπρόσωπος της Ενωσης Εργαζομένων Μπαγκλαντές.

Πηγή: Prezatv.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: