16 Απριλίου 2009

Η Μονή Βατοπεδίου σας εύχεται καλό Πάσχα

Με τις καλύτερες ευχές προς όλους τους διεφθαρμένους ορθόδοξους πολίτες η Μονή Βατοπεδίου έρχεται να καλωσορίζει τις μέρες του Άγιου Πάσχα। Τώρα αν προλάβει και δώσει κάποιο φιλετάκι σε κανένα διεστραμμένο αλλα συνάμα χριστιανό ορθόδοξο υπουργό, θα το μάθουμε κατά τα Χριστούγεννα όπως και πέρυσι। Ο ηγούμενος Εφραίμ, ο Αρσένιος και όλα τα εν τη μονή ανθρώπινα πλάσματα προσδοκούν ανάσταση νεκρών και φιλετών εις την Χαλκιδικήν, την Ροδόπην κλπ।
Επίσης, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα, (Ομάδα TVXS ) «φιλέτακι» στο Ραμνούντα είναι στο πρόγραμμα ανταλλαγής της Μονής। Είδικότερα, Την παραχώρηση σχεδόν 1।000 στρεμμάτων από τον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα Αττικής, στη Μονή Βατοπεδίου, στο πλαίσιο της ανταλλαγής της Βιστωνίδας με δημόσια κτήματα, με σκοπό την οικοδόμηση, καταγγέλλει ο Βασίλης Πετράκος, γ.γ. της Αρχαιολογικής Εταιρείας. Σε κείμενό του στον «Μέντορα» - το δελτίο της Αρχαιολογικής Εταιρείας – ο γενικός γραμματέας της Εταιρείας τονίζει ότι πρόκειται για τον μοναδικό αρχαιολογικό χώρο της Αττικής που σώζει ακόμα το φυσικό του τοπίο και ότι «η Μονή ανταλλάσσει την έκταση αυτή με το νερό για να μεταβάλλει τα 968 στρέμματα σε πολυτελή οικισμό και όχι για να τα χρησιμοποιήσει ως βοσκή προβάτων και κατσικιών, όπως γίνεται έως σήμερα». Ο κ. Πετράκος πληροφορήθηκε για την ανταλλαγή από την αρμόδια Β’ Εφορία Αρχαιοτήτων, ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο ίδιος. «Προσφέρονται για ανοικοδόμηση 968 στρέμματα γης, έκτασης όσης μιας μικρής πόλης, παρθένου τοπίου, δασωμένου, φυσικού, χωρίς επεμβάσεις, που έχει χαρακτηριστεί ως Ζώνη Α, αδόμητη και απολύτου προστασίας», αναφέρει ο κ. Πετράκος, συμπληρώνοντας ότι «στο συμβόλαιο, οι ανταλλαγείσες εκτάσεις χαρακτηρίζονται άρτιες και οικοδομήσιμες και αυτός είναι ο λόγος της ανταλλαγής». Η μυστική αυτή παραχώρηση «δεν οφείλεται σε πλάνη», σημειώνει. «Τη γνώριζε η συμβολαιογράφος που συνέταξε τα συμβόλαια ανταλλαγής, κ. Αικατερίνη Πελέκη, άρα και ο σύζυγός της, υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης». Παρά το γεγονός ότι η κυριότητα της γης επέστρεψε στο Δημόσιο, η καταγγελία του κ. Πετράκου επαναφέρει δυναμικά το ζήτημα ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου. Ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα ανακαλύφθηκε από την Αρχαιολογική Εταιρεία το 1880 και ο Βασίλης Πετράκος ερεύνησε επί τρεις δεκαετίες τα ερείπια του αρχαίου δήμου του Ραμνούντα, στη βορειοανατολική Αττική.

Σχόλιο Πειρατών

Ελληνικέ λαέ σου ευχόμαστε καλό Πάσχα αλλά αυτή η ευχή κρατά μεχρι τη Δευτέρα του Πασχα! Μέτα η πούτσα συνεχίζεται। Απλά πάρε καλή θέση για να μη πονέσεις πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: