25 Αυγούστου 2010

Μια κωλο-πατρίδα


Από ότι φαίνεται οι ρουφιάνοι στο ΓΕΣ, με πρωτεργάτες τους εκάστοτε Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, χέστηκαν για τα 3 παιδιά που χάθηκαν! Θα μου πείτε είναι η πρώτη φορά; ΟΧΙ!

Αν ήταν να στερηθούν τις μιζούλες τους από την αγορά "στραβών" υποβρυχίων ή απηρχαιομένων ελικοπτέρων, θα είχαν βγει ήδη στους δρόμους! Για 3 νεκρά παιδιά και μάλιστα μη στρατιωτικών οικογενειών, ποιος θα ενδιαφερθεί; ΔΕ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ!

Τελικά μήπως ο εθνικισμός των στρατιωτικών εξαντλείται στις μίζες, στο γλείψιμο και στα ρουσφέτια για μια καλή μετάθεση? Μήπως ο πατριωτισμός τους και οι παπαριές παερί εθνικής συνείδησης είναι μόνο για τις κονόμες;

Που είναι οι στρατιωτικάρες να αντιδράσουν; Τρεις νεκροί μέσα σε μερικές μέρες δεν ειναι απολογισμός εν καιρώ ειρήνης αλλά εν καιρώ πολέμου! Δύο νέα παιδιά στο κέντρο της Κορίνθου και μια αυτοκτονία στο Κιλκίς! Παθολογικά αίτια και πίπες!

Κι όμως! Δεν έχει παραιτηθεί κανείς. Στα παπαρια τους! Τι είναι 3 νέα παιδιά νεκρά μπροστά σε μιζούλες εκατομμυρίων ευρώ; Ε Βενιζέλε;

Με τους φορτηγατζήδες ήσουν έτοιμος να βγάλεις τα άρματα (όσα δουλεύουν γιατί έχουμε πάρει και κάτι στραβά από τους Γερμανούς...), τώρα τίποτα; Ούτε μια πρωτοβουλία; Καμία έρευνα;

Τουμπεκί;

Τρεις οικογένειες καταστράφηκαν για το παραμύθι της ξεπουλημένης πατρίδας, των στρατιωτικών της μίζας και του ρουσφετιού, των πολιτικών της υπεραρπαχτής και των φτωχόπαιδων της παραμεθορίου!

Μήπως έρχεται η ώρα για ολική άρνηση στράτευσης από όλους τους νέους;

Μήπως η λέξη πατρίδα έχει άλλη έννοια ανάλογα με την οικονομική και κοινωνική τάξη που ανήκει ο καθένας;

7 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του καπιταλιστικού και ιμπεριαλιστικού συστήματος.Δεν διστάζουν να θυσιάσουν ζωές μπρος στην διεύρυνση των κερδών, της κατάκτησης ξένων εδαφών προκειμένου να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών που εισβάλουν, με αφορμή την τάχα μου πάταξη της τρομοκρατίας, οι τρομοκράτες.Εδώ έχουν στείλει στρατεύματα στο Αφγανιστάν και όχι μόνο παραβιάζοντας το Σύνταγμα για το οποίο τόσο κόπτονται με ενδεχόμενο εμπλοκής στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και των Ελλήνων στρατιωτών.
Εδώ επιχειρούν τον αφανισμό ενος μέρους των εργαζομένων της χώρας και θα νοιαστούν για τρία παιδιά που χάθηκαν;
Θέλω να πω με λίγα λόγια το να απαιτούμε από αυτούς τους υπηρέτες του συστήματος ευαισθησία είναι εκ του περισσού

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλημέρα ΒΒ

Δε πίστευα ποτέ ότι θα ενδιαφέροταν κάποιος από τους πολιτικάντηδες για νεκρούς αυτής της κατηγοριας.

Πλεόν τα παραδείγματα είναι καθημερινά και τόσα πολλά που δε προλαβαίνω να γράψω. Αλλά όταν πρόκειται για στρατιωτικό ζήτημα ή κατι παρομοιο, τρελαίνομαι! Και δε μπορώ να το κρατήσω μέσα μου!

Δε ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά η χώρα μας πέρα από την υποστήριξη των επαγγελματιών δολοφόνων σε ΙΡΑΚ και ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, εκτελεί και έργα πολιτιστικού ενδιαφέροντος...

Ανελαβε και έφερε εις πέρας την κατασκευή του μουσείου στο Αφγανιστάν!!!

Ιμπεριαλιστικός πολιτισμός!

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε τους αδικείς τους ανθρώπους, πως δε νοιαζονται για τους νεκρους. Απλα δεν είναι "νεκροι" έτσι γενικά και αόριστα, είναι "ήρωες" που δώσανε τη ζωή τους "για τη γλυκειά μας πατρίδα"! Θα "εκφρασουνε τη λυπη τους για το τραγικο αυτο συμβαν" και θα τονισουν την σημασια υπαρξης του ελληνικης δολοφονικης μηχανης (στρατος) τις δύσκολες αυτες μερες που δεχόμαστε προκλήσεις "απο τους κακους μας γείτονες".

celin είπε...

Πεθαναν 3 φανταροι?κ δε κουνιεται φυλλο ε?
οσοι εχουμε παει στρατο κ εχουμε δει απο κοντα τι παιζει εκει,μπορουμε να επιβεβεβαιωσουμε την ορθοτητα των εδω λεχθεντων.
κοπροσκυλα καραβαναδες που ξυνουν τα παπαρια τους,κοροιδευουν τον κοσμο κ ταλαιπωρουν πιτσιρικαδες η κ μεγαλυτερους.
ουστ ρε κοπριτες

ELvA είπε...

''Τι είναι 3 νέα παιδιά νεκρά μπροστά σε μιζούλες εκατομμυρίων ευρώ;''

Φιλοι Πειρατες, λιγοι ενδιαφερονται για τετοια θεματα στην Ελλαδα και μαλιστα μηνα Αυγουστο...Οι περισσοτεροι κοιτανε να ξεχασουν τι συνεβη στο τοπο το τελευταιο διαστημα και να απολαυσουν τις πλασματικες εβδομαδες διακοπων που τους αναλογουν σε ανταλλαγμα ενος μυαλου που κρινει και κατακρινει....

Καλο βραδυ

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

"Οι περισσοτεροι κοιτανε να ξεχασουν τι συνεβη στο τοπο το τελευταιο διαστημα και να απολαυσουν τις πλασματικες εβδομαδες διακοπων που τους αναλογουν σε ανταλλαγμα ενος μυαλου που κρινει και κατακρινει...."

Αυτό είναι όλα τα λεφτά και δυστυχώς ισχύει για την πλειονότητα των πολιτών!

Και έχουμε να δούμε ακόμη...

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ετσι, ακριβώς Celin!

Και το χειρότερο είναι ότι η νοοτροπία των στρατιωτικών δεν αλλάζει παρά το παραμύθι τόσων ετών ότι με τις πανελλήνιες εξετάσεις θα "εκδημοκρατισθεί και θα εκλογικευθεί" ο στρατός!