1 Δεκεμβρίου 2010

Τα μυαλά μας ...πονάνε

Σας παραθέτουμε 2 ειδήσεις που αφορούν στη δικαιοσύνη και δη στην απονομή της.
Η πρώτη έχει τίτλο : «Απαλλαγή Κεχαγιόγλου για το παραδικαστικό και σημαντική μείωση των ποινών των υπολοίπων». 
Αναφέρει, λοιπόν, η είδηση: 
«Με τις καταδίκες των δύο πρώην δικαστών, της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και Ευάγγελου Καλούση, έκλεισε η δευτεροβάθμια δίκη σκέλους της μεγάλης υπόθεσης του «παραδικαστικού κυκλώματος» που είχε ξεκινήσει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι δικαστές, με την απόφαση τους μείωσαν σημαντικά τις πρωτόδικες ποινές που είχαν επιβληθεί στους δύο πρώην πρωτοδίκες που ενεπλάκησαν στο κύκλωμα, επιβάλλοντας στον Ευάγγελο Καλούση κάθειρξη 12 χρόνια, από τα 20 έτη και 2 μήνες της πρωτόδικης απόφασης και στην Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια 7ετή κάθειρξη, από την αρχική των 12 ετών. Και οι δύο πρώην ανακριτές οδηγήθηκαν στην φυλακή.
Η υπόθεση αφορούσε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα , κατάχρησης εξουσίας κ.α., που σχετίζονται με χρηματισμό των δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να έχει ευνοϊκή κατάληξη σε ποινικές του υποθέσεις ,που χειρίζονταν οι δύο ως ανακριτές, ο επιχειρηματίας κ. Σωτήρης Κρητικός, ο οποίος χθες κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο. Οι δύο κατηγορούμενοι δικαστικοί, σύμφωνα με την δικογραφία, έκαναν κρουαζιέρα με σκάφος που ανήκει στον επιχειρηματία, ενώ η Μπουρμπούλια, μέσω του Καλούση, φέρεται να πήρε, το 2001, μεγάλο χρηματικό ποσό για να μην προφυλακίσει τον κ. Κρητικό σε υπόθεση θανατηφόρας έκρηξης σε βενζινάδικο που του ανήκε.Το επίμαχο ποσό φέρεται με την βοήθεια του πρώην συζύγου της να το διέθεσε για αγορά μετοχών.
Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, πλην του κ.Κρητικού, απαλλάχθηκαν ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, ο πρώην σύζυγος της Μπουρμπούλια, Θ.Αμοργιανός και ο επιχειρηματίας Α.Γεωργίου. Σε πρώτο βαθμό οι ποινές φυλάκισης που τους είχαν επιβληθεί ήταν από 2 έως 6 ετών. Το δικαστήριο καταδίκασε τον επιχειρηματία, Ευστρ.Βαλυράκη, σε 18μηνη ποινή φυλάκισης για πλημμεληματικές πράξεις»(Δε μιλάμε για Κούγιες κλπ. Αυτοί δεν ήταν καν στη λίστα).
Και πάμε στην άλλη είδηση με τίτλο: Δίκη 11 «τρομοκρατών» και 4 «ληστών» στη Λάρισα.
Αναλυτικά η είδηση αναφέρει: «Στις 1 και 9 Δεκέμβρη, δικάζονται 11 ανήλικοι σαν τρομοκράτες και 4 φοιτητές σαν ληστές. Οι νεαροί δικάζονται με ένα βαρύτατο κατηγορητήριο βάσει του τρομονόμου, ενώ οι τέσσερις φοιτητές κατηγορούνται για «ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία», επειδή είχαν βρεθεί κοντά στο σημείο όπου είχαν μοιραστεί τρόφιμα μετά από απαλλοτρίωση σε σούπερ μάρκετ της Λάρισας (το οποίο και έχει αποσύρει τη μήνυση)».
Είναι προφανές ότι στις δίκες αυτές δικάζεται το εξεγερτικό και αντιστασιακό φρόνημα της νεολαίας μαθητικής, φοιτητικής και εργαζόμενης που βγήκε δυναμικά στο προσκήνιο το Δεκέμβρη του ‘08 και δημιούργησε το μεγαλύτερο εξεγερτικό γεγονός από την εποχή της μεταπολίτευσης.
Το άλλο προφανές είναι ότι στην περίπτωση του παραδικαστικού, όπως και σε εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις, τη βγάζουν όλοι λάδι. Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση της Ρικομέξ: 39 νεκροί, ένοχος κανείς...
Η δημοκρατία τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια σαπισμένη ιδέα περί δικαιοσύνης, αξιοκρατίας και διαφάνειας.
Πιστεύουμε πως ο μοναδικός δρόμος της ελπίδας, είναι ο δρόμος της μετωπικής σύγκρουσης.
Μέχρι τότε τα μυαλά μας θα πονάνε!

2 σχόλια:

blackbedlam είπε...

"Πιστεύουμε πως ο μοναδικός δρόμος της ελπίδας, είναι ο δρόμος της μετωπικής σύγκρουσης".

Τιποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο είναι μονόδρομος και γι΄αυτούς και για μας.
Καλό μήνα παιδιά χαιρετίσμους στις
Πειρατίνες.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλημέρα Black!

Aυτό πιστεύουμε! Αν στην πορεία δούμε κάτι άλλο αποδοτικότερο, θα το επισημάνουμε σίγουρα!

Ευχαριστούμε! Θα μεταβιβαστούν ανταποδίδωντας!