26 Δεκεμβρίου 2010

H εκδίκηση της Γης

Το 2010 ήταν η χρονιά της εκδίκησης της Γης. Σεισμοί, καύσωνες, πλημμύρες, ηφαίστεια, γιγάντιοι τυφώνες, χιονοθύελλες, κατολισθήσεις και ξηρασία σκότωσαν περισσότερους από 250.000 ανθρώπους το 2010, που κατέστη το πλέον φονικό έτος των τελευταίων τριάντα και πλέον ετών.
Περισσότεροι άνθρωποι σκοτώθηκαν φέτος από φυσικές καταστροφές, παρά από ότι σε όλες τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων 40 ετών. Βέβαια ποιοι ονομάζουν ποιες επιθέσεις τρομοκρατικές; Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 
Μήπως εδώ πρέπει να παρέμβει ο Παπανδρέου με τον Παπουτσή και να διωχθεί το κλίμα με τον τρομονόμο; Μήπως ο καιρός κατεβαίνει σε πορείες; Είναι ο μόνος τρόπος ώστε να ανέλθει και πάλι η τρομοκρατία στο Νο 1 εχθρό του συστήματος. 


Για τα τρελά αυτά φαινόμενα, όμως, την πραγματική ευθύνη φέρουν οι πολυεθνικές εταιρείες που μολύνουν όσο μπορούν (βλέπε Shell στη Νιγηρία, ΒΡ στο Μεξικό και στο Αζερμπαϊτζάν, Halliburton στο Ιρακ κλπ), ενώ παράλληλα ...χρηματοδοτούν τις έρευνες για το περιβάλλον (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πετρελαϊκές BP, Shell και Chevron και οι χορηγίες-δωρεές τους προς τα αμερικάνικα πανεπιστήμια). Εν αντιθέσει οι κυβερνήσεις και οι ρουφιάνοι τους στα ΜΜΕ, θέλουν να μας πείσουν ότι εμείς έχουμε την κύρια ευθύνη και τη δύναμη για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, ρίχνοντας το μπαλάκι στις χήνες και στις πάπιες που χέζουν στα ποτάμια και στον κάτοικο των Γιαννιτσών που έχει ξεχάσει ανοικτά τα φώτα του σπιτιού του ενώ παράλληλα έψησε 2 τοστ αντί για ένα. 
Η Κίνα είναι η πιο ρυπογόνος χώρα στον πλανήτη (σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) ενώ στις 10 πιο ρυπογόνες πόλεις του κόσμου, οι 7 ανήκουν στην Κίνα (Πηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας). Οι ΗΠΑ (δεύτερη χώρα σε εκπομπές CO2) δε γουστάρουν ούτε καν να συζητήσουν την υπογραφή του πρωτοκόλλου του Κιότο, ενώ στηρίζουν όλα τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που συντελούνται από τις εταιρείες τους. Στην Ελλάδα το σκάνδαλο του Ασωπού από το ...1979 γεμίζει καρκίνο την περιοχή ενώ η ΔΕΗ παράγει την πιο ακριβή κιλοβατώρα της Ε.Ε.  
Επίσης, κατασκευαστικές κακοτεχνίες και κακές αναπτυξιακές πρακτικές συνδυάζονται έτσι για να κάνουν τους σεισμούς και τους τυφώνες πιο φονικούς από ότι θα έπρεπε να είναι. Ο σεισμός της Αϊτής αποτελεί ένα καλό παράδειγμα, με την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς να διαθέτει τριπλάσιο αριθμό κατοίκων από ότι θα έπρεπε.
Επομένως, οι 250.000 νεκροί για το 2010 δεν αποτελούν παρά μια σιωπηρή μειοψηφία για τα εκατομμύρια των νεκρών που θα έρθουν τα επόμενα χρόνια από την "τρομοκρατική" δράση των εταιρειών και των κρατών που μιντιακά βαφτίζονται ακραία καιρικά φαινόμενα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: