16 Φεβρουαρίου 2011

Happy old fear!

Του ανταποκρητή από τη Χώρα της Λήθης

Το Πα-σοκ ήταν ανέκαθεν μανούλα στο να θολώνει τα νερά. Από την εποχή του Αντρέα ακόμα, όταν οι λέξεις ανασκολοπίζονταν για να αποκτήσουν άλλο νόημα.

Τελευταία, όμως, τίποτε δεν περπατάει όπως θα ήθελαν: η ΓΣΕΕ τους είναι πλέον ανυπόληπτη, τα πασοκικά συνδικάτα ταλαιπωρούν τους φτωχότερους πολίτες, οι "τζαμπατζήδες" γράφουν στα παλιά τους υποδήματα τον Ρέππα και τις δηλώσεις του, ενώ οι Κερατιώτες αντιδρούν με αρβανίτικο πείσμα στον ΧΥΤΑ, παρά το ξύλο και τα χημικά προελεύσεως Ισραήλ (του... συμμάχου, ξέρετε). Οι όποιες μεταρρυθμίσεις καρκινοβατούν (βλ. ηλεκτρονική συνταγογράφηση), η φοροδιαφυγή κουκουλώνεται ή... περαιώνεται, ενώ ξένες εφημερίδες και περιοδικά αποκαλύπτουν μίζες για εξοπλισμούς και τεράστιες καταθέσεις στην Ελβετία.

Την ίδια στιγμή, ο κοινωνικός ιστός διαλύεται επειδή βουλιάζουμε στην ύφεση (όχι το ανάποδο). Το κέντρο της πόλης έχει γίνει αβίωτο. Βρόμα, εγκληματικότητα, ναρκωμανείς, άστεγοι ημεδαποί και αλλοδαποί σε έναν φαύλο κύκλο εξαθλίωσης. Οι πολίτες τα βάζουν με τις αρχές, παρά την ενορχηστρωμένη προσπάθεια των καναλαρχών να ενοχοποιήσουν τους μετανάστες ως φύσει εγκληματίες. Ο νέος δήμαρχος κυνηγάει το παραεμπόριο, χωρίς να προτείνει λύσεις επιβίωσης για τους παρανομούντες. Μόνος κερδισμένος το ΛΑΟΣ, λένε οι δημοσκοπήσεις.


Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: