16 Μαρτίου 2011

Πολίτες χωρίς κρίση, κοινωνία σε σήψη

Με πανό στα χέρια και συνθήματα-λογοπαίγνια με το όνομα του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους και συγκεκριμένα στο κέντρο της Βουδαπέστης, κοντά στον ποταμό Δούναβη, διαμαρτυρόμενοι για τον αμφιλεγόμενο νέο νόμο περί Τύπου, στην τρίτη κατά σειρά διαδήλωση των τελευταίων ημερών, που οργανώθηκε μέσω του Facebook.
Οι επικριτές του νόμου υποστηρίζουν ότι οι πρόσφατες τροποποιήσεις που ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με το νόμο που πέρασε η κυβέρνηση του Όρμπαν. 

Μεταξύ των άρθρων που τροποποιήθηκαν στις 7 Μαρτίου ήταν και εκείνο που επέβαλε σε εφημερίδες και ιστοτόπους να μεταδίδουν "ισορροπημένα", αλλά και "ηθικά" ρεπορτάζ. Την επόμενη ημέρα, όμως, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ανακοίνωσε "ότι η ελευθεροτυπία στην Ουγγαρία εξακολουθεί να απειλείται από το νόμο".
Παρόμοιες διαδηλώσεις θα έπρεπε να οργανώνονται κάθε μέρα στην Ελλάδα. Άλλωστε η συμβολή του Τύπου και των ΜΜΕ στην αποβλάκωση και χειραγώγηση των πολιτών είναι τεράστια και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. 
Ο νεοέλληνας ακόμη βλέπει τον Πρετεντέρη να κάνει την άθλια εκπομπή του, να παραπληροφορεί κάθε βράδυ στα δελτία αστυνομικής και κυβερνητικής συσπείρωσης, την Τρέμη να τον κοροϊδεύει στα μούτρα, τον Καψή να εκφωνεί το δελτίο τύπου του ΜΠΑΤΣΟΚ, το Σόμπολο να πρόαγει την αστυνομική βία, τους πάντες να προάγουν το ρατσισμό και να στηλιτεύουν κάθε υγιή προσπάθεια ή μορφή αντίστασης (περίπτωση Κερατέας, αλληλεγγύης στους μετανάστες κλπ). 


Οταν θα σταματήσει να ανέχεται όλους αυτούς τους καργιόληδες, όταν θα συνειδητοποιήσει ότι ο κάθε δημοσιοκάφρος είναι εχθρός του και όχι συνοδοιπόρος ( εδώ βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις), όταν θα αντιληφθεί ότι τα εγκλήματα και η διάλυση του κοινωνικού ιστού έχουν αρωγούς τους δημοσιογράφους, τότε μόνο θα μπορέσει να αποτινάξει το ζυγό που κουβαλά.
ΥΓ. Δε νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα για μία κοινωνία από το να κλείνουν σχολεία (2.000 τον αριθμό παρακαλώ) και να στερούνται χιλιάδες παιδιά το δικαίωμα στη μόρφωση επειδή μία κυβέρνηση καριόληδων και τυχοδιωκτών κρίνει την παιδεία με καπιταλιστικά κριτήρια και εφαρμόζει την ανάλυση κόστους-οφέλους. 
Οταν υπάρχει τέτοια έκπτωση αξιών, συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά πως θα υπάρξει και αντίδραση; Τέτοια κατάντια πια; 
Και επίκειται και κλείσιμο νοσοκομείων. Θα ψοφάνε στους δρόμους οι πολίτες και θα μιλάμε για αμέτρητα savings. Tέτοια κατάντια πια;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταντια δε θα πει τιποτα...

ειμαι πολυ θυμωμενη για να γραψω οτιδηποτε αλλο γιατι μου εχουν ερθει στο νου και ενω σωρο αλλα πραγματα που συμβαινουν γυρω μας

δειτε εδω http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/03/15/apergia-peinas-anergon/

απεργια πεινας ανεργων!!!!!!

να παρακαλαει ο κοσμος με κινδυνο της ζωης του για τη φιλεσπλαχνια του κράτους!!!!!

αν ειναι δυνατον

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Αγαπητή φίλη,

Μπορείς να εκφρασθείς ελέυθερα εδώ. Δεν έχουμε χορηγούς αλλά δεν ανήκουμε στον δεξιό ή ακροδεξιό χώρο ώστε να παίζει λογοκρισία!

Ευχαριστουμε για την πληροφορία με τους απεργούς πείνας στην Καβάλα!

Δε τη γνωρίζαμε.

Θέλω να δω που μπορεί να φτάσει η κατάντια.

Τόσο καιρό ακούμε από όλους δε πάει άλλο, δε πάει άλλο, και συνεχώς πάει!

Εχει το ενδιαφέρον του!

Λωτοφάγος είπε...

Να συμπληρώσω, αγαπητοί Πειρατές, ότι κλείνουν ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ σχολεία!
Στερώντας τη μόρφωση από βιοπαλαιστές που δεν ευτύχησαν στη ζωή τους να έχουν οικογένεια, χρήματα ή πατρίδα!
Ου να μου χαθείτε, καθάρματα!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καθάρματα είναι επιεικής χαρακτηρισμός!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε πλέον αξιολύπητοι ως πολίτες!