1 Μαρτίου 2011

Debtocracy


Debtocracy from ThePressProject on Vimeo.


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.


Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα. 
Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος  Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως  o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.
Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης.
Την παραγωγή του DEBTOCRACY ανέλαβε η εταιρεία BitsnBytes. Το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.


Επίσης, πρέπει να είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα όπου μια δημοσιογραφική παραγωγή ζητά τη χρηματοδότηση των θεατών στα πρότυπα του Wikileaks και κάποιων οικολογικών οργανώσεων. 
Έτσι, λοιπόν, οι δημιουργοί αναφέρουν "Σε αυτή την προσπάθειά ζητάμε τη βοήθειά σου. Οι δημιουργοί του DEBTOCRACY εργάστηκαν αφιλοκερδώς αλλά τα έξοδα ανέρχονται ήδη σε χιλιάδες ευρώ. Προκειμένου να αποφύγουμε κάθε είδους εξαρτήσεις απευθυνόμαστε σε συνδικάτα και εργατικές ενώσεις. Κυρίως όμως απευθυνόμαστε σε πολίτες που θέλουν να γίνουν συμπαραγωγοί. Ενίσχυσε και εσύ την παραγωγή  ενός ανεξάρτητου ντοκιμαντέρ, καταθέτοντας όσα χρήματα επιθυμείς μέσω Paypal ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Όσοι το επιθυμούν θα αναφέρονται ως συμπαραγωγοί". 
O Αρης Χατζηστεφάνου είναι δημιουργός της εκπομπής Infowar στο Ρ/Σ Σκάι και αρχισυντάκτης του Thepressproject.gr
H Κατερίνα Κιτίδη είναι αρχισυντάκτρια του tvxs.gr και του τηλεοπτικού Infowar.
ΥΓ.  Ως οικονομολόγοι αναμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ για να το κρίνουμε αλλά και να κριθούμε για τα συμπεράσματα που θα εξάγουμε! 

4 σχόλια:

madhorse είπε...

Εξαιρετική προσπάθεια...καιρός να πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία των κινήσεων και όχι μόνο να αντιδρούμε σε ό,τι κάνουν οι τρισάθλιοι...

Elva είπε...

Μπραβο στη προσπαθεια! Ειναι καιρος να ακουστει η αληθεια απ οσα περισσοτερα στοματα γινεται! Μακαρι να προωθηθει και αλλου για να δεουν ολοι τι πραγματικα ισχυει και οχι τι λενε τα κρατικα ΜΜΕ ντοπια και ξενα.

Πολλους χαιρετισμους, φιλοι Πειρατες!

Λωτοφάγος είπε...

Μπορείτε να δώσετε περισσότερα στοιχεία σχετικά με το πώς μπορούμε να το χρηματοδοτήσουμε;
Δεν έβγαλα άκρη από το The Press Project.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Το ψάχνουμε και σου λέμε Lotus!