13 Απριλίου 2011

Τελικά πόσο αξίζουμε?



Εκτός από την υποκρισία, την περιθωριοποίηση τα ψέματα και την «πράσινη ανάπτυξη» αξίζουμε το ένα όγδοο του «βάρους» του Παγκάλου. 

Όταν λέμε βάρος, μην μας παρεξηγήσετε, εννοούμε την παραγωγική αξία του Θεόδωρου ( κατ’ αντιστοιχία όπως κάποια στιγμή χαρακτήρισε ο Καρατζαφέρης ως παραγωγικές μονάδες τους νεκρούς της Marfin Bank).

Από γενιά των 700 ευρώ έχουν καταφέρει να μας κάνουν να νοιώθουμε προνομιούχους αν ανήκουμε στη γενιά των 600 ευρώ. Ας επιστρέψουμε στο οικονομικό βάρος του Θ.Π. 4.800 ευρώ δήλωσε ότι είναι ο μισθός του μετά τις περικοπές που δέχτηκε και αυτός μαζί με τους υπόλοιπους που τα φάγανε (δηλαδή οι δημόσιοι υπάλληλοι, εκείνοι στον ιδιωτικό τομέα, τα σχολεία τα νοσοκομεία και οι Τζαμπατζήδες που Δεν Πληρώνουν). 600 ευρώ μισθό θα παίρνουν οι νέοι εργαζόμενοι (αν βρουν δουλειά) δηλαδή για κάθε ώρα δουλείας (όχι δεν κάναμε λάθος, δουλείας) 3,75 ευρώ, και ο σκατόψυχος 30 ευρώ την ώρα.

Και όλα αυτά γιατί μας έχουν πείσει ότι πρέπει να πληρώσουμε το χρέος μας. Σε ποιους να το πληρώσουμε όμως δεν μας λένε, όπως δεν μας λένε τι το κάναμε αυτό το χρέος. Το μόνο που έχει μάθει να κάνει αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι να κρύβεται πίσω από αναφορές τύπου «όλοι μαζί τα φάγαμε», «η κακοδιαχείριση των προηγούμενων ετών», «η διαφθορά μας έφτασε εδώ».  Αλλά από την άλλη πρέπει να κρύψουν τους πιστωτές μας για να μην μάθουμε πόσα παίρνουν, με το φόβο μήπως ξεσηκωθούμε και αντιδράσουμε.



Διαβάσαμε, λοιπόν, ένα ωραίο άρθρο του Les Leopold, για τα μεγάλα Hedge Funds, σαν και αυτά που αποπληρώνουμε το χρέος μας.  Ο Τζων Πόλσον κέρδιζε το 2010 2,4 εκατομμύρια δολάρια την ώρα. Ένα μέσο νοικοκυριό στις ΗΠΑ χρειάζεται 47 χρόνια για να κερδίσει τα ίδια χρήματα με εκείνα που έβγαλε ο Πόλσον μέσα σε 60 λεπτά. Να μην ξεχνάμε ότι κάθε στέλεχος που διαχειρίζεται τέτοιους είδους Funds πληρώνει χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή απ’ ότι το μέσο νοικοκυριό. Το χρέος της χώρας μας ανέρχεται στα 330 δισεκατομμύρια ευρώ (+ 110 δισεκατομμύρια ευρώ δωράκι από το ΔΝΤ) 440 δις ευρώ και άρα κατά κεφαλήν χρέος 40.000 ευρώ. Χρειάζεται να δουλέψουμε 5,1 χρόνια και να δίνουμε όλοι (μαζί παιδιά και γέροι) στο κράτος για να ξεχρεώσουμε τα Funds. Αλλά, βαρεθήκαμε με τα ευρώ, πάμε σε άλλους αριθμούς.

Στο 15% το ποσοστό ανεργίας (η επίσημη ανεργία), περισσότερα από 300 τα σχολεία που  συγχωνεύονται ή κλείνουν, σε δεκάδες νοσοκομεία αλλαγές προς το χειρότερο. Αν θυμηθούμε και κάποιος διάσημους αρχαίους όπως Καλλικράτης, Τειρεσίας και ...Θησέας διαπιστώνουμε ότι της ...Αφροδίτης γίνεται παντού.

Τελικά πόσο αξίζουμε?

Μην διαμαρτύρεστε, μην αντιδράτε, μην φωνάζετε, σκάστε, να στε ευτυχισμένοι.
Δεν αξίζουμε τίποτα!

6 σχόλια:

Xanadu είπε...

"Στο 15% το ποσοστό ανεργίας (η επίσημη ανεργία), περισσότερα από 300 τα σχολεία που συγχωνεύονται ή κλείνουν, σε δεκάδες νοσοκομεία αλλαγές προς το χειρότερο"

OK στα σιγουρα αφου δεν αντιδραμε δεν αξίζουμε τιποτα

(αυτο το "δεν αντιδραμε" αναφερεται στη μεγαλη μαζα του πληθυσμου και οχι φυσικα στις μεμονωμενες επιτροπες και συνελευσεις κατοικων, γονεων και αγωνιστων που προσπαθουν να αντισταθουν)

Xanadu είπε...

πωπωπω! ολο γκρινια ειναι τα σχόλιά μου!

sorry guys αλλα δεν αντεχω αλλο, εχω απηυδήσει με ολα αυτα που συμβαινουν ειμαι και φυση απαισιοδοξη και μιζεριαζω πολυ τα τελευταια χρονια!


:PPPPPPPPP


θα προσπαθησω να γκρινιαζω λιγοτερο! χεχε

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φίλη Χanadu,

Eννοείται πως δε συμπεριλαμβάνουμε τις δεκάδες επιτροπές και συνελεύσεις που αντιστέκονται.

Για τους υπόλοιπους μιλάμε και κυρίως για τους 1.000.000 ανέργους οι οποίοι θα έπρεπε να διεκδικούν τη ζωή τους!

ΥΓ, Μπορείς να γκρινιάζεις ελευθερα, μπορείς να λες ότι θέλεις. Εδώ είμαστε υπέρ της άμεσης δημοκρατίας και ας απαρτίζεται από προσωρινά απαισιόδοξους.

Κερνάμε και μπυρίτσες ώστε να ανεβάσουμε διάθεση!!! :-)))

blackbedlam είπε...

Καλέ, εδώ δεν ξεσηκωνόμαστε με όσα παίρνουμε εμείς και λες να ξεσηκωθούμε για τα όσα παίρνουν οι άλλοι;
Ακούστε και το μεταφέρω όπως διεμείφθη η στιχομυθία
................Βρε χριστιανέ μου τα αφεντικά μπορούν να έχουν τις επιχειρήσεις τους δίχως εργαζόμενους;
'Οχι! !
Οι εργαζόμενοι μπορούν να υπάρχουν δίχως τους επιχειρηματίες;
ΌΧΙ !
Χρυσέ μου άνθρωπε οι εργαζόμενοι δεν είναι που παράγουν,ο επιχειρηματίας τι κάνει δηλαδή;
Και ποιος θα μας δίνει δουλειά !!!!
Ωραία, αν περπατώντας βρεις, από τον ουρανό,κάποια δις σου λέω τώρα και χτίσεις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις,εγκαταστήσεις σύγχρονο τεχνολογικό μηχανισμό,αγοράσεις όλες τις πρώτες ύλες και βάλεις το κλειδί και μπεις μέσα μόνος σου, επιχειρηματίας,μπορείς να παράγεις σου;
Όχι!.........................(ενός λεπτού σιγή) Και μετά.
"Ναι άλλα πρέπει να υπάρχουν τα αφεντικά γιατί ποιος θα μας δίνει δουλειά.!!!
Τι μου λέτε τώρα τι;

Δεν συνυπολογίζω ούτε όλους όσους κάνουν όχι μονάχα ότι μπορούν, αλλά φορές, ξεπερνάμε και τους εαυτούς μας, ούτε για την δυναμική που αναπτύσετε. Παιδιά γίνονται ζημώσεις μη μου απελπίζεστε.

selana είπε...

Λίγη σεμνότης δεν βλάπτει πειρατές.
Αυτό μας έλειπε τώρα ''να σηκωθούν τα πόδια να βαράνε το κεφάλι ''...(και την κοιλιά).
Αξίζουμε λέει το ένα όγδοο του Πάγκαλου.
Γιατί Πειρατές λίγο το έχετε;;;;
Ο Πάγκαλος έχει προσφέρει ''την μάννα του και τον πατέρα του''ξέχασα και τον παππού του!!!!!!!! στην πατρίδα .
Εσείς τι έχετε προσφέρει;;;;;
Μόνο κριτική ξέρετε να κάνετε.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φίλη Selana,
Μόνο κριτική ξέρουμε να κάνουμε!

Αλλωστε είμαστε και από την Κρήτη!!!

:-)))