14 Απριλίου 2011

Πρωταθλητές ηλιθιότητας

Ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη που δεν έχουμε την ίδια ικανότητα με την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ως προς την ερμηνεία των παρακάτω αισιόδοξων στοιχείων.
Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκαν τα ποσοστά ανεργίας σε κάθε περιφέρεια της χώρας μας. Μιας και δεν είμαστε άνεργοι ακόμα και επομένως δεν μας ενδιαφέρουν αυτά (τα γράφουμε εκεί που τα γράφει και η κυβέρνηση, κοινώς στα παπάρια μας) είπαμε να τα εξετάσουμε από μια άλλη οπτική γωνία.
Σύμφωνα με τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα στις δημοτικές εκλογές μπορούμε να εξάγουμε το δείκτη ηλιθιότητας του Νεοέλληνα. Να σημειώσουμε εδώ, ότι, σε έναν ιδανικό κόσμο θα χρειαζόμασταν πλειάδα τέτοιων στοιχείων αλλά εδώ υπάρχει ακόμη άγνοια για το ποιο είναι το χρέος της χώρας και σε ποιον οφείλουμε!
Το επίσημο ποσοστό ανήλθε στο 15,1% από «μόλις» 11,3% που βρισκόταν τον πρώτο μήνα του 2010.  Σε σχέση με ένα χρόνο πριν, οι αριθμοί απεικονίζουν σαφώς τη δραματική επιδείνωση της αγοράς εργασίας. Οι μεταβολές από τον Ιανουάριο του 2010 είναι οι εξής:
οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 33,4% σε 756.795, από 567.132
οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 4% σε 4.267.584, από 4.445.743
οι οικονομικά ανενεργοί αυξήθηκαν κατά 0,6% σε 4.302.315, από 4.276.258
Αναλυτικά ανά περιφέρεια
Και τα αποτελέσματα από τις Περιφερειακές εκλογές (της 1ης εβδομάδας) του 2010:
Μετά το δείκτη οικονομικής ανάπτυξης, το δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και το δείκτη τιμών καταναλωτή έρχεται ο δείκτης ηλιθιότητας (το άθροισμα των ποσοστών μΠΑτΣΟΚ και Νέας Δημοπρασίας επί το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές πολλαπλασιαζόμενα με τα ποσοστά ανεργίας ανά περιφέρεια). Ιδού  τα αποτελέσματα:
Ηλιθιότεροι, λοιπόν, πολίτες είναι οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας (Τι Λωζάν, τι Κοζάν), τα γατόνια της οποίας δείχνουν να εμπιστεύονται περισσότερο από όλους, τους ίδιους τους «δημιουργούς» της ανεργίας και της ανασφάλειας. Λέτε να είναι τυχαία η εκλογή του γίγαντα Παπακωνσταντίνου στην εν λόγω περιφέρεια;;;  

Δεύτερη στη σχετική λίστα είναι οι κάτοικοι του Νοτίου Αιγαίου, οι οποίοι είναι εποχιακά ηλίθιοι καθώς εποχικη είναι και η ανεργία τους. Την τριάδα συμπληρώνουν τα τσακάλια της Ηπείρου, οι οποίοι για χρόνια κατείχαν τα πρωτεία της πιο υπανάπτυκτης περιοχής στην Ευρώπη. Επομένως, θα κολλήσουν στο ότι είναι τρίτοι ηλιθιότεροι στη χώρα; Χλωμό!
Λιγότερο ηλίθιοι είναι οι κάτοικοι της Αττικής και του Βορείου Αιγαίου, οι οποίοι και έχουν συνειδητοποιήσει περισσότερο από τον  καθένα, ποιοι προκαλούν την ανεργία και τους ανταμείβουν για αυτό.
Ελπίζουμε το μαγείρεμά που πραγματοποιήσαμε στα στοιχεία να μη σας ενόχλησε περισσότερο από τα μαγειρεμένα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών ή αυτών που μας πουλάνε καθημερινά στην TV για αληθινά, τα Πρετεντεροκαψάκια*.
Το παρόν κείμενο αποτελεί μια απόπειρα σάτιρας και ουδεμία σχέση έχει με τις πραγματικές μας απόψεις περί της κοινωνίας και το πόσο πραγματικά ηλίθιος είναι ο κόσμος γύρω μας!
*Με τον όρο Πρετεντεροκαψάκια εννοούμε τον Πρετεντέρη και τη σχολή των δημοσιογράφων που αντιγράφουν τις πρακτικές του, διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα και δίνοντας στα τηλεοπτικά σκουπίδια της αστικής δημοκρατίας το ψέμα ως την απόλυτη αλήθεια. 

13 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Μην το πάρετε πίσω! Ο κόσμος είναι πραγματικά ηλίθιος!
Η πιο πρόσφατη απόδειξη είναι το αποτέλεσμα των εκλογών στον Εμπορικό Σύλλογο, ο οποίος κλαίγεται για τα κλειστά μαγαζιά: το Μπατσόκ ήρθε και πάλι πρώτη δύναμη, με αύξηση 10 ΜΟΝΑΔΕΣ!!!!!!
Η λέξη "ηλίθιος" είναι επιεικής, αγαπητοί μου.
Παρεμπιπτόντως, ο πίνακας ηλιθιότητας είναι έξοχος!

Rodia είπε...

Τροφή για σκέψη, αλλά και για.. εφιάλτες!
(είναι και αργα, αύριο εχουμε και γραφειο)

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Lotus καλημέρα!

Ο συγκεκριμένος δείκτης θα "παράγεται" πλέον σε μηνιαία βάση ώστε να βγάλουμε και την τάση της ηλιθιότητας!!!

Αυτόν με τον εμπορικό σύλλογο δε το γνωρίζαμε!Σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση! 10 μονάδες αύξηση;;;

Ολοι στα Μalls!!!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φιλη Rodia!

Με την ησυχία σου! Αλλωστε από ηλίθιους σφίζουμε!

celin είπε...

Πολυ γαματη αναρτηση!Απολαυστικη(γελαμε με τα χαλια μας) αλλα κ ουσιωδης!

"Αυτόν με τον εμπορικό σύλλογο δε το γνωρίζαμε!Σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση! 10 μονάδες αύξηση;;;

Ολοι στα Μalls!!!"

χαχαχχαχαχα,επινα καφε κ πηγα να πνιγω απτα γελια!!!

Λωτοφάγος είπε...

Την είδηση την πήρα από τον Γιάννη Τριάντη ("Ο τύπος των ήλων"/Ελευθεροτυπία 25.2.11):
στις εκλογές της ΓΣΕΒΕΕ (23.2.11) το ΠΑΣΟΚ πήρε 46,9%, έναντι 36,9% το 2008 και αύξησε τις έδρες του από 21 σε 24!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά είμαστε και θα είμαστε τραγικοί!!!Τίποτα δεν είναι τυχαίο...Μας αξίζουν όσα μας κάνουν!!!

Dexter είπε...

Συγχαρητηρια για τη παρουσιαση του νεου αυτου δεικτη πειρατες μου! Μοναδικος στο ειδος του αλλα τοσο αληθινος που σε κανει να... σκιαζεσαι. Σκεφτεσαι και λες οτι δεν ειναι δυνατον να ειμαστε τοσο ηλιθιοι. Οταν ομως φτανουμε στη τραγικη συνειδητοποιηση πεφτουμε σε καταθλιψη κ γυρναμε πλευρο...

ΥΓ. Προτεινω να ακολουθησουν οι δεικτες αποχαυνωσης, ωχαδερφισμου, υποτελειας και δουλικοτητας. Θα βγαλουμε χρησιμα συμπερασματα....

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Celin καλησπέρα!

Χεχε! Τι να πεις πραγματικά για κάποιους ανθρώπους; Θλίψη!

Πάντως θα ακολουθήσουμε τη συμβουλή του Dexter και θα ψάξουμε τρόπους ν α φτιάξουμε και άλλους παρόμοιους δείκτες.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Lotus,

Για άλλη μία φορα ευχαριστούμε πολύ!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φίλε Dexter σε ευχαριστούμε!

Εννοείται (το αναφέραμε και προηγουμένως) πως θα ψάξουμε να βρούμε και άλλους δείκτες.

Ειδικά του ωχαδερφισμού θα σπάσει κάθε ρεκόρ!

Μπορούμε και όλοι μας να σκεφτούμε για νέους αλγόριθμους πίσω από τους δείκτες και να τους δημοσιεύουμε μηνιαίως.

Κατι σαν εναλλακτικη ΕΣΥΕ!!!

Swell είπε...

Αν θεωρήσετε το δείκτη ηλιθιότητας ως "εμβάθυνση" στη μαλακία, ίσως η τετραγωνική του ρίζα μας δώσει την παραγωγή σπέρματος. Και απ' αυτή, πουλώντας το παραγόμενο σπέρμα, βγάλουμε ένα δείκτη επικείμενης ανάπτυξης. Διότι, ως γνωστόν, το μαλάκα πολλοί εμίσησαν, τη μαλακία ουδείς.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Χαχα φίλε Swell έπρεπε να σε συμβουλευτούμε πριν το αναρτήσουμε!