25 Αυγούστου 2011

Τα χαμένα ιδανικά κ τα καλά...γαμήσια

Αέναη μαλάκυνση, υποβαθμισμένη νοημοσύνη ή απλά μια πραγματικότητα; Καθομαι κ προβληματίζομαι κοιτώντας τι γίνεται γύρω μας. Μήπως, όμως, είμαι απλά ένας ακόμη μαλάκας; Μήπως παραείμαστε ευαισθητοι για να ζούμε σε αυτή τη σάπια κοινωνία των αχρείων κ πνευματικά αθλίων κ ηλιθίων;
Τα τελευταια 15 χρόνια που ασχολούμαστε ενεργά με την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα, έχουμε δει πολλά κ έχουμε βγει από τα ρούχα μας πολλάκις. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Εκλογικεύμενες αντιλήψεις περί μίζας, γλειψίματος κ αναξιοπρέπειας, πολιτικες προσιδιασμένες στο σύγχρονο σαδομαζο lifestyle κ ιδεοληψίες πλήρως αστήρικτες κ άλογες συνέθεταν τη μαζική αντίληψη των πολιτών περί πολιτικής κ κοινωνικής ζωής. Φτάσαμε στο σημείο η αξιοπρέπεια να θεωρείται βλακεία κ η ιδεολογία αναρχοκομμουνιστικό απολίθωμα.
Εμείς , τόσο ως κοινωνικά όσο κ ως πολιτικά όντα είμασταν φύσει αισιόδοξοι κ λάτρεις της αλλαγής (μη συγχέεται τη λέξη με το βιασμό που αυτή έχει υποστεί από τις 2 κυβερνήσεις τα τελευταία 30 χρόνια). Nevertheless, είναι πλείστες οι περιπτώσεις όπου μέσα από αυτό το κωλοblog έχουμε επισημάνει την ηλιθιότητα, την αποβλάκωση κ την κατάντια του μεγαλύτερου μερους των κατοίκων αυτής της χώρας σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής, επαγγελματικής κ διαπροσωπικής ζωής.
Τα τελευταία 2 χρόνια η άνοδος του ΜΠΑΤΣΟΚ στην εξουσία έχει αλλάξει άρδην την κοινωνική πραγματικότητα. Αλλωστε από την 4η μερα διακυβέρνησής της έδειξε με ποιο τρόπο θα πατάξει κάθε αντίδραση (Δε πιστεύουμε να έχει ξεχάσει κανείς σας, τις δεκάδες διμοιρίες καυλωμένων μπάτσων οι οποίοι είχαν καταλάβει τα Εξάρχεια με το έτσι Θέλω, ύστερα από τις εντολές του Αξέχαστου Χρυσαυγίδη, νυν δικτάτορα τιμών κ ανάπτυξης). Σήμερα λοιπόν κ μετά από τον αδιαλειπτο βομβαρδισμό μέτρων, περικοπών, μειώσεων μισθών, συντάξεων, επιδομάτων (πρωτοφανή μέτρα στη σύγχρονη οικονομική ιστορία), εκρηκτικής αύξησης ανέργων, ξυλοκοπημένων, μπάτσων κ κομματικοποιημένων δικαστών, βρισκόμαστε σε οριακό σημείο.
Οι φοιτητές οικονομικών σχολών όπως κ οι πτυχιούχοι αυτών (κ όσοι άλλοι ασχολούνται) γνωρίζουν πως οι οριακές μεταβολές οικονομικών μεγεθών δημιουργούν συνθήκες ισορροπίας ή ανισορροπίας. Προφανώς κ η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε φάση έντονης ανισορροπίας. Βέβαια τα αίτια τα βρίσκουμε στην ασκούμενη πολιτική κ όχι στην αντίδραση που πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να παραχθεί από την ούτως η άλλως μεγάλη ανισοκατανομή πόρων κ εισοδημάτων των παρελθόντων ετών. Που θέλουμε, όμως, να καταλήξουμε;
Μήπως θα έπρεπε να τις γυρίσουμε σε εμάς;
Εχουν γραφτεί πάρα πολλά για την τεχνητή κρίση που δημιούργησε η κυβέρνηση, για το Δόγμα του ΣΟΚ, για τις τραπεζικές διευκολύνσεις με τα χρήματα από τους κομμένους μισθούς κ τις συντάξεις, για τα «δωράκια» σε επιχειρηματίες, για τους στημένους διαγωνισμούς, για την πλήρη ατιμωρησία κυβερνώντων κ φίλων, για τη διαφθορά στην αστυνομία κ στα ανώτατα κλιμάκια  του κομματικού δημοσίου, για τόσα σκάνδαλα, για τις τόσες εξεταστικές της πούτσας, για τους δημοσιογράφους που εξυπηρετούν την άρχουσα ταξη διαστρεβλώνοντας πρόσωπα κ πράγματα κ αποκρύβοντας τα πραγματικά προβλήματα κ τις ουσιαστικές ειδήσεις. Ολα αυτά είναι γνωστά στον κάθε σκατομαλάκα που ζει ανάμεσά μας είτε έχει IQ πέρδικας είτε όχι!
Δυστυχώς, όμως, αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι κ πάλι τα ΜΜΧ (όπου Χ=Χειραγώγησης) κ η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης μας νικούν κ μάλιστα κατά κράτος. Το ότι αυτή η κοινωνία σιγοβράζει είναι επιτυχία για την κυβέρνηση. Εδώ κ 2 χρόνια σιγοβράζει. Ε και; Ακόμη μας πηδάει κ μάλιστα με μέτρα ακόμη πιο σκληρά των προηγούμενων. Το αποτελεσμα είναι ότι ακόμη χάνουμε! Κ από ότι φαίνεται θα συνεχίσουμε να χάνουμε. 
Οι περισσότεροι από το χώρο της αριστεράς, των αναρχικών κ γενικότερα των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο κοινωνικό μέλλον, ρίχνουν πολλά από τα δεινά στη Χούντα των ΜΜΕ κ τα «κανάλια» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Πόσο, όμως IQ χρειαζεται ενας άνθρωπος σήμερα (στην εποχή της πληροφορίας) για να αντιληφθεί το προφανές; Πόσο δύσκολο είναι τελικά να καταλάβουν οι περισσότεροι ότι το «συμφέρον» τους (για να χρησιμοποιήσουμε κ ένα καπιταλιστικό όρο) είναι αντίθετο με τα προβαλλόμενα στην TV τους; Κ αν οι αναρχικοί είναι αλήτες όπως πιστεύουν οι περισσότεροι (χωρις καν να γνωρίζουν τον ορισμό της αναρχίας), τότε πως είναι δυνατόν να μη μπορούν να διακρίνουν την αλητεία στην πολιτική; Αποβλάκωση ή εσκεμμένη υποταγή; 
Η απάντηση μας αφήνει αδιάφορους. Οταν σε μια χώρα υπάρχουν ένα εκατομμύριο κ πλέον άνεργοι, μόνο οι μισοί εξ αυτών αρκούν για να αλλάξουν όλο το πολιτικό γίγνεσθαι για τα επόμενα 20 χρόνια. Κ παρόλα αυτά επιλέγουν να αυτοξεφτιλίζονται υπομένοντας το ζυγό της ανεργίας.  
Αρα, λοιπόν, δεν είναι η Αριστερά που δεν εμπνέει (που όντως δεν εμπνέει, αλλά αυτό αφορά εμάς που ασχολούμαστε. Οι κριτές της, συνολικά, είναι ζήτημα αν μπορούν να απαριθμήσουν 5 στελέχη της ή να προβάλλουν μια πρόταση της, καθώς δε γνωρίζουν καν αν υπάρχουν τέτοιες) αλλά οι άνθρωποι που δεν εμπνέονται είτε εσκεμμένα είτε ακούσια. Η κοινωνία μας θα αλλάξει όταν τα συστατικά της θα ξαναρχίσουν να ονειρεύονται κ να έχουν ιδανικά. Μέχρι τότε καλά γαμήσια!

ΥΓ. Το σημερινό νομοσχέδιο για την παιδεία είναι ακόμη ένα κομμάτι αυτού του παζλ. Κάντε μια μικρή έρευνα να δείτε ποιοι κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται κ τι επιπτώσεις θα έχει στις ζωές των παιδιών τους. 

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω να προσθεσω τιποτα αλλο. Με καλυψατε πληρως αν και με το ζορι κρατιεμαι να μην αρχισω τα μπινελικια στους αρτηριοσκληρωμενους καθυστερημενους ανθρωπου του "λαου". Και εχει και την αριστερα αιωνιως να τους γλειφει και να σου λεει οτι ειναι φασιστικες οι γενικευσεις και οτι ειναι "παραπλανημενος" και οτι εμεις φταιμε που δεν ειμαστε αρκετα καλοι τσομπανηδες! βρε ουστ!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλημερίζουμε τη γκουρού της αγάπης!
Οπως ακριβώς τα λες! Καθυστερημένοι, αμόρφωτοι, απαίδευτοι κ ανεπαρκείς!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο Νεοέλληνας είναι έτσι ακριβώς όπως τον θέλουν, μέρος του κοπαδιού!!!

celin είπε...

Aδερφια, ακουστε τον προβληματισμο μου!

Καταρχας να πω οτι συμφωνω μεχρι κεραιας με το κειμενο, ετσι ειναι, δε μπορουμε μονο να τα βαζουμε με την Αριστερα που δεν εμπνεει,
το προβλημα εδω ειναι τα προβατα,
που και εμπνευσμενη να ηταν η Αριστερα, παλι δε θα μπορουσαν να εμπνευστουν!

Απο την αλλη, οπως ελεγε και ο Τσε, το μεγαλυτερο προσον για εναν επαναστατη, ειναι η Αγαπη.
Αν δεν αγαπας τον συνανθρωπο σου, δεν εισαι επαναστατης, ουτε θες να επαναστατησεις κατα βαθος.
Το μονο που θες ειναι να τον εκδικηθεις, επειδη δεν ανταποκρινεται στις προσδοκιες σου, επειδη δηλαδη κανει μπεεεεεεεεε στα κελευσματα των ΜΜΧ οπως λετε.

Απο την αλλα παλι, πως να "αγαπησεις" καποιον που πιστετυει ακομα και σημερα οτι το προβλημα για τον λαο δεν ειναι οι εξουσιαστες του αλλα τα αναρχοκομμουνια; Αν οχι το μεγαλυτερο, ενα απο τα μεγαλυτερα;

Σκατα, φαυλος κυκλος.
Θελει ισορροπια μεταξυ κατανοησης της πνευματικης αδυναμιας του Αλλου αλλα και σκληρης κριτικης εκει που πρεπει.
Για να το ταιριαξω με τον Τσε,
μαλλον θελει αυτο που οι Αμερικανοι λενε hard love.
Δηλαδη, σε κραζω αλλα σε κραζω για το καλο σου, σε κραζω γιατι σε αγαπαω και νοιαζομαι για σενα,
σε κραζω για να σκεφτεις οτι πρεπει να αποβαλλεις τα σκατα που πλημμυριζουν το μυαλο σου.
Εγω στο μπλογκ μου προσπαθω να το κανω πολυ πιο light αυτο, για να ανοιξω διαυλους επικοινωνιας με ολους,
γιατι τον αλλον οταν τον κραζεις, θυμωνει και δε σε ακουει.

Τι να πω ρε γαμωτο, θα δουμε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν εμπνέει ή όχι η αριστερά.
Αυτό που κατάλαβα, είναι το πως δεν έχει καθόλου-μα καθόλου- τη διάθεση να ανατρέψει.
Η πλέμπα είναι δεδομένη. Πάντα ήταν.
Ο παρτάκιας, ο εαυτούλης, ο πονηρός, ο άσε να βγάλουν οι άλλοι τα κάστανα απ τη φωτιά, είναι δεδομένοι κι αυτοί. Επίσης πάντα ήταν.
Δεν έχει πολλούς για την ανατροπή η αριστερά;
Πότε είχε; Ακόμα και τότε που ο μισός πληθυσμός ήταν στο ΕΑΜ, βρέθηκε λειψή στις περιστάσεις.
Το αυτονόητο, το να χρησιμοποιήσει το μηχανισμό της, την οργάνωσή της, τα ΠΑΜΕ, τα φέρνουμε, κι ό,τι άλλο οργανωμένο έχει προκειμένου να φρενάρουμε έστω και προσωρινά τη μαλακία που μας έκατσε στο σβέρκο και να δούμε τι θα κάνουμε μετά, ούτε που το συζητάει.
Δεν έχουμε την απαραίτητη κρίσιμη μάζα για την ανατροπή λέει κι ο λαός ν αντισταθεί και να αντιδράσει και άλλες γενικότητες. Κι αορίστως πλην σαφώς, λέει επίσης και στον πιο αδαή, πως δεν υπάρχει
διέξοδος διαφυγής-μην ελπίζεις σε μας- αν δεν πάρουμε την πλειοψηφία στη βουλή.
Η μεγαλύτερη μαγκιά του "εθνάρχη". ήταν που νομιμοποίησε το ΚΚΕ.
Δεκαετίες κοινοβουλευτικής ραστώνης, συγχρωτισμός καθημερινός με αστούς πολιτικούς, κοστούμι και γραβάτα μέσα σε λέξους, ο Τσέ νάσουν, αλλάζεις ρε παιδιά.
Η πλέμπα, δεν πρόκειται ποτέ να δώσει πλειοψηφία σε ΚΚ το ξέρουμε και το ξέρουν. Γιατί; γιατί είναι ακριβώς, αυτό. Πλέμπα, αμόρφωτη, διαμορφωμένη στα μεσημεριάδικα και στα γήπεδα. Εδώ κάηκε ο Βόλος για τον Μπέο. Όχι ρε πούστη μου. Δεν κάηκε για όλα αυτά που τους έχουνε κάνει, μα γιατί έχασε ο μπέος το κοκό.
Και τι θαρείτε, αυτοί εκεί πάνω, μαλάκες είναι;
Μόνο τέτοιοι δεν είναι. Πανέξυπνους συμβούλους έχουνε, στόχους έχουνε, σκοπό να μας τον χώσουνε έχουνε. Κι όσο βλέπουνε το αν αντιδρούμε και σε τι, τόσο προσαρμόζονται.
Και δυστυχώς, βοηθούσης και της αριστεράς, δεν χρειάστηκε να προσαρμοστούνε πουθενά ως τώρα.
Γιατί αυτή η έρμη αριστερά, δεν τόχει σκοπό να λειτουργήσει σαν φρένο. Όοοοχι.
Μόνο για την ανατροπή προορίζεται.
Κι όσο δεν μαζεύουμε τόσο κόσμο που να επιβάλεται πια αυτή η ανατροπή, μια χαρά βολευόμαστε.
Που να ξεσηκωνόμαστε τώωωρα...

mbiker

Αntidrasex είπε...

Εξαιρετικό ποστ.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Celin φιλαράκι καταρχήν Welcome Back!

Εχεις δίκιο στο σκέλος του τσιτάτου του Tse σχετικά με την αγάπη. Αλλωστε δε νομίζω να μας χαλάει αυτή η φάση επειδή έχασε πέναλτι η Ουντινέζε στο ματς με την Αρσεναλ!

Απο ενδιαφέρον κ από αγάπη για την κοινωνία το κάνουμε!
Με τους ανθρώπους εντυπωσιαζόμαστε! Ποσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος ; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα δεδομένων πάντα των συνθηκών γύρω μας. Γιατί αν είμασταν στη Βερνη ή στη Ζυριχή κ τα παίρναμε επειδή αλλαξαν οι σακούλες του Δήμου για τα σκυλιά που χέζουν στα Πάρκα, θα ήταν πιο απλά τα πράγματα!

Εχεις δίκιο πάντως για την αγάπηξ αλλα δε νομίζω ότι είναι εύκολο από την άλλη να προσπαθείς να πείσεις κάθε βλάκα ότι πρέπει να σταματησει να είναι βλάκας!
Anyway!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

@antidrasex Eυχαριστούμε φιλαράκι!!!

@mbiker Συμφωνούμε σε όλα! Που να ξεσηκωνομαστε τώωωρα! Αυτό τα συμπυκνώνει όλα!!!

blackbedlam είπε...

Φιλαράκια και πάλι γεια και καλό υπόλοιπο.
Είναι φορές που θέλω να βγω και να βρίσω με τον χειρότερο τρόπο όλους αυτούς που δεν αντιστέκονται, που έχουν σκύψει το κεφάλι παραδομένοι στις αδυναμίες, στις φοβίες τους, σε όλους αυτούς που έχουν εκχωρήσει τα δικαιώματά τους στον διάβολο για μια μπουκιά ψωμί, για μια ψεύτικη υπόσχεση που ποτέ δεν τηρήθηκε .
Αλλά πρέπει πριν καταλήξουμε σε ακριβή συμπεράσματα, πράγμα που είναι αναγκαίο για να μπορέσει να χαραχτεί μια ασφαλής πορεία για τον απεγκλωβισμό από την σημερινή κατάσταση, να πάρουμε υπ΄ όψη μας όλα τα δεδομένα.
Και πια είναι αυτά;
Είναι οι μηχανισμοί που έχουν στη διάθεσή τους και τους βάζουν σε εφαρμογή από όταν ακόμη ο νέος άνθρωπος είναι στην κοιλιά της μάνας του.
Τον διαπαιδαγωγούν, του δίνουν και πίνει νερό από ένα μυστικό πηγάδι,(τι να πω η γυναίκα), τον μαθαίνουν πως και τι να σκέφτεται,πως να αντιδρά, τον χειραγωγούν για να έχουν πολίτες που θα τους στηρίζουν στην ουσία, παρά ακόμη και την θέλησή τους.
Αυτός είναι ο λόγος που ακούς από τόσο κόσμο να διαμαρτύρεται, αλλά στην ουσία και εν τέλει, να τους στηρίζει με τις επιλογές του.
Είμαστε όλοι παιδιά του καπιταλισμού, σε αυτό το σύστημα διαπαιδαγωγηθήκαμε και θα ήταν κουτό το σύστημα να μην φρόντιζε για την διαιώνισή του με την ανοχή αυτών που εκμεταλλεύεται.
Θα μου πεις και πως κάποιοι ξέφυγαν.
Ελάχιστοι, πραγματικά ελάχιστοι. Γιατί έλα να μου πεις εσύ, αν όταν εγώ ή εσύ θεωρούμε ότι ξεφύγαμε, στην ουσία με τις απόψεις και τις επιλογές μας, δεν τους στηρίζουμε.
Κοίτα τώρα και εσείς και εγώ, ξέρουμε ότι δεν πάει άλλο,εσείς και εγώ είμαστε αποφασισμένοι να βρισκόμαστε στους δρόμους αντιστεκόμενοι στις όποιες επιβολές τους. Όμως εσείς σε άλλους λόγους αποδίδεται την κρίση και εγώ σε άλλους και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση για τους λόγους της κρίσης και τι είναι αυτό που την προκάλεσε.
Γιατί μόνον έτσι μπορεί να δοθεί κατεύθυνση στους αγώνες.Να έχουν στόχους,αλλά και τι λογής στόχους.
Εσείς λέτε ότι η κρίση είναι τεχνητή, εγώ λέω ότι η κρίση είναι νομοτελειακή.Άμα η κρίση είναι τεχνητή, τότε κάποιος την κατασκεύασε.Κάποιος κακός, κάποιος ανέντιμος, κάποιος που ήθελε να εξυπηρετήσει τα ιδιοτελή του συμφέροντά, κάποιος ανίκανος ......Κάποιος οι κάποιοι, που άμα τους αλλάξουμε και τους αντικαταστήσουμε με άλλους ικανότερους, ποιο έντιμους και ανιδιοτελείς, τότε θα επιστρέψουμε στον πρότερο βίο.
Εγώ λέω ότι είναι το οικονομικό σύστημα που έχει εξαντλήσει τα όριά του και δεν έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί τα αδιέξοδά του.
Οικονομολόγοι είσαστε, ξέρετε ότι ο βιομήχανος το καλύτερο που έχει, είναι να έχει εργαζόμενους να παράγουν για να βγάζει το κέρδος του από την εκμετάλλευση της εργασίας τους, την υπεραξία τους.
Τότε γιατί τους διώχνει και αφού τους διώχνει, ποιος θα του παράγει υπεραξία;
Και πως να τους κρατήσει, αφού τα εμπορεύματα λόγω της συμπίεσης των εισοδημάτων και της αύξησης της παραγωγικότητας,μένουν απούλητα στις αποθήκες τους.Έχουμε δηλαδή υπερπαραγωγή και αδυναμία κατανάλωσης.
Αυτός είναι ο λόγος που τον εξαναγκάζει να απολύει, ο λόγος που εφαρμόζει ελαστικά ωράρια και είναι ο ίδιος ακριβώς λόγος, που του στερεί το κέρδος, την συσσώρευση του κεφαλαίου, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανταγωνιστεί τον ανταγωνιστή του.
Με αυτό το σκεπτικό όμως εγώ θα καταλήξω όχι στην ανάγκη αντικατάστασης των πολιτικών εκφραστών και υπηρετών του κεφαλαίου,αλλά στην αντικατάσταση του ίδιου του οικονομικού συστήματος.
Άντε και ο Ισνογκούτ να βάλει το χέρι του.
Γαμώτο, πως το κάνω και γράφω τόσα πολλά;

madhorse είπε...

Χαιρετώ την παρέα...πιστεύω πως ο κόσμος που ζούμε είναι η αντανάκλαση της συνειδητότητας του συνόλου των ανθρώπων που ζούμε πάνω στον πλανήτη. Μία καλή αρχή είναι να μην κρίνουμε τους άλλους και να καλλιεργούμε τη δική μας συνειδητότητα. Στη συνέχεια μπορούμε (όπως και κάνουμε σε παρέες, στο ίντερνετ κτλ) να συζητάμε με άλλους ανθρώπους ώστε να προκύπτει σύνθεση. Και φυσικά πολλοι από εμάς (κι εγώ μέσα) πολλές φορές πιστεύουμε ότι είμαστε αντίπαλοι του συστήματος όταν με τις πράξεις μας ασυνείδητα το υπηρετούμε αρκετές φορές. Γι αυτό πρέπει να έχουμε τη γνώση και να περνάμε μετά και στην πράξη. Αν ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων ενεργεί με αυτόν τον τρόπο θα οδηγηθούμε πιστεύω σε μία καλύτερη κοινωνία.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

BB καλησπέρα!

Εμείς είπαμε ότι η κρίση είναι τεχνητή αλλά στην Ελλάδα. Ο καπιταλισμός ως οικονομικό σύστημα έχει αποτύχει κ μάλιστα στο άντρο του, στις ΗΠΑ.

Επομένως, το ότι είναι οικονομικό σύστημα έχει αποτύχει μας βρίσκει σύφωνους. Η δημιουργία της κρίσης στη χώρα μας είναι κατι για το οποίο είχαμε διαφωνήσει στο παρελθον.

Στο ζήτημα που αναφέρεις ότι όλοι είμαστε παιδιά του καπιταλισμού έχεις δίκιο. Ομως ενώ γεννιέσαι μέσα σε αυτόν μπορείς να επιλέξεις αν θες να ζεις σε αυτόν ή όχι! Εκεί είναι το ζήτημα!

Παντως η ανάλυση σου είναι πολύ σωστή για το πως παραγονται οι ηλίθιοι.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Γεια σου αδερφέ Mad Horse!

Αυτα πόυ αναφερεις εννοείται πως τα κάνουμε κ μάλιστα εδώ κ πολλά χρόνια!
Επίσης, διαφωνούμε με τη λογική περί υπηρέτησης του συστήματος. Αυτό είναι μια καθαρά αστική δικαιολόγηση για όσους αντιστέκονται κ ταυτόχρονα μια προσπαθεια υποτίμησης του αγώνα σου.

Πως υπηρετείς ένα συστημα όταν προσπαθείς να το αλλάξεις;

Πάντως θα επανέλθουμε πολλές φορές αυτό το χειμώνα σε παρόμοιες συζητήσεις καθώς οι περιστάσεις το απαιτούν!

Καλο κουράγιο!