25 Σεπτεμβρίου 2011

Η συνδικαλιστική επιτυχία στον ΟΤΕ κ η στατιστική

Ο βομβαρδισμός των πληροφοριών που δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια κ ειδικά από την περίοδο του μνημονίου κ έπειτα, είναι καταιγιστικός. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών είναι αρνητικές κ δε προλαβαίνουμε ούτε να τις σχολιάσουμε. Προφανώς κ δεν είναι  τυχαίο αυτό αλλά ας μη μπούμε σε σκοτεινά μονοπάτια επικοινωνιακής πολιτικής.
Χθες, λοιπόν, ενώ χαιρόμασταν τη ...ζωή  διαβάσαμε την  ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ σχετικά με τη συμφωνία της με τη διοίκηση του οργανισμού. Τυμπανοκρουσίες, χειροκροτήματα κ λοιπές πίπες συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης ξεφτίλας για τους εργαζόμενους ενός οργανισμού που κάποτε αποτελούσε πέρα από επιχείρηση κοινής ωφελείας (λειτουργώντας χωρίς κέρδη), σύμβολο επιτυχημένου ρουσφετιού κ επίλυσης του οικονομικού προβλήματος για την πράσινη κ μπλε γενιά των απανταχού διορισμένων, μαζί πάντα με κάποιους οι οποίοι μπήκαν τυχαία κ τίμια. 
Για να μη ξεχνούμε κ την εστία του χρέους στον ΟΤΕ
Η ανακοίνωση, λοιπόν, που βρήκαμε αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι δέχτηκαν μείωση μισθών κατά 11% την επόμενη τριετία. Όλα ωραία μέχρι εδώ. Λες, μπράβο ρε παιδιά! Τι αγωνιστικότητα έδειξαν πάλι οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ (το link της ανακοίνωσης βρίσκεται στο τέλος του κειμένου). Έτσι, λοιπόν, η σωστή έκφραση είναι «Μέση μείωση των μισθών 11% για κάθε χρόνο μέχρι κ το 2014»
Δύο τινά συμβαίνουν: Πρώτον, πέρασε από όλους η γραμμή να παίξει έτσι η είδηση ώστε να θεωρηθεί κ επιτυχία (χαρακτηριστική είναι  η αντίδραση της αναρχοσυνδικαλιστικής ΓΣΕΕ η οποία ...χειροκροτεί (επί λέξει) θερμά τις εξελίξεις αναφέροντας πως είναι «μια συμφωνία που διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στην  εταιρεία...») ή δεύτερον όλα τα δημοσιογραφικά μέσα έκαναν ...Copy Paste από το ΑΠΕ την είδηση εξαφανίζοντας το χαρακτηρισμό μέση μείωση κ αφήνοντας απλά τη λέξη μείωση. Η συνέχεια, της ανακοίνωσης, πάντως αναφέρει ξεκάθαρα ότι επέρχεται μείωση 12,5%, 11,1% κ 10% για κάθε χρόνο πάνω στις τρέχουσες αποδοχές! Επομένως, τίθεται ζήτημα είτε μη ανάγνωσης του κειμένου από τους βιαστές των ειδήσεων είτε αδυναμίας κατανόησης απλών ελληνικών με ολίγη στατιστική!!! (Κατ'εμάς  κ τα 2 είναι πιθανά). 
Οι αναρχοσυνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, λοιπόν, πανηγυρίζουν βγάζοντας ανακοίνωση για μια συμφωνία που μειώνει 11%!!! τους μισθούς των εργαζομένων σε ορίζοντα 3ετίας κ διασφαλίζει την 5μερη εργασία!!! Ο εργασιακός μεσαίωνας στα χρόνια του Παναγόπουλου είναι αιτία πανηγυρισμού! Με τις υγείες σας λοιπόν, εκεί στον ΟΤΕ.
ΥΓ.1 Να σημειώσουμε πως η Deutche Telecom επιθυμούσε μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 300 εκατομμύρια ευρώ ενώ με τη συμφωνία αναμένεται εξοικονόμηση €165 εκατ. Κρίμα πραγματικά, αλλά έτσι, γίνονται οι businesses από τους θεσμικούς επενδυτές κ διασώστες μας στη σύγχρονη εποχή. Ζητούν να μας γαμήσουν, ξυρίζουμε τα πάντα, κάνουμε πλαστικές, δίαιτα, γυμναστική κ αφού έχουμε αλλάξει εντελώς, μας τον ρίχνουν!!!
ΥΓ.2 Παραθέτουμε το άρθρο από την Ελευθεροτυπία η οποία έκανε το ίδιο λάθος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: