1 Οκτωβρίου 2011

Εξαρτημένες σχέσεις εργασίας


Αντιγράφουμε «πιστά» την είδηση που βρήκαμε στο newscode:
«Απίστευτη πρόκληση δια χειρός κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία, με υπουργική απόφαση, επιχορηγεί τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ με 970.000 ευρώ.
Δηλαδή, την ώρα που η κυβέρνηση λαμβάνει τα σκληρότερα μέτρα που εξοντώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά, το υπουργείο Παιδείας μοιράζει απλόχερα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Σε απόφαση που υπογράφηκε στις 29.07.2011 από τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται: «επιχορηγούμε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, για το 2011, με το ποσό του 970.000 ευρώ».
Ως εξοργιστική αντίφαση σημειώνεται ότι την ημέρα που το υπουργείο της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου επιχορηγούσε το Ινστιτούτο της συνδικαλιστικής οργάνωσης με το υπέρογκο ποσό, το υπουργείο Οικονομικών κατέθετε τροπολογία με την οποία μπαίνει «λουκέτο» σε δεκάδες φορείς του Δημοσίου, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Παράλληλα, την ώρα που η απόφαση δημοσιευόταν στην ιστοσελίδα της Διαύγειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος έδινε διευκρινήσεις για το πώς και πόσοι υπάλληλοι θα βγουν σε εφεδρεία».
Όπως όλοι γνωρίζουμε το ΜΠΑΤΣΟΚ δεν έχει διστάσει να κλείσει Νοσοκομεία, Σχολεία, Ιδρύματα Τυφλών, Κωφών, Ανάπηρων, Ψυχιατρεία κλπ. Τελευταίο χτύπημα του μέσω της Διαμαντοπούλου ήταν η διάλυση των Πανεπιστημίων μέσα από το νομοσχέδιο-έκτρωμα που κατατέθηκε προ ημερών. Επίσης, νέα επιτυχία της υπουργού των εκπαιδευτικών εταιρειών, ήταν η αδυναμία παροχής των σχολικών βιβλίων σε όσα σχολεία απέμειναν λόγω υπερτιμολόγησης, ενώ ακολούθησε η έκδοση CD η οποία ανατέθηκε σε εταιρεία του ...συζύγου της έναντι ...200.000 ευρώ. Ολα αυτά, λοιπόν, είναι δημιούργημα της πολιτικής ΜΠΑΤΣΟΚ κ της Αννούλας, θιασώτριας του Ιnternational Baccalaureate όπως βέβαια κ προηγούμενοι προκάτοχοί της, παράγωγα προϊόντα της Χρυσής Εποχής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (τότε που πολλοί συμπολίτες μας έγλειφαν σαν τις πουτάνες τα γαλαζοπράσινα στελέχη μήπως κ τα κονομήσουν). 
Ο Βιομήχανος της Εργατιάς με το αφεντικό του
Η Απορία μας, λοιπόν, έγκειται στο εξής: 
Πως γίνεται ένα κράτος να διαλύει με μανία την παιδεία, την υγεία κ την έρευνα κ παράλληλα να επιχορηγεί με 970.000 ευρώ το ΙΝΕ κ το Κέντρο Αναπτυξιακής Πολιτικής της ΓΣΕΕ;
Μήπως θα ήταν καλύτερα να μας απαντήσει ο κοινωνικός αγωνιστής Γιάννης Παναγόπουλος; Ποια η σχέση του με τη Διαμαντοπούλου κ τι ακριβώς εξυπηρετούν τα έργα που περιλαμβάνονται στο ποσό της επιχορήγησης; 
Η ΓΣΕΕ είναι γνωστό εδώ κ χρόνια ότι αποτελεί παρακλάδι του ΣΕΒ με τη δράση της να εστιάζεται στο ξεπούλημα εργαζομένων όλων των κατηγοριών κ στη μαζική παραγωγή ανέργων. 
Για ποιο λόγο λοιπόν εξακολουθεί κ λαμβάνει επιχορηγήσεις για έρευνα την ώρα που οι εργαζόμενοι μειώνονται συνεχώς κ η ανεξάρτητη έρευνα στη χώρα καταποντίζεται;
Εξαρτημένες σχέσεις εργασίας!!!
ΥΓ.1 Ποια είναι η περιουσία του Παναγόπουλου σήμερα κ ποια ήταν πριν γίνει βιομήχανος της εργατιάς; Quiz για λίγους!!
ΥΓ.2 Η φωτογραφία είναι απαλλοτριωμένη από το antinews

4 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Γεια σας παιδιά

Στην ίδια σας την ερώτηση και απορία, δίνεται μόνοι και την απάντηση:

"Η ΓΣΕΕ είναι γνωστό εδώ κ χρόνια ότι αποτελεί παρακλάδι του ΣΕΒ με τη δράση της να εστιάζεται στο ξεπούλημα εργαζομένων όλων των κατηγοριών κ στη μαζική παραγωγή ανέργων".

Να είστε καλά

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Kαλησπερίζουμε τη γκουρού της αγάπης κ του Μαζικού Κινηματος!

Που κ που κάνουμε κ καμιά ρητορική ερώτηση μήπως πάρουμε καμιά διαφορετική από την αναμενόμενη απάντηση. Αλλα τζίφος :-))

Καλό απογευμα ΒΒ!

Elva είπε...

Μερικες φορες τα λογια ειναι περιττα φιλοι Πειρατες και οι..ρητορικες
ερωτησεις φθανουν! Ο νοων νοειτω..

Ειναι ολα φτιαγμενα και ραμμενα στα μετρα τους και σ αυτα των ..ημετερων τους!
Το θεμα ειναι για ποσο ακομα;

blackbedlam είπε...

Ομολογώ και ξεσκουφώνομαι πως θα έλεγε ένας αστός ρήτορας,"σας βγάζω το καπέλο" μου την φέρατε και το φχαριστήθηκα.

Αλλά γαμώτο με πιάνει ένα πράγμα,να για να δικαιώσω τον τίτλο της "γκουρού της αγάπης" να "προφυλάξω" φίλους που αγαπώ από τις ρητορείες και τους ρητορικούς λόγους,το κέρατό μου

Δείτε τι έχουν πάθει όλοι αυτοί που έκαναν χρήση τέτοιων μεθόδων.
ΧΑ και ξανά χα!