2 Νοεμβρίου 2011

Η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία

...από την πλευρά των αριθμών


Όταν είχαμε ξεκινήσει να ασχολούμαστε με το CPD Cumulative Probability of Default (πιθανότητα πτώχευσης) τον Φεβρουάριο του 2009 λίγο πριν αρχίσει η ένδοξη πορεία του ΠΑΣΟΚ, μας έδιναν 55% πιθανότητα πτώχευσης.

Ευτυχώς για εμάς, ο ΓΑΠ και οι λοιποί Σοσιαλιστές κατάφεραν να περάσουν τα πρώτα μέτρα και να οδηγήσουν την ελλάδα στον δρόμο της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.

Πριν από μερικές μέρες, μετά την «πρωτοβουλία» του ΓΑΠ να ανακοινώσει δημοψήφισμα, αγγίξαμε το 92,6%. Εδώ να κάνω κάποιες παρατηρήσεις: Είναι προφανές ότι όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά και οι περίφημες αγορές δεν θέλουν δημοκρατία (όση δημοκρατία μπορεί να εμπεριέχεται σε ένα απατηλό δημοψήφισμα), το να πτωχεύσουμε ή όχι ως χώρα δεν έχει καμία σημασία όσο παραμένουν τα περιττώματα αυτά στην εξουσία. Η "πρωτοβουλία" του ΓΑΠ πιστεύουμε ότι εξυπηρετεί άλλους σκοπούς (βλέπε Τζώρτζ Σόρος).

Ακολουθούν μερικά στοιχεία για τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία:

Πιθανότητα πτώχευσης


Διαχρονικά η πορεία του επιτοκίου δανεισμού της Ελλάδας μέσω των 10ετών ομολόγων


Δείκτης βιομηχανικής παραγωγής (έπεσε γιατί ασχολούνται με την πράσινη ανάπτυξη)



Εδώ και η «βελτίωση» των ρυθμών ανάπτυξης (αν το κοιτάξετε ανάποδα)

Τα ποσοστά ανεργίας (για την ανταγωνιστικότητα ρε γαμώτο)


Δυστυχώς δεν βρήκαμε: Κάποιο δείκτης ηλιθιότητας των πολιτών της χώρας μας, το δείκτη αναισθησίας, αδιαφορίας, διαφθοράς και το λόγο των ψεμάτων ανά 100 λέξεων των πολιτικών μας, την ποιότητα των νοσοκομείων , των σχολείων (εδώ να πούμε ότι έχουμε βρει μέχρι και journal of fisheries of India - Περιοδικό αλιείας της Ινδίας με επιστημονικά άρθρα "συγνώμη για το λαϊκισμό").  


Τέλος, δεν βρήκαμε το δείκτη IQ του ΓΑΠ (γιατί το είχαμε πάντα απορία αν δεν είχε λεφτά ο πατέρας του, θα επαγγελλόταν ΜΑΤατζής? (χρειάζεται κάτω του 50 για να σε δεχτούν)), ακόμα το βάθος που έχει εισέλθει ο άξονας του μνημονίου στον κώλο μας και πόσο βαθύς είναι αυτός ο κώλος μας?

Πηγές στοιχείων: tradingeconomics.com, Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ελλάδος, cmavision.com

2 σχόλια:

ELvA είπε...

Eχετε απολυτο δικιο, φιλοι Πειρατες, για το οτι ''όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά και οι περίφημες αγορές δεν θέλουν δημοκρατία (όση δημοκρατία μπορεί να εμπεριέχεται σε ένα απατηλό δημοψήφισμα), το να πτωχεύσουμε ή όχι ως χώρα δεν έχει καμία σημασία όσο παραμένουν τα περιττώματα αυτά στην εξουσία''. Παντως η οικονομικη πτωχευση εχει ουσιαστικα επελθει, οσο για την ηθικη πτωχευση των πολιτικων τετοιων κυβερνησεων ηδη ειναι γεγονος εδω και αρκετα χρονια, μαλιστα!

Καλο βραδυ!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Xαιρετούμε τη μεγαλη Εlva!

Δημοκρατία των αγορών συνεπάγεται χούντα των πολιτικών κ των πολυεθνικών!