29 Νοεμβρίου 2011

Να το προσμετρήσουμε στα σκάνδαλα ή έχουμε βαρεθεί να μετράμε?

Σε λίγο καιρό θα πανηγυρίσει όλη χώρα, μέσα από τα κανάλια Mega, Skai, Ant1 κτλ το haircut στα ομόλογα. Αυτό που ίσως δεν θα σας πουν, ή δεν θα αναφερθούν είναι ότι οι τράπεζες στην Ευρώπη που έχουν ελληνικά ομόλογα θα "αποζημιωθούν" όπως και ενδεχομένως, κάποιες ελληνικές τράπεζες.

Μακρυά από το χορό της υπερκαυλίασης θα μείνουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Μα φυσικά δεν έφτανε αυτό. Καθώς έχουν εκτιμηθεί ότι τα όρια της ηλιθιότητας, της αδιαφορίας και του "και τι να κάνω εγώ (χωρίς ερωτηματικό)" των Ελλήνων είναι δυσδιάκριτα, σύμφωνα με στοιχεία, φαίνεται να υπήρξαν αγορές ελληνικών ομολόγων από ασφαλιστικούς οργανισμούς της χώρας μας οι οποίες μάλιστα έφταναν στο 100% της αξίας τους.

Προφανώς, κάποιοι επιχειρηματίες, που είδαν ότι θα μείνουν έξω από το χορό-αποζημιώσεις έπραξαν ότι θα έπραττε κάθε άνθρωπος που σέβεται τον αυτό του και ταυτόχρονα πιστεύει ότι έχει να κάνει με ζώα. Τα πούλησε στους πιο επιρρεπείς (στην προκειμένη περίπτωση τους συνταξιούχους), πάντα με την ευγενική χορηγία του ΠΑΣΟΚ. Σημείωση, αγορές των ομολόγων έγιναν και τον Οκτώβριο του 2011.



Στα 7,8 δισ ευρώ ανέρχεται η αξία των ομολόγων που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία.  Εν τω μεταξύ παρακαλώ όσοι δεν το έχουν κάνει, να προχωρήσουν άμεσα και εξ ολοκλήρου στην αποπληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ γιατί αφενός δεν μπορείτε να κάνετε κάτι και αφετέρου η Τρόικα, εγχώρια και αλλοδαπή, χρειάζεται περισσότερα στοιχεία για να υπολογίσει το όρια που προαναφέραμε.


3 σχόλια:

ELvA είπε...

''Εν τω μεταξύ παρακαλώ όσοι δεν το έχουν κάνει, να προχωρήσουν άμεσα και εξ ολοκλήρου στην αποπληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ γιατί αφενός δεν μπορείτε να κάνετε κάτι και αφετέρου η Τρόικα, εγχώρια και αλλοδαπή, χρειάζεται περισσότερα στοιχεία για να υπολογίσει το όρια που προαναφέραμε''

Οτι θα ακουγα τετοια ...νομιμοφροσυνη απο...Πειρατες δεν το περιμενα! :))

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Xaxaxa! Γιναμε κ εμείς ρομπότ κ απόβλητα του συστήματος!!! :-))

Λωτοφάγος είπε...

Άει σιχτίρ, συγκυβερνητικές βδέλλες!
Αν τουλάχιστον είμασταν σίγουροι πως τα βόδια δεν θα ξαναψήφιζαν τους ίδιους, αυτό θα ήταν κάποια παρηγοριά!