1 Μαρτίου 2010

Η κοροϊδία έχει όρια και τα όρια ξεπεράστηκαν

«Κάποιοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με το πάγωμα μισθών και συντάξεων. Κάνουν μεγάλο λάθος. Απαιτούνται ριζικές αλλαγές στο κράτος. Ένα κράτος, που να υπηρετεί επιτέλους αποτελεσματικά τον πολίτη. Για να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά μας, απαιτείται άμεση αναθέρμανση της οικονομίας.

Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο, ρεαλιστικό, το οποίο βεβαίως εμείς έχουμε καταθέσει. Απαιτείται ταυτόχρονα και μια δημιουργική, αναπτυξιακή έκρηξη, που θα απελευθερώσει, θα στηρίξει και θα επενδύσει στις δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, δυνάμεις που ασφυκτιούν κάτω από τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά».

Γιώργος Παπανδρέου, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Σήμερα, 1 Μαρτίου 2010, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και με τη συμμετοχή των προέδρων των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων συνεδρίασε, σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο, με βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης. O ΓΑΠ δήλωσε:«Ζητάμε συστράτευση για τη σωτηρία της χώρας. Οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να μας βοηθήσουν. Όλοι οι άνθρωποι της σκληρής εργασίας. Αυτή είναι μια απτή απόδειξη του μεγαλείου του ελληνικού λαού».

«Όλοι οι Έλληνες, οι άνθρωποι του ενός μισθού, της καθημερινής σκληρής εργασίας, όλοι εκείνοι που δεν κρύβουν τα εισοδήματά τους, είναι έτοιμοι να βοηθήσουν για τη σωτηρία της πατρίδας. Συγκινούμαι ειλικρινά, όταν άνθρωποι του μόχθου με πιάνουν στο δρόμο και μου λένε "για την πατρίδα, και το μισθό μου να θυσιάσω"».


Τι λέει ρε ο τύπος??? Πότε ήρθες και μιλήσαμε ρε ΓΑΠ? Μας ρώτησες και δεν απαντήσαμε?

Αλήθεια, ρε ΓΑΠ, από πότε μένεις Κάτω Πατήσια και βγαίνεις στα Εξάρχεια? Βιωνεις και εσύ την καταστολή όπως και εμείς στις πορείες???

Επίσης, σημείωσε ότι αυτό «είναι μία απτή απόδειξη του μεγαλείου του ελληνικού λαού, που απαντά και στην ατέρμονη και άδικη δυσφήμισή του, τον τελευταίο καιρό» Ρε ΓΑΠ, στα παπάρια μας τι λέει το Focus το γερμανικό? Εμείς άλλωστε μιλάμε κάθε μέρα...Σου είπαμε ποτέ τέτοιο πράγμα...???.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αλλά είναι επείγουσα η αντιμετώπισή του, γιατί αφαιρεί από τη χώρα μας τη δυνατότητα να καθορίζει την τύχη της. «Αλλιώς θα βρεθούμε και πάλι στο μέλλον στο ίδιο σημείο. Η ανομία και η ατιμωρησία αποτελούν βασικά αίτια» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε, ωστόσο, ότι οι πολίτες απαιτούν να δουν τις προσπάθειές τους να πιάνουν τόπο. «Να δουν ότι το κράτος τους προστατεύει και δεν ανέχεται την ανομία. Ότι τιμωρεί τους επίορκους και τους παράνομους. Αυτό μέχρι σήμερα δεν γινόταν. Το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών δεν ικανοποιείται».

Αλήθεια, για ποια προστασία μιλάς?

Και στο Βύρωνα, προχθές, οι προστάτες του πολίτη ήταν εκεί!

Πάλι άνοιξες τα κεφάλια νέων ανθρώπων που διαδήλωναν για έναν άλλο πολίτη που οι μπάτσοι-προστάτες μας, είχαν δολοφονήσει.

Είδαμε και στην απεργία-πορεία της προηγούμενης Τετάρτης το Χρυσαυγίδη και τα ζώα του να σκοτώνουν τον κόσμο στο ξύλο.

Αυτή την προστασία του κράτους προς τον πολίτη εννοείς?

Ή μήπως εννοείς το ξυλοκόπημα του Χιλιανού μετανάστη από 5 μπάτσους στο ΑΤ Ακροπόλεως?

Ή μήπως την καταδίκη του 26χρονου Νικολάου στην Κοζάνη που «έφαγε» 7,5 χρόνια απο τις μαρτυρίες 2 μπάτσων?

Ή μήπως εννοείς το ξυλοκόπημα του ιστορικού στέλεχους του ΕΚΚΕ στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου από μπάτσους-προστάτες?

Ή μήπως εννοείς τις 800 και πλέον προληπτικές προσαγωγές στην επέτειο του Πολυτεχνείου από τον νεοφασίστα Χρυσαυγίδη?

Ή μήπως εννοείς την απαγόρευση των μετακινήσεων των φιλάθλων για χάρη της νομιμότητας? Αλλά τωρα το έλυσες και αυτό! Τους λες μπείτε στο γήπεδο αρκεί να μη φοράτε τα διακριτικά της φιλοξενούμενης ομάδας. Εδώ, κατ’εμέ, έχεις κάνει μαλακία. Του ΠΑΣΟΚ το κασκόλ έπρεπε να τους δώσεις.

Α, και που’σαι?? Τα διακριτικά των μπατσων ακόμη δεν έχουν μπει στις νέες στολές. Χαλασε η δουλειά με τους Κινέζους στο ύφασμα? Δε πειράζει, μπορει να σε φτιάξει η Cosco, αφού είσαι φιλαράκι τους...

Πάμε τώρα στην ανομία.

Δύο πράγματα θα πω μόνο:

1. Διεγράφη το πρόστιμο των €5,5 δισ. της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, ενώ ψάχνουμε 3,5... Αλλά όλοι ξέρουμε ότι το χρήμα των μισθωτών είναι πάντα πιο ζεστό. Ε, Γιώργο, χθες το λέγαμε στα Πατήσια, το ξέχασες? Ναι, τότε που μας ζήτησες τις θυσίες...

2. Siemens ή Μιζενς, Τσουκάτος (κάτι εκατομμύρια), Βατοπέδι, δομημένα ομόλογα, υποκλοπές, προμήθειες του ΕΣΥ, ξεπούλημα στην Cosco, σκάνδαλο Χρηματιστηρίου, ομόλογα Σημίτη, TOR M1, μίζες Ολυμπιακών Αγώνων, εικονικά τιμολόγια Κουρή κλπ κλπ.

Θέλω να μάθω ποιοι μπήκαν ή πρόκειται να μπουν φυλακή ενώ συμμετείχαν στα παραπάνω σκάνδαλα? Επειδή ξέρω ότι δε θα μου το πεις, προτείνω δήμευση των περιουσιών όλων αυτών. Σε χαλάει??

Πάμε στο Λοβέρδο τώρα...

Σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δήλωσε ότι «θα υπάρξει αύξηση του μέσου όρου, που θα ανέλθει στα 63,5 χρόνια έως το 2015. Και επειδή κάνουμε τη σχετική αριθμητική, κάνουμε τις πράξεις στο Υπουργείο, νομίζω ότι από τη στιγμή που θα ψηφιστεί ο νόμος για το Ασφαλιστικό, δηλαδή γύρω στο Μάιο, σε ένα χρόνο μέσα θα έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Σχετικά με το πάγωμα των συντάξεων, o υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε ότι «δεν πρόκειται να υπάρχουν αυξήσεις στις συντάξεις το 2010, είναι κάτι που το κάναμε μονομερώς, δεν ήταν συνολική κυβερνητική πολιτική αυτό, αλλά ήταν μια διέξοδος για μας, για να μην αντιμετωπισθούν χειρότερες καταστάσεις τον Ιούνιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Καλά, άλλα δεν είχε πει ο Παπανδρέου στις 30 Σεπτεμβρίου...???

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του 14ου μισθού, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι «η κατάσταση είναι τραγική και ότι τώρα, εβδομάδα με την εβδομάδα πρέπει ν’ αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα για τα οποία έχουμε συζητήσει αρκετά. Οι πολίτες τα έχουν καταλάβει, έχουν καταλάβει και τις αιτίες τους και θα πρέπει να εφαρμόζονται, ξαναλέω, διότι έχουμε περάσει τους δυο μήνες του 2010 και μας μένουν 10 μήνες για να μειώσουμε τα ελλείμματα, ώστε να αυξηθεί και πάλι η αξιοπιστία της χώρας, να έχουμε ανάπτυξη, να δανειζόμαστε όπως οι προηγμένες χώρες».

Να ξαναβάλουμε τη δήλωση του Παπανδρέου...???

«Κάποιοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με το πάγωμα μισθών και συντάξεων. Κάνουν μεγάλο λάθος». Μάλλον μας περνάνε για πολλά καντάρια μαλάκες.

«Είδαμε τα προβλήματα λ.χ. των Ταμείων εκείνων που δεν έχουν ρευστότητα, δεν έχουν δυνατότητες το καλοκαίρι, ας πούμε, να καλύψουν τις δαπάνες τους για τις κύριες συντάξεις των ασφαλισμένων τους, του εξηγήσαμε ποια πράγματα έχουμε βάλει κάτω, ποιες πολιτικές έχουμε βάλει κάτω, ούτως ώστε να έχουμε βελτίωση των οικονομικών δεδομένων, του ανακοινώσαμε ότι δεν πρόκειται να υπάρχουν και αυξήσεις στις συντάξεις το 2010, είναι κάτι που το κάναμε μονομερώς, δεν ήταν συνολική κυβερνητική πολιτική αυτό, αλλά ήταν μια διέξοδος για μας, για να μην αντιμετωπισθούν χειρότερες καταστάσεις τον Ιούνιο και από κει και πέρα του εξηγήσαμε και ποια είναι η εξοικονόμηση που θα προκύψει για την εθνική οικονομία τα επόμενα χρόνια από το νέο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο θα καταθέσουμε στη Βουλή τον Απρίλιο», πρόσθεσε.

Α, και κάτι που ξέχασα...Την ώρα που ο Υπ. Εργασίας ασχολείται καθημερινά με τα ασφαλιστικά ταμεία και την υποτιθέμενη χρεωκοπία τους, ο κουμπάρος του, Θ.Καμπέρος έχει 38 εργαζομένους ανασφάλιστους στην επιχείρηση του!

Λοβέρδε, τι θα πεις στο λαό για τις πουστιές του κουμπάρου σου?? Α, και τώρα που το θυμήθηκα τι έγινε τελικά με το Μαγγίνα και το αναψυκτήριο του...?? Τους ανασφάλιστους Ινδούς που απασχολούσε???

Πάμε και σε κάτι πιο ενδιαφέρον για να δούμε την επιτυχημένη αναδιανομή εισοδήματος των κυβερνήσεων του δικομματισμού. Επειδή, μπορεί να μας κατηγορήσουν για προκατάληψη και αντιδικομματισμό, ενημερώνουμε τους γλείφτες του συστήματος, ότι τα στοιχεία τα αντλήσαμε από την ανώτατη τραπεζική εποπτική αρχή της χώρας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το Ενεργητικό του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα ανερχόταν στα τέλη του 2000 στα 233 δισ. ευρώ.

Προσέξτε: Μετά από μια θητεία του ΠΑΣΟΚ κι άλλη μία της ΝΔ, στα τέλη του 2009, το σύνολο του Ενεργητικού του τραπεζών, δηλαδή τα συνολικά περιουσιακά τους στοιχεία, υπερδιπλασιάστηκαν και εκτοξεύτηκαν στο αστρονομικό ποσό των 579 δισεκατομμυρίων ευρώ! Αυξήθηκε, δηλαδή, κατά 148% έναντι του 2000 και κατά 110% έναντι του 2004, όταν το Ενεργητικό των τραπεζών αποτιμήθηκε στα 275 δισ. ευρώ.

Όση ακριβώς είναι η εκτίναξη του δημόσιου χρέους, κοντά στα 300 δισ., τόση είναι η αύξηση του αμύθητου πλούτου που ομολογούν ότι απέσπασαν οι τράπεζες μέσα στην αντίστοιχη δεκαετία!

Επίσης, οι καργιόληδες του ΜΠΑΤΣΟΚ ΚΡΥΒΟΥΝ ότι οι άμεσες οφειλές κράτους και εργοδοτών ανέρχονται σε τουλάχιστον 14 δις ευρώ. Η ετήσια εισφοροδιαφυγή της εργοδοσίας ανέρχεται σε περίπου 9 δις ευρώ. Τα αποθεματικά των Ταμείων από το 1950 έχουν καταληστευτεί από το μεγάλο κεφάλαιο με τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων ξεπερνούν τα 50 δις ευρώ. Μόνο το τελευταίο τετράμηνο το ΙΚΑ έχασε περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ από το τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματιστήριο, ενώ την ίδια περίοδο τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αυξήθηκαν εντυπωσιακά , καταδεικνύοντας ποιος χάνει και ποιος κερδίζει.

Και μετά από όλα αυτά, είστε διατεθειμένοι να θυσιάσετε έστω και ένα ευρώ για αυτους τους καργιόληδες?

Εμείς προτείνουμε μία και μόνο λύση:



4 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Να μας δείξει αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου (είδες πρόοδο; πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσε καν να προφέρει τη λέξη) που παίζουν τις ιφιγένειες, για να τους παρασημοφορήσουμε!

πρκλς είπε...

Σκέφτηκα προς στιγμήν να γράψω "τα είπες όλα", αλλά σ' αυτές τις περιπτώσεις ξέρω πως είναι αδύνατον να τα έχεις πει όλα -ο πλήρης κατάλογος θα θύμιζε σε μέγεθος. τον τηλεφωνικό κατάλογο.

Ελπίζω να επιτρέπεται η αναδημοσίευση, ε?

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Η αληθεια είναι ότι είχα σκοπό να γράψω τα διπλάσια, αλλά συνειδητοποίησα ότι είχα ξεπεράσει ήδη αυτό που είχα στο μυαλό μου!

Δε συζητάω καν για αναδημοσίευση...!!!

Εννοείται πως παίρνεις ότι θέλεις, όποτε θέλεις και χωρίς να ρωτήσεις κανέναν!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

@@Λωτοφάγος

Και φαντάσου να μην είχαμε και...σοσιαλισμό? Αν δεν είχαμε πως θα μας αποκαλούσαν?