3 Αυγούστου 2010

H Ελλάδα (τους) ποτέ δε πεθαίνει

Τον κύριο Πίτερ Γεωργιόπουλο τον ξέρετε; Εμείς δεν τον γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Την κυρία Αγγελική Φράγκου την ξέρετε; Εμείς ούτε αυτή τη γνωρίζαμε.
Κι όμως... φαίνεται ότι είμαστε πολύ φίλοι και των δυο τους. Αφού χάρη σε εμάς, τους πολίτες της γαλαντόμου Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία δεν τους φορολογεί διότι προφανώς είναι συμπατριώτες, ευεργέτες και φίλοι μας (α, ξεχάσαμε να σας πούμε: εφοπλιστές είναι οι άνθρωποι!), ο κύριος Πίτερ και η κυρία Αγγελική αυτή την εβδομάδα εν μέσω κρίσης (δίκαια πράματα: η κρίση δική μας, τα λεφτά δικά τους) ψώνισαν συνολικά όχι ένα, όχι δύο, αλλά 43 (ολογράφως, μην γίνει παρεξήγηση: τεσσαράκοντα και τρία) πλοία. Συνολικής αξίας δύο ψωροδισεκατομμυρίων δολαρίων. Τι κρίση και τι θυσίες όλων για την πατρίδα και πράσιν' άλογα: Είμαστε, όντως, ένα πολύ large κράτος.

Εάν έχετε γερά νεύρα, διαβάστε ένα αποκαλυπτικό για τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών κείμενο από το μπλογκ
stavrovelonia. Ιδίως το σημείο που παραθέτει τις 21 (από τις 56 συνολικά!) φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Μην το διαβάσετε όμως εάν είστε ευαίσθητοι και δεν έχετε υπογλώσσιο πρόχειρο...

Από http://remember6may.blogspot.com/

και το link stavrovelonia http://stavrochoros.pblogs.gr/2010/04/efoplistes-oi-kroisoi-kai-h-krish-.html είναι λίγο μεγάλο αλλά έχει πολλές πληροφορίες...

Λευτεριά στους βιασμένους και, στα λευκά κελιά της οικονομίας, φυλακισμένους δημοσίους υπαλλήλους για τις θυσίες υπέρ πίστεως, πατρίδος και εφοπλιστών!

6 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Καλή σου μέρα Πειρατή μου. Μα είναι να τρελαίνεται κανείς.Όπου και όπως μπορώ το έχω πει,το έχω γράψει,το έχω ζωγραφίσει,μωρέ και το έχω χορέψει μπορώ να σου πω.Ούτε με πειράζει,ούτε με ξενίζει το τι κάνουν τούτοι οι μαφιόζοι.Την δουλειά τους κάνουν και την κάνουν πολύ καλά. Τα συμφέροντά τους υπηρετούν και το κάνουν με απόλυτη συνέπεια.Θυμάμαι τα 28 δις που δόθηκαν στις τράπεζες.Δόθηκαν για να ελαφρύνθουν και να βοηθηθούν,οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις τάχα μου στο έμπα της κρίσης. Θυμάμαι στο σωματείο μας.Καλέ μου, δεν καταλαβαίνουν τίποτα.Πιστεύανε ότι θα πάρουν δάνεια και το δεχόντουσαν.Ρε τους έλεγα,θα δώσουν στις τράπεζες τα δικά μας λεφτά,για να μας τα δανείσουν και να τους τα ξαναδώσουμε με τόκο;Και πανηγύριζαν,το χωράει ο νους σου; Μέχρι που δεν πήραν φράγκο έστω και δανικό.Το ΕΣΠΑ ήταν,δεν θυμάμαι καλά.Γι΄αυτό σου λέω, καλά κάνουν την δουλειά τους αυτοί,το θέμα είναι τι στα κομμάτια κάνουμε εμείς.
Α,ρίξε και μια ματιά στην απάντηση που σου έχω δώσει στο δικό μου χώρο, έχει να κάνει με τον τύπο που έγραφες τις προάλλες.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλημέρα BB!

Ολοι βλέπουμε σε καθημερινή βάση ότι το επίπεδο των πολιτών αυτής της χώρας είναι ιδιαίτερο χαμηλό, σε σημείο που να αναρωτιέσαι αν όντως πρέπει να συνεχίσεις να συνυπάρχεις και να πιστεύεις σε καλύτερες μέρες.
Βεβαια σε όλο αυτό είχα ορίσει ένα κάτω όριο το οποίο και πιστεύα ότι αν ξεπεραστεί, θα υπάρξει γενικευμένη αντίδραση. Τελικά διαψεύστηκα πλήρως όπως αναφέρεις και εσύ από τη δικές σου εμπειρίες!
Βέβαια αν μου έλεγες στις 5 Αυγούστου 2009ότι θα γίνουν αυτές οι "μεταρρυθμίσεις" στη χώρα και ότι η αντίδραση του κόσμου θα είναι αυτή που έχουμε βιώσει έως και σήμερα, θα σου έλεγα πως είσαι εκτός τόπου χρόνου.
Επίσης, διαψεύστηκα πλήρως!

Πλέον πιστεύω ότι αυτός ο λαός θα δεχτεί τα πάντα!

Εμείς βέβαια θα συνεχίσουμε το χαβά μας! Αλλά ελπίζω να μη καταλήξουμε γραφικοί.

ΥΓ. Οκ, θα "περάσω" από το blog σου για να συνεχίσουμε την εκεί κουβέντα!

Καλημέρα!

ELvA είπε...

Kαλημερα, φιλοι Πειρατες!

Βεβαια, με τετοιες κυβερνησεις δε περιμενουμε τιποτα αλλο! Ουτε και μου κανουν, πια, εντυπωση τα μεγεθη της απατεωνιας τους. Αυτο που συνεχιζει να με εκπλησσει ειναι η νοοτροπια του κοσμου,που αφου βλεπει σε τι σημειο εξαπατωνται συνεχιζει καθε 4 χρονια και τους ψηφιζει, εναλλαξ! Για ποια υπογλωσσια μιλαμε, λοβοτομη και δε συμμαζευεται!! ;)

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Elva καλησπερα,

Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο.
Και το αστείο στην υπόθεση είναι ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρούν τους εαυτούς τους πολιτικά έξυπνους...Δηλαδή αν θεωρούνταν χαζοί που θα είχαμε φτασει;;;

Το ερώτημα της ημέρας!

Τα χαιρετίσματα μας στη Σουηδία!

Red είπε...

Οσα αναφέρονται στο video ταιριάζουν γάντι, όχι μόνο στο εφοπλιστικό στοιχείο αλλά και όπου αλλού θέλετε.
Στην παρούσα πάντως κατάστασή μας ο Carlin έχει πέσει διάνα!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=hYIC0eZYEtI&feature=related

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ο Carlin έχει πέσει όντως διάνα!

Καλά ρε πούστη, μόνο εμας μας ενδιαφέρει να έχουμε ενα καλύτερο μέλλον!

Θα διηγηθώ σύντομα μια ιστοριούλα σχετικά!

Καλό απόγευμα φίλε Red!