20 Νοεμβρίου 2010

Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών

Είναι προφανές ότι η αστυνομία, μετά από το Δεκέμβριο του 2008 και τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (η αστυνομία ενδεχομένως να τη διαψεύδει), προσπαθεί να μας υπενθυμίσει με το χειρότερο τρόπο το ένδοξο παρελθόν της, χουντικό και μη. Οι δημοκρατικές σχολές της αστυνομίας «παράγουν» βασανιστές αφού πρώτα μαζέψουν το χειρότερο κομμάτι της νεολαίας, διακρινόμενο για την πνευματική του καλλιέργεια και την ευφυΐα του. 

Αντιγράφουμε από το tvxs«Σκηνικό πολέμου έστησαν οι αστυνομικές δυνάμεις την Παρασκευή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή αντιφασιστική πορεία που καλούσαν συλλογικότητες αναρχικών και αντιεξουσιαστών. Το κέντρο της πόλης ήταν αποκλεισμένο αρκετή ώρα πριν την πορεία από αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν προληπτικές προσαγωγές σε όσους και όσες ήταν κάτω από 25 χρόνων, ενώ όταν ο κόσμος συγκεντρώθηκε για να διαδηλώσει περικυκλώθηκε από διμοιρίες των ΜΑΤ, που παρατάχθηκαν με πλήρη εξάρτηση.

Μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις ακροδεξιών σε κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με αφορμή την πρόσφατη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μέλη του Radio Revolt, συλλογικότητες της πόλης καλούσαν την Παρασκευή το απόγευμα σε αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 
Η αστυνομία απαγόρευσε πρακτικά την διεξαγωγή της, καθώς επιτέθηκε χωρίς καμία απολύτως αφορμή στους διαδηλωτές, τα πρώτα λεπτά της πορείας, με προφανή στόχο τη ματαίωσή της. Στη συνέχεια και ενώ η πορεία συνεχίστηκε χωρίς επεισόδια, οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους διαδηλωτές σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου, παρεμποδίζοντας και πάλι την συνέχισή της.
Ο κόσμος που συμμετείχε στη διαδήλωση κατευθύνθηκε στο κτήριο της Σχολής Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ και επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ψυχραιμία διέκοψε την πορεία προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν συντεταγμένα προς τα πανεπιστήμια, έπειτα από περίπου μία ώρα, χωρίς και πάλι να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης άντρες της ασφάλειας Θεσσαλονίκης προσήγαγαν άτομα στην ΓΑΔΘ, με μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο την ηλικία και την εμφάνισή τους. Μάλιστα η μεταφορά τους στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνταν από μίνι- βαν, χωρίς διακριτικά κρατικών οχημάτων, που έφεραν επιγραφές ανύπαρκτων εμπορικών εταιριών –relax travel κ.α.- και θύμιζε περισσότερο απαγωγή, παρά νόμιμη αστυνομική επιχείρηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια πορεία που δεν συνέβη το παραμικρό επεισόδιο, οι προσαγωγές για προληπτικούς λόγους ξεπέρασαν τις 35.
Επιπλέον αστυνομικοί με πολιτικά, φορώντας κουκούλες και φέροντες επαγγελματικό εξοπλισμό, φωτογράφιζαν τους διαδηλωτές, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της πορείας, θεωρώντας προφανώς τα άτομα που ανήκουν στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, εν δυνάμει υπόπτους για την τέλεση παράνομων πράξεων.
Χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη έγινε φανερό, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν λειτουργούν με γνώμονα τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων, αλλά με βάση το δικό τους συλλογικό πολιτικό κριτήριο, ποινικοποίησης του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου και δημιουργίας εσωτερικού εχθρού. Το μήνυμα που δόθηκε στη χθεσινή πορεία ήταν σαφές: Οι αναρχικοί απαγορεύεται να διαδηλώνουν…».
Αυτή είναι η μία πλευρά η οποία και μας δείχνει ότι η αστυνομία έχει στοχοποιήσει συγκεκριμένες κοινωνικές και πολιτικές ομάδες, ποινικοποιώντας τους αγώνες των, χτυπώντας τες ανελέητα σε πορείες όπως του Πολυτεχνείου, της 5ης Μάη ή σε εισβολές της στην περιοχή των Εξαρχείων (καφενεία, βιβλιοπωλεία κλπ) πραγματοποιώντας ντου με το έτσι θέλω σε κοινωνικά και πολιτικά στέκια (Ρεσάλτο, Στέκι Μεταναστών κλπ) και φυλακίζοντας με «αδιάσειστα» στοιχεία νέους, οι οποίοι «φορτώνονται» μολότωφ, κουκούλονόμους, σφυριά και ότι μπορεί να σκεφθεί ο καθένας. 


Η άλλη ιδιαίτερα «ευχάριστη» πλευρά της αστυνομίας και των δημοκρατών που είναι στα σπλάχνα της, είναι οι βασανισμοί είτε συλληφθέντων είτε μεταναστών. Τελευταία περίπτωση, που έγινε γνωστή, είναι ο βασανισμός ενός Αφγανού στο Α.Τ. Περιστερίου. Η αστυνομία με ανακοίνωσή της ισχυρίζεται πως δεν προκύπτει βασανισμός (σχετικό link), ενώ μάλιστα φρόντισε να ... ταΐσει αυτόν και το παιδί του...
Παραθέτουμε σχετικές φωτογραφίες από το τραπέζι της αστυνομίας στον Αφγανό:


Έτσι, δε φιλεύετε και εσείς όσους περνούν το κατώφλι του σπιτιού σας;


Επίσης, στην πορεία του Πολυτεχνείου ξυλοκοπήθηκε ένας ακόμη φωτορεπόρτερ και μάλιστα Διεθνούς Πρακτορείου. Καρέ καρέ η επίθεση του μπάτσου-κρανοφόρου στο link που πήραμε από τα παιδιά της ΚόντραΛέτε και αυτός να έπεσε στη ζαρντινιέρα ή να σηκώθηκε η ζαρντινιέρα μόνη της; Quizaki για δύσκολους λύτες.


Αυτές οι εικόνες δε σας προσβάλλουν εκεί στην κυβέρνηση; Δε προσβάλλουν τη δημοκρατία σας; Δε θίγεται η νομιμότητα; Δε είναι πληγή για τα «δημοκρατικά» μας ιδεώδη; Δε ξεφτιλιζόμαστε στο εξωτερικό; 
Μόνο οι απεργίες των ναυτεργατών, των φορτηγατζήδων, των συμβασιούχων και των καθηγητών είναι πληγή για την εικόνα της χώρας και για τη δημοκρατία; 
Πρετεντέρη και Τρέμη, που είστε να τα πείτε; Που είστε να σας ακούσουν για μια ακόμη φορά οι τηλεθεατές, για τα δημοκρατικά σας πιστεύω και τα αντανακλαστικά σας;


ΥΓ. Κάτι τελευταίο. «Με 500 νέους αστυνομικούς ενισχύεται η ομάδα ΔΙΑΣ της Αστυνομίας. Το έργο των ανδρών και των γυναικών της ομάδας εκτιμήθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ως «εξαιρετικό» (έχουν μειωθεί, όπως ειπώθηκε, οι ληστείες, έγιναν αρκετές συλλήψεις κακοποιών κτλ.) και για τον λόγο αυτόν αποφασίστηκε η ενίσχυσή της με 500 αστυνομικούς, οι περισσότεροι από τους οποίους θα προέρχονται από τους ειδικούς φρουρούς. Παράλληλα αγοράζονται και νέες μοτοσικλέτες μεγάλου και μεσαίου κυβισμού για τους νέους αστυνομικούς της ομάδας, που αριθμητικά πλέον ξεπερνούν τις 2.500».
Μα καλά, δεν έχουν παγώσει οι προσλήψεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα; Μάλιστα χθες ο Χυτήρης μετά από εντολή ΔΝΤ, πάγωσε το διαγωνισμό για την πρόσληψη 250 συμβασιούχων στην ΕΡΤ (δείτε σχετικά), ενώ μάλιστα εισηγούνται την περικοπή του 25% του προσωπικού της. Οι 877 επιτυχόντες στο γραπτό διαγωνισμό (του 2008) στο Υπουργείο Οικονομικών και είναι ακόμη αδιόριστα; Οι περικοπές που γίνονται σε αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές; Οι απολύσεις που ετοιμάζονται στο δημόσιο τομέα; Στον ΟΣΕ;  Οι περικοπές σε παιδεία, υγεία; Το κλείσιμο της σχολής Τυφλών στη Θεσσαλονίκη; Του Κέντρου Τυφλών στην Καλλιθέα;
Εκεί υπάρχουν γιατί δεν υπάρχουν λεφτά;
Λέφτα και προσλήψεις, λοιπόν, στην αστυνομία. Όχι στην παιδεία, στην υγεία και στην ενημέρωση.   
Στους μπάτσους τα λεφτά, στη νεολαία ξύλο (και σφαίρες)!

  

3 σχόλια:

Mob είπε...

Βαρέθηκα,να εκτονώνω την οργή και την απόγνωσή μου αφήνοντας σκόρπια σχόλια σε μπλόγκς, και με δηκτικές αναρτήσεις και γαμοσταυρίδια ....

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Και εμείς ρε φίλε Μοb!

Αλλά ρε πούστη πρέπει να συνεχίσουμε να τα βγάζουμε στη φόρα!

Υπομονή και κουράγιο!

PANX ROMANA 4 EVER είπε...

Αν και η πηγή είναι καθεστωτικό μέσο, καλό είναι να αναφερθεί: Ο εισαγγελέας αρείου πάγου Ρούσσος Παπαδάκης καλεί τους συναδέλφους του εισαγγελείς να μην εμπιστεύονται στοιχεία και καταθέσεις της αστυνομίας, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις εργατικών "ατυχημάτων".
Συγκεκριμένα αναφέρει: «Γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργεί μικρή μερίδα προανακριτικών υπαλλήλων, αλλά και εκπροσώπων της δημόσιας διοίκησης, οι οποίοι επιδεικνύουν είτε αδράνεια και περιορισμένο ενδιαφέρον για το καθήκον, είτε ενδεχομένως στάση ενδοτική σε παρεμβάσεις διαφόρων παραγόντων (οικονομικών ή υπηρεσιακών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσώπων φιλικών ή συγγενικών λόγω εντοπιότητας κ.α), φρονούμε ότι είναι ενδεδειγμένο οι εισαγγελικοί λειτουργοί, κατά περίπτωση να είναι επιφυλακτικοί στις διαβεβαιώσεις της πιο πάνω κατηγορίας αρμοδίων για την εξακρίβωση και βεβαίωση ποινικών παραβάσεων υπαλλήλων και να επιδιώκουν όπως αποκτούν οι ίδιοι άμεση αντίληψη και όχι εξωραϊσμένη ή ατελή, ως ενίοτε τους μεταφέρεται, διασταυρώνοντας τα στοιχεία και, όπου απαιτείται “βγαίνοντας έξω από το εισαγγελικό γραφείο”, έτσι ώστε να επιτελούν αποτελεσματικότερα το έργο τους».

Μέχρι και οι δικοί τους τους πήραν χαμπάρι!!! Όξω υπάνθρωποι!!!