9 Δεκεμβρίου 2010

Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι

Αρχίζει σήμερα στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων της Λάρισας, η δίκη των 11 ανηλίκων που παραπέμπονται με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, βάσει του Νόμου για την Τρομοκρατία, για τα γεγονότα μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβριο του 2008.

Μεταξύ των κατηγοριών, περιλαμβάνονται: αντίσταση, στάση, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμός, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους κ.ά. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 69 μάρτυρες κατηγορίας, εκ των οποίων οι 30... διευθυντές και υπάλληλοι υποκαταστημάτων Τραπεζών.
Από rigasili.blogspot.com
Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι.
ΥΓ. 1 Εμείς έχουμε μια ερώτηση: Οι 30 διευθυντές και ...υπάλληλοι υποκαταστημάτων τραπεζών για ποιο λόγο θέλουν να καταδικάσουν τους 11 ανηλικους; Μήπως να μας το εξηγήσουν με μια επιστολή; Πόσο σκατόψυχος μπορεί να είναι κάποιος που να συμμετέχει σε μια δίκη-παρωδία και μάλιστα εναντίον ανήλικων παιδιών;
ΥΓ. 2 Μπορεί κάποιος να μας στείλει τα ονόματα αυτών των 30; Έτσι, για πλάκα! Ούτως ή άλλως, αυτοί «τρομοκατούν» ανήλικους, στους ενήλικους, εαυτούς και συναδέλφους, θα κολλήσουν;

3 σχόλια:

celin είπε...

Παιδια,σας εχω πει οτι δε θεωρω μια σπασμενη τζαμαρια εξεγερση,ουτε γροθια στο Καθεστως.
Τιποτα δε πετυχαινεις,ισα ισα που αθελα σου το βοηθας το Καθεστως.
Αλλα αυτο ανηκει σε μια συζητηση ιδεολογικου περιεχομενου.

Τωρα η συζητηση ειναι για 11 παιδια που τα φασιστομουτρα δικαζουν ως τρομοκρατες.
Ντρεπομαι που δεν ειμαι εξω απο το Δικαστηριο,ντρεπομαι για ολους μας,που δεν εχουμε μαζευτει εξω απο αυτο το Δικαστηριο για να τα γ@@@σουμε αναποδα ολα αυτα τα φασιστομουτρα.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φιλε Celin καλημέρα,

Προφανώς μία τζαμαρία, μία βιτρίνα ή μια πρόσοψη τράπεζας δεν είναι επανάσταση.
Αυτό είναι προφανές και όποιος πιστεύει το αντίθετο, πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα.

Από την άλλη βέβαια, οι κινήσεις, έστω και συμβολικές, πρέπει να γίνονται. Δεν εννοούμε προφανώς να καίγονται αυτοκίνητα ή καταστήματα αλλά ενα ντου πχ στα εμπορικά παραμονές Χριστουγέννων με διάλυση ραφιών κλπ, είναι μια συμβολική και συνάμα μηνυματική κίνηση.

Στην περίπτωση της Λάρισας, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα! Το κράτος επιτίθεται στις ιδέες και όχι στις πράξεις. Επίσης, τρομοκρατεί τη διαδήλωση, την αντίσταση και τη μη υποταγή.

Και το χειρότερο έχει αποφασίσει να γαμήσει τη ζωή 11 ...ανηλίκων-μαθητών τους οποίους αντί να καθοδηγεί και να δίνει ελπίδα, τους στελνει στα κελιά της δημοκρατίας. Και μάλιστα με τη σύμπραξη ενός μέρους της τοπική και γενικότερα της ελληνική κοινωνίας.

Αυτή η άρρωστη κατάσταση πως θα αλλάξει;

Για μας μόνο με εξέγερση!

ELvA είπε...

Φιλοι Πειρατες, δεν εχετε δικιο οτι το κρατος δεν..καθοδηγει! Εγω βλεπω οτι 'καθοδηγει' και πολυ εσκεμμενα μαλιστα, στελνοντας οσους νεους αντιστεκονται, στη ...φυλακη! Αν αυτο δεν ειναι μαθημα και καθοδηγηση τι ειναι;
Ομως οπως λεει ο celin θα επρεπε οσοι εχουν παιδια να ειναι εξω απο το δικαστηριο και να φωναζουν επειδη μια αναλογη..'καθοδηγηση'
θα μπορουσε να συμβει και στα δικα τους παιδια και σε ολα τα παιδια, αφου εδω μιλαμε για ανηλικους μαθητες!

Ντροπη και σ αυτους που τους δικαζουν, αλλα και σ οσους αφηνουν παιδια να δικαζονται!