12 Δεκεμβρίου 2010

Δακρυγόνα και ξύλο εκ προμελέτης

Γιατροί του ΕΣΥ που περιέθαλψαν τους τραυματίες και ο Ιατρικός Σύλλογος μιλούν για ανησυχητικά φαινόμενα αστυνομικής βίας και ζητούν έρευνα.

Μεσημέρι Δευτέρας, στο Σύνταγμα. Ο 16χρονος μαθητής, τρομαγμένος από τα χημικά και την επίθεση των αστυνομικών, έτρεχε ψάχνοντας οδό διαφυγής. Ανέβηκε σ' ένα πεζούλι και αισθάνθηκε, για λίγο, ασφαλής. Εκανε όμως λάθος. Μια διμοιρία των ΜΑΤ έτρεξε κατά πάνω του. Οι αστυνομικοί τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές στο πρόσωπο και το σώμα. Ο μικρός μάταια φώναζε πως χρειάζεται ιατρική φροντίδα. Οι διωκτικές αρχές φρόντισαν να του φορτώσουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, λόγω κουκουλονόμου. Το έγκλημά του: φορούσε μαντίλι για να προστατευθεί από τα δακρυγόνα!
«Οταν ένας αστυνομικός χτυπάει τόσο δυνατά, ή είναι ανεκπαίδευτος ή υπάρχει σχέδιο» λένε οι γιατροί.
Λίγο αργότερα, ο Σάββας, σπουδαστής που συμμετείχε πρώτη φορά σε μεγάλη διαδήλωση, είχε μια δυσάρεστη εμπειρία. Αναγκάστηκε να μετακινείται επί ώρες ανάμεσα σε «Ευαγγελισμό», «Λαϊκό» και ΚΑΤ με ταξί, παρέα με τέσσερις ακόμη διαδηλωτές. Ολοι τους είχαν ανοιγμένα κεφάλια από γκλόμπ αστυνομικών. Οπως είπε, είχε βρεθεί απλώς στο λάθος σημείο, εκεί όπου τα ΜΑΤ περικύκλωσαν και χτυπούσαν αδιακρίτως τη φοιτητική πορεία για να τη διαλύσουν.
Την επόμενη ημέρα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, οι φοιτητές και νεολαίοι που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να συμπαρασταθούν στους 45 συλληφθέντες, δέχθηκαν απρόκλητη, βίαιη επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η Αγγελική Ερωτοκρίτου, φοιτήτρια Ιατρικής, ήταν μπροστά όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να χτυπούν, να κλοτσούν και να σπρώχνουν τους συμφοιτητές της, υπό την ανοχή των εισαγγελικών αρχών. Αγριο ξύλο, ακόμη και στον γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΝ, δύο ανοιγμένα κεφάλια, ο απολογισμός.
Τα τρία αυτά στιγμιότυπα περιγράφουν με ανάγλυφο τρόπο την αστυνομική αγριότητα, που επανήλθε δριμύτερη, στους δρόμους των πόλεων. Υπολογίζεται ότι περί τα 45 άτομα επισκέφθηκαν διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας. Είχαν χτυπηθεί στο κεφάλι ακόμη και με πυροσβεστήρα! Πολλοί είχαν παρουσιάσει αναπνευστικά, δερματολογικά και οφθαλμολογικά προβλήματα από τους ψεκασμούς. Στην επέτειο του Πολυτεχνείου, οι τραυματίες έφτασαν συνολικά τους 150. Καθένας που συμμετέχει σε διαδηλώσεις απειλείται πλέον σοβαρά με σύλληψη και άγριο ξυλοδαρμό από την αστυνομία!
Για όσους εξακολουθούν να αμφισβητούν τη νέα έκρηξη της αστυνομικής βίας, οι μαρτυρίες των γιατρών είναι καταλυτικές. Μιλούν για χτυπήματα με φονική πρόθεση και επισημαίνουν πως από καθαρή σύμπτωση δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα!
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) αναφέρεται σε περιστατικά με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, με δύο άτομα να νοσηλεύονται στο ΚΑΤ, και καλεί την κυβέρνηση να ερευνήσει τις καταγγελίες. Το ίδιο ζητάει πρώτη φορά με κατηγορηματικό τρόπο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), εκφράζοντας την ανησυχία του για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.
«Κάποια στιγμή πρέπει να προστατεύονται όσοι κάνουν καλά τη δουλειά τους και όχι αυτοί που παρεκτρέπονται», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.
Ο Αλκης Ψυχογιός, ειδικευόμενος στη νευρολογία, μέλος του δ.σ. της ΕΙΝΑΠ, συμμετείχε στην πορεία και ειδοποιήθηκε για τέσσερις τραυματίες στην πλατεία Κολοκοτρώνη. «Μεταξύ αυτών είδα μια κοπέλα, αιμόφυρτη. Διαπίστωσα ένα μεγάλο θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, που χρειαζόταν τουλάχιστον 10 ράμματα. Η ίδια και ο φίλος της ήταν απολύτως σίγουροι ότι το τραύμα προκλήθηκε από αστυνομικό ο οποίος τη χτύπησε με πυροσβεστήρα. Σίγουρα πάντως δεν ήταν γκλομπ. Οι άλλοι τρεις είχαν μικρότερα τραύματα στο κεφάλι, κατά 99% από ρόπαλα» επισημαίνει.
«Υπάρχει κλιμάκωση της αστυνομικής βίας. Στο στόχαστρο βρίσκεται το δικαίωμα της διαδήλωσης. Οταν κινδυνεύεις να βρεθείς στη ΓΑΔΑ ή στο νοσοκομείο, θα το σκεφτείς πολύ να πας», προσθέτει.
Ο οφθαλμίατρος Χρηστος Πρεκατές συνόδεψε τραυματισμένους διαδηλωτές στο «Λαϊκό» μετά την πορεία. Από εκεί πέρασαν 12 συνολικά άτομα, τέσσερα με τραύματα στο κεφάλι και μία κοπέλα με κάκωση στο αριστερό χέρι από πάτημα αστυνομικού. Οπως έλεγαν, τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τα μπλοκ της Νομικής και της Φιλοσοφικής με κίνηση «σάντουιτς» και άρχισαν να τους χτυπούν ανελέητα.
«Στον "Ευαγγελισμό" που πήγα μετά την πορεία, ήρθαν 15-17 χτυπημένοι διαδηλωτές. Είχαν θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, κακώσεις και κατάγματα στα άκρα, χτυπήματα στο σώμα. Πολλοί έλεγαν ότι ο αστυνομικοί τους χτυπούσαν κρατώντας τα γκλομπ ανάποδα» λέει η ιατρός-εντατικολόγος Παναγιώτα Βάρτζελη, μέλος του δ.σ. της ΑΔΕΔΥ.
Ο νευροχειρουργός στο Κρατικό Νικαίας Παν. Παπανικολάου, μέλος του δ.σ. της ΕΙΝΑΠ, τονίζει ότι «οι περισσότεροι από τους νεαρούς τραυματίες είχαν δεχθεί χτυπήματα από γκλομπ και πυροσβεστήρες στο κεφάλι, τον θώρακα και την κοιλιά. Στο ΚΑΤ εξακολουθεί να νοσηλεύεται ένας 25χρονος με κάταγμα κρανίου και αιμάτωμα. Σύμφωνα με καταγγελίες γιατρών και μελών της οικογένειάς του, άνδρες της ασφάλειας επιχείρησαν να τον ανακρίνουν δύο φορές, μέσα στο νοσοκομείο»!
Ο ίδιος επησημαίνει ότι «τόσο δυνατά χτυπήματα με ρόπαλα κατευθείαν στο κεφάλι, που μπορούν να επιφέρουν αιμάτωμα στον εγκέφαλο, είναι άσκηση εν δυνάμει θανατηφόρας βίας».
«Εάν ένας αστυνομικός χτυπάει τόσο δυνατά, ή είναι ανεκπαίδευτος ή υπάρχει σχέδιο. Να σταματήσουν να χτυπούν τα παιδιά του κόσμου», λέει η γιατρός Ολγα Κοσμοπούλου, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΟΕΝΓΕ.
«Η επίθεση της αστυνομίας κατευθύνθηκε αυτή τη φορά κυρίως στα αδόμητα, ανοργάνωτα κομμάτια της νεολαίας, χωρίς να περιμένει καν έστω και μια προσχηματική πρόκληση για να απαντήσει» αναφέρει η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη. «Αποτελεί μήνυμα ότι πρέπει η όποια κοινωνική αντίδραση να κατασταλεί εν τη γενέσει της. Γι' αυτό η φοιτητική πορεία χτυπήθηκε σχεδόν πριν ξεκινήσει» υπογραμμίζει.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια, στην εμπροσθοφυλακή της καταστολής βρίσκονται οι μηχανοκίνητες ομάδες Δέλτα, οι οποίες δρουν ως συμμορίες ανεξέλεγκτων κουκουλοφόρων, τους οποίους οι πολίτες αδυνατούν να αναγνωρίσουν και να καταγγείλουν!
Εκτιμάται ότι τους τελευταίους 16 μήνες, που εφαρμόζεται ο «κουκουλονόμος», εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν παραπεμφθεί σε βαθμό κακουργήματος (για διατάραξη ειρήνης) σε όλη τη χώρα, επειδή σύμφωνα με τους αστυνομικούς είχαν καλυμμένα ή αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Ομως «κουκούλα» θεωρείται ακόμη και το μαντίλι που έχει κάποιος στον λαιμό του για να προστατευθεί από τα χημικά.
Η υπόσχεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, να τον καταργήσει παραμένει ακόμη κενό γράμμα. 
Μέσα σ' έναν χρόνο, από το περσινό μνημόσυνο του Αλ. Γρηγορόπουλου, με τις 1.000 προληπτικές, παράνομες προσαγωγές, στον Συνήγορο του Πολίτη έφτασαν καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαδηλωτών, αλόγιστη χρήση χημικών και αναίτιες συλλήψεις. Ολα τα περιστατικά διερευνώνται.
Πηγή: enet
Μα καλά, αυτοί οι μπάτσοι δε βγαίνουν από τις "δημοκρατικές" σχολές της αστυνομίας; 

8 σχόλια:

dimitris είπε...

Καλησπερα, εποχες '65-'67, ανωμαλη περιοδο, με Παπανδρεου Γιωργο και τις δυο εποχες...

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλημέρα Δημήτρη,

Οπως το είπες! Εποχές 65-67.
Απλά οι υποψηφιότητες των αποστατών είναι πολλές!

ELvA είπε...

Γεια σας Πειρατες!

Πολυ ξυλο στην Ελλαδα και νομιζω οτι για τη κυβερνηση που στελνει τα ΜΑΤ εχει γινει... πλεον καθημερινη συνηθεια! Πρωτα βαρανε το κοσμο και μετα βλεπουν ποιους και γιατι τους χτυπησαν! Τα ιδια εμαθα εγιναν και
στη Κερατεα!
Που παμε επιτελους; Τι χωρα ειναι αυτη οταν ξυλοκοπαει τους πολιτες καθημερινα και τους κοβει μισθους συνταξεις, οδηγωντας ετσι το κοσμο στην απογνωση;
Παραιτηθειτε πια!

blackbedlam είπε...

Τι να κάνουμε παιδιά, μας έλαχε πρωθυπουργός που από Γιωργάκης φιλοδοξούσε να γίνει Γιώργος και έγινε.Τώρα από Γιώργος, φιλοδοξεί να γίνει "Γεώργιος" και κάνει ότι μπορεί γι΄αυτό.
Την Τετάρτη πρέπει να την βουλιάξουμε.Όχι δηλαδή πως θα γίνει και τίποτα.Αν δεν αποφασιστούν γενικές απεργίες διαρκείας, αν δεν μπορέσουμε να συντονιστούμε, να εξεγερθούμε αποφασισμένα και με πρόγραμμα......
Έχει πολύ δουλειά για να πάρουμε την υπόθεση, την δική μας υπόθεση στα χέρια μας.
Όσο για την διερεύνηση,καλά κάνουν να μας λένε και κανα αστείο που και που μπας και σκάσει το χειλάκι μας.
Με την ευκαιρία υπάρχει ένα μπανεράκι στην σελίδα μου.Αν κάνετε κέφι και συμφωνείτε αναρτήστε το .

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Elva

καλησπέρα!

ναι πολύ ξύλο!Της πουτάνας γίνεται!

Μπάτσοι δέρνουνε παιδιά και στις τράπεζες δίνουνε λεφτά!

Ποιος να παραιτηθεί; Αυτοί όσο κυβερνούν τόσο πιο πολύ καυλώνουν!

blackbedlam είπε...

Ναι σήμερα έγινε πάλι της Μ.Βρετάνιας.Ρε σεις κόπυ πέιστ κάνουν κάθε φορά τα ίδια στο ίδιο μέρος με τον ίδιο τρόπο.
Και το μόνο που με ενοχλεί γαμώτο είναι τα ασφυξιογόνα,τα δακρυγόνα.
Πάντα όμως βαζελίνι μαζί μου.Ξέρεται η βαζελίνι δεν είναι μονάχα για να τους @@@ξουμε.
Και βρέθηκα στο μάτι του κυκλώνα.
Αλλά αδέρφια δεν κολώνουμε με τίποτα.Με τίποτα με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.
Δεν θα κουραστώ να το λέω.
θα ζήσουμε την κόλαση του Δάντη.
Αν δεν καταφέρουμε να παρέμβουμε ουσιαστικά την κάτσαμε την βάρκα.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Black εχεις δίκιο σε όλα!

Δε ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω! Είναι τόσα πολλά!

Τουλάχιστον, βάλαμε και το banneraki σου πάνω δεξια!

Τα χαιρετίσματα μας!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ας αρχίσουμε να ξεσηκωνόμαστε!!!Φτάνει πια αυτή η καθημερινή ξεφτίλα...Ας κάνουμε επιτέλους την κίνηση ΜΑΤ!!!