1 Φεβρουαρίου 2011

...έρχεται και η σειρά της Εκπαίδευσης

Η Εκπαίδευση με κεφαλαίο γράμμα? Είναι επειδή σε λίγο θα γίνει εταιρεία, με την ευγενική χορηγία του μΠΑτΣΟΚ και των ευεργετών που θα την αγοράσουν.

Σε Golden Boys η διοίκηση των ΑΕΙ. Σε διορισμένα όργανα διοίκησης αποτελούμενα από "μάνατζερ" αναθέτει τα πανεπιστήμια η υπουργός Παιδείας κατά παράβαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ. Παρά την απόρριψη των προτάσεών της από το σύνολο των πανεπιστημίων της χώρας και με μόνη συνηγορία την επιστολή μιας χούφτας πανεπιστημιακών με επικεφαλής τον αδελφό του πρωθυπουργού Αντρίκο και με τις υπογραφές καθηγητών γνωστών από την καριέρα τους στον χρηματοπιστωτικό χώρο (Στουρνάρας, Ράπανος, Θωμαδάκης Αλεξάκης), η κ. Διαμαντοπούλου προχωράει εντός του Φεβρουαρίου στην κατάθεση του νομοσχεδίου.

Εμείς απλά να ευχαριστήσουμε τα ζώα που την ψηφίσαν, και μαζί, τους υπόλοιπους της κυβέρνησης και της Νέας Δημοπρασίας_ και ελπίζουμε μετά την άρση του ασύλου ...να κοιμάστε πιο ευτυχισμένοι.

Η κυρία Διαμαντοπούλου στα 26 της χρόνια ήταν Νομάρχης  Καστοριάς...Το δικό σας 26χρονο παιδί είναι Νομάρχης ή είναι άνεργο; Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να έχει την τύχη και παράλληλα τιμή να δουλεύει για 740 ευρώ μεικτά (αν είναι κάτω των 24 πάμε στα 592). Πείτε του, λοιπόν, να αρχίσει το γλείψιμο (σε όποιον και ό,τι του πούνε) μήπως και τον κάνουν Νομάρχη παρακολουθώντας όπως όλοι μας το International Baccalaureate. Ξέρετε εσείς, τι γονείς είστε;


6 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Μιλάτε για τα ανώτερα ιδρύματα.
Ας δούμε κάποια στοιχεία που αφορούν την πρωτοβάθμια και Β βάθμια εκπαίδευση.
Να μερικά στοιχεία.
Οι δαπάνες για την παιδεία, είναι φέτος στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 30 χρόνων!
Έγιναν οι λιγότεροι διορισμοί της τελευταίας 10ετίας!
Τα χρήματα που θα διατίθενται στις σχολικές επιτροπές για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων,θα είναι μειωμένα κατά 50% !
Καταργούνται τα αθλητικά τμήματα των γυμνασίων !
Κλείνουν τα Μουσικά και Πειραματικά Λύκεια!
Καταργούνται οι μετακινήσεις των μαθητών.
Τα πολυδιαφημισμένα ολοήμερα σχολεία 800 τον αριθμό υπολειτουργούν χωρίς δασκάλους !
Τα σχολεία καλά θα κάνουν να αρχίσουν να ψάχνουν για Σπόνσορες και χορηγούς.... Αλλά και χωρίς να ψάχνουν αυτά τους βρίσκουν τα λαμόγια και τα θρασίμια,που καιροφυλακτούν μόλις δουν πτώμα
Αυτά και άλλα πολλά μέτρα οδηγούν την παιδεία στην απόλυτη ιδιωτικοποίηση, πράγμα που βέβαια είναι στόχος των προηγούμενων χρόνων και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τώρα όμως και προς όφελος του λαού και των εργαζομένων, της νέας γενιάς και της Πατρίδας μας, φρόντισε το μνημόνιο να δώσει τις απαντήσεις και την διέξοδο για το μέλλον μας.ΟΕΟ!!!!
Καλή σας νύχτα παιδια και καλό μήνα που λέει ο λόγος.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

BB καλησπέρα,

H αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πιάσει καθόλου την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και κάνεις πάρα πολύ καλά και αναφέρεις όλα τα παραπάνω.

Είναι στους άμεσους στόχους μας να κάνουμε ένα αφιερωματάκι για την παιδεία.

Την καλημέρα μας!

ELvA είπε...

Τι να πει κανεις, για οσα διαβαζει, οσα ακουει και οσα βλεπει εκει και σχετικα με την εκπαιδευση;
Ενα κρατος αμορφωτων θελουν να κανουν τους Ελληνες και τελικα το εχουν σε μεγαλο βαθμο καταφερει. Ισως ετσι εξηγουνται οι χλιαρες αντιδρασεις τελευταια οπως και αυτο που αναφερατε στο σχολιο σας για τη κινηση ''Δεν πληρωνω, δε πληρωνω''.
Οταν ομως δε θα εχουν πραγματικα να πληρωσουν πολλοι (και δεν μιλαω μονο για εισιτηρια, αλλα για τα παντα,λογιαριασμους, φροντηστηρια κλπ) και και δεν θα εχουν ουτε καν τη δυνατοτητα να σπουδασουν τα παιδια τους, ισως τοτε πολλοι ξυπνησουν! Ομως θα ειναι αργα!

Τους χαιρετισμους μας, φιλοι Πειρατες!

Ανώνυμος είπε...

Η μανταμ παιζει να ειναι απο τα πλεον αντιπαθητικα κομματοσκυλα. Αμορφωτη, σχεδον αγραμματη, χωρις να εχει δουλέψει ποτε στη ζωή της και απο τα πλεον αντιδραστικα άτομα.

Και για να απαντησω στην ερωτηση σας, εγω 26 χρονων ειμαι και ανεργη. Δουλευω μονο για λιγοτερο απο 10 ωρες την εβδομαδα σε φροντιστηρια οπου φυσικα δουλευω ανασφαλιστη, χωρις ενσημα και για 8 ευρω την ωρα.

Δηλαδη ουτε τα 740 μεικτα δεν βγαζω

Λοιπον, ηρθε η ωρα να οργανωθουμε και στα πανεπιστημια γιατι πολυ το κωλοβαρέσαμε....

καλη συνέχεια φιλοι πειρατες!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ετσι είναι φίλη Elva!

Αλλα το ότι μπορεί να μη μπορούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους, ενδεχομένως να οφείλεται στην ...ανάγκη της χώρας να ...σωθεί από τα σκατά που την περιέβαλε η σαπίλα της 30 ετίας.

Χαχα! Συνήθισαν να ζουν στα σκατα!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φίλη ανώνυμη!

Εννοείται πως αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα λεγόμενα σου αλλά και την καθημερινότητά σου! Είμαστε οιονεί συνάδελφοι!

Εσύ κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς και κλεφτρόνι καθώς δουλεύεις ανασφάλιστη. Στην Ελλάδα δε φταίει ο εργοδότης. Μόνο ο εργαζόμενος!

Αν χρειαστείς βοήθεια στην οργάνωση, το mail μας το βλέπεις!

Πιστεύω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε!

Τα φιλιά μας και καλά κουράγια!

Υπάρχουν και περήφανοι νεοι σε αυτή τη σκατοχώρα