6 Φεβρουαρίου 2011

Τα ιδανικά των μπάτσων και η εν ψυχρώ δολοφονία

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι μπάτσοι και η εξουσία που προστατεύουν θέλουν να μας πείσουν ότι είναι κοντά στον πολίτη και συμμερίζονται τα προβλήματά μας. Σε όλες τις διαδηλώσεις παγκοσμίως, ξυλοκοπούν, συλλαμβάνουν και σκοτώνουν αδιακρίτως για την επιβολή της τάξης. 
Οι παγκόσμιες αστικές ελίτ γνωρίζουν ότι είναι το κομμάτι της κοινωνίας που χειραγωγείται πολύ εύκολα, που δεν έχει πιστεύω, που δεν διακατέχεται από ιδανικά, που συμβιβάζεται από τα 18 του για μισό κομμάτι ψωμί, που διαφθείρεται πολύ εύκολα, που η ηθική του δε ξεπερνά αυτή του εμπόρου ναρκωτικών, καθώς και οι δύο καταστρεφουν ζωές αθώων ανθρώπων. Αλλαζει η πρακτική. 
Ποιος φυσιολογικός νέος που έχει ιδανικά και όνειρα, θα τα εκπλήρωνε δέρνοντας και πυροβολώντας διαδηλωτές ή φυλακίζοντας ανθρώπους χωρίς στοιχεία ή καταστρέφοντας τις ζωές ανθρώπων που βρίσκονται στο αντίπαλο ιδεολογικό στρατόπεδο ή θα βασάνιζε μετανάστες και όχι μόνο; Ποιος θα υπερασπιζόταν μετά μανίας πολιτικούς που ζουν μέσα στα σκατά, επιχειρηματίες που έχουν καταληστεύσει το δημόσιο πλούτο, εφοπλιστές που εκβιάζουν το μισό πλανήτη, βιομηχάνους που έχουν σκοτώσει καμιά κατοσταριά εργάτες; 

Ποιος θα συνεργαζόταν με τη μαφία της νύχτας, με τους εμπόρους ναρκωτικών, με τα κυκλώματα πορνείας; Μόνο κάποιος χωρίς όνειρα, ιδανικά, ηθική και διάθεση να αγωνιστεί για μια καλύτερη ζωή.  
Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι δίπλα στον πολίτη και καταλαβαίνουν τον αγώνα τους. 
Μία γνωστή μας από τη Γαλλία, η οποία παρεπιμπτόντως προέρχεται από αστική οικογένεια του Παρισιού και χωρίς να γνωρίζει ποια είναι η πολιτική μας θέση και άποψη, μας περιέγραψε τη διαδικασία με την οποία το γαλλικό κράτος επιλέγει μέσω της σχολικής εκπαίδευσης, τους τεχνίτες, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς και λοιπούς επαγγελματίες του μέλλοντος. 
Ο έχων κλίση στα μαθηματικά και σε μαθήματα θετικής παιδείας, κατευθύνεται προς τις θετικές επιστήμες και τις πολυτεχνικές σχολές, ο έχων κλίση στη θεωρητική παιδεία προς τη φιλοσοφία και τη φιλολογία, ο έχων κλίση στις χειρωπρακτικές εργασίες στον τεχνικό κλάδο κ.ο.κ. Οι νέοι, λοιπόν, που δεν έχουν καμία ιδιαίτερη κλίση ή δε "στροφάρουν" αρκετά, κατευθύνονται στις σχολές της αστυνομίας και του στρατού ως τα καλύτερα μελλοντικά πειθήνια όργανα της εξουσίας. Αν χρησιμοποιήσουμε τη δική της ορολογία, η πρόταση είχε ως εξής: "Οι βλάκες στα γαλλικά σχολεία, γίνονται μπάτσοι"!
Αυτή είναι μία λογική εξήγηση και ίσως η μόνη για τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του νεαρού στην Αίγυπτο, ο οποίος συμμετείχε στις διαδηλώσεις και αφού "διαμαρτηρήθηκε" με το δικό του άοπλο και ειρηνικό τρόπο στους αστυνομικούς του καθεστώτος, αποφάσισε να φύγει. Γυρνώντας την πλάτη του προς τους αστυνομικούς και φεύγοντας προς τους υπόλοιπους "συντρόφους του" πυροβολήθηκε από τα "έντιμα και γεμάτα ανδρεία¨σκυλιά του καθεστώτος. 

ΥΓ. 1 Δυστυχώς δε γνωρίζουμε αν ο διαδηλώτής ξεψύχησε ή όχι. Γνωρίζουμε όμως ότι το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι. Τουλάχιστον, ένα κομμάτι του λαού της Αιγύπτου υψώνει τη σημαία της αντίστασης, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας προσδοκώντας ένα μέλλον με όνειρα!  
ΥΓ.2 Βάζουμε ένα ακόμη βιντεο όπου αστυνομικά οχήματα ...πατούν διαδηλωτές, ξέρετε τους συμπολίτες τους!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το αρθρο ξεχναει κατι μπατσους που μπηκαν στη σχολη με μ.ο. γυρω στο 19 εχοντες τρομερη κλιση τοσο στις θεωρητικες οσο και στις θετικες επιστημες.ειναι σχεδον ολοι οι αξιωματικοι (στην ελλαδα τουλαχιστον) απο το 1995 κι επειτα (οι οποιοι παρεπιπτοντως δινουν τις εντολες.