11 Φεβρουαρίου 2011

Οι ρουφιάνοι και οι απόγονοί τους

Ο Εβερτ πέθανε. Τα συλλυπητήρια μας!
Βρήκαμε ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα σχετικα με την οικογένεια του (εξαιρείται η ...κορούλα του, θα έρθει και η ώρα της) στο δακρυγόνο . Απολαύστε το!
«Ο Έβερτ δεν αποτέλεσε έναν επιτυχημένο πολιτικό, αντίθετα ήταν πάντα ένα μέτριο στέλεχος της δεξιάς όπως αυτή πήρε τα μεταπολιτευτικά της χαρακτηριστικά διαμορφώνοντας κυρίως ένα “κεντρώο” δεξιό μόρφωμα πάνω στο οικοδόμημα της λαϊκής δεξιάς βάσης του εμφυλιακού κράτους.
Ο ίδιος ήταν γιός ενός στρατηγού της αστυνομίας που έγραψε κατάμαυρες σελίδες στην ελληνική ιστορία. Ο πατέρας του Άγγελος Έβερτ υπηρέτησε ως αρχηγός της αστυνομίας στην κατοχή έχοντας την απόλυτη στήριξη τόσο της δωσίλογης κυβέρνησης όσο και των ναζιστών-φασιστών κατακτητών. Μετά την ήττα του φασισμού και των ντόπιων δοσίλογων και την απελευθέρωση επανέφερε τον Έβερτ ο αλήστου μνήμης μοναρχοφασίστας Γεώργιος Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου τον τοποθέτησε εκ νέου αρχηγό της αστυνομίας που τη στελέχωσε μετά υποκείμενα που είχαν συνεργαστεί και με τους ναζιστές κατακτητές.
Ο Έβερτ ακολουθώντας πιστά τις διαταγές του Παπανδρέου θα προχωρήσει στην εκτέλεση δεκάδων άοπλων διαδηλωτών το Δεκέμβρη του 44΄ θα συνεχίσει με δολοφονικές διώξεις εκατοντάδων αριστερών οδηγώντας τελικά τα πράγματα στον εμφύλιο. Αναμφίβολα ο πατέρας Έβερτ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο κατά την Γερμανική κατοχή από τους ναζιστές όσο και τουλάχιστον στα πρώτα εμφυλιακά χρόνια και στην διαμόρφωση τν Δεκεμβριανών υπηρετώντας τον διεστραμμένο μοναρχοφασίστα Παπανδρέου σκορπώντας θάνατο και βασανιστήριο σε χιλιάδες αγωνιστές της αντιφασιστικής αντίστασης
Με ένα τέτοιο βιογραφικό από τον πατέρα του ο Μιλτιάδης Έβερτ θα βρεθεί σε σπουδές, σε επαγγελματικές θέσεις αξιοζήλευτες και τελικά στην διαχείριση της εξουσίας με μετριότατα αποτελέσματα είτε ως βουλευτής και υπουργός Οικονομικών, είτε ως δήμαρχος Αθηνών είτε ως πρόεδρος της ΝΔ και παρ'ολίγον πρωθυπουργός...
Παραιτήθηκε από τον παρασιτικό κοινοβουλευτικό στίβο σχετικά νωρίς…
Δημοσία δαπάνη, θα τελεσθεί η κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ, με απόφαση του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου.
Ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 72 ετών, κηδεύεται αύριο, Σάββατο, στη μία μετά το μεσημέρι από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών».

Είδατε πως φέρονται οι εγγονοί των ρουφιάνων στους υιούς των ρουφιάνων;
Ετσι εξηγούνται και τα σύμβολα των SS στα κρανία και στους εγκεφάλους των μπάτσων. Από τις κατευθύνσεις που παίρνουν από τα αφεντικά τους.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, βρήκα και αντίθετες γνώμες...

http://www.istorikathemata.com/2011/02/1941-1944.html#more

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλησπέρα φίλε!
Kαι πολύ καλά έκανες! Η διαφωνία είναι ο μόνος τρόπος για την ανάπτυξη του διαλόγου και των δημοκρατικών διαδικασιών.

Αν ήσουν ΠΑΣΟΚ θα σε είχαν ήδη διαγράψει που διαφώνησες...!!!

Τώρα στο θέμα μας, ο καθένας έχεις τις απόψεις και τις πηγές του.
Το ότι η Αστυνομία συνεργάστηκε με τους Ναζί είναι επιβεβαιωσιμο απο πολλές πηγές. Λες ο αρχηγός της να μη συνεργάστηκε; Μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο.

Ανώνυμος είπε...

@DERMA

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΧΕΙ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΓΓΛΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ...

ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΣΤΣΙΑΚΗ ΦΩΝΗ ...
ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ?