2 Φεβρουαρίου 2011

Εικόνες από την Αίγυπτο...

..για να αγαλλιάσει λίγο η ψυχή. Κάπου κάποιοι τολμούν διεκδικούν





"We will not be silenced, whether you're a Christian, whether you're a Muslim, whether you're an Atheist, you will demand your goddamn rights, and we will have our rights, one way or the other! We will never be silenced!"

3 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Βρε αγόρια για μπάστα λιγάκι."Η εργατική τάξη δεν έχει να χάσει τίποτα παρά μόνον τις αλυσίδες της".
Και για να το προσαρμόσουμε και στις σημερινές συνθήκες:Εκτός του ότι δεν θα χάσει παρά μόνον τις αλυσίδες της, θα αποτρέψει και τον αφανισμό της θα πρόσθετα εγώ.Και φυσικά δεν έχω καμιά αντίρρηση.
Αλλά βρε παιδιά για κάποιους από εμάς που είμαστε αποφασισμένοι, σημασία μπορεί να μην έχουν οι θυσίες, να μην κωλώνουμε, αλλά θαρρώ καλά θα κάνουμε να μας απασχολούν τα αποτελέσματα των θυσιών μας.
Για πείτε μου τώρα, αν όταν χυθεί τόσο αίμα και το αποτέλεσμα θα είναι μια άλλη κυβέρνηση που θα συνεχίσει την πολιτική της προηγούμενης, με λίγη στάχτη στα μάτια, που στην συνέχεια θα εξαθλιώνει όλο και περισσότερο τον λαό της, που θα έχει δημιουργήσει την απογοήτευση για τα αποτελέσματα και θα έχει οδηγήσει στην πλήρη παράδοση του λάου και στην παραπέρα λουμπενοποίησή του, τι θα έχει κερδηθεί.
Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος δεν λέω, αλλά και την στιγμή της θυσίας πρέπει να ξέρεις τι δίνεις και τι επιδιώκεις να κατακτήσεις.
Αν δεν είναι οργανωμένοι οι αγώνες με κυρίαρχο αίτημα την ανατροπή και όχι την αντικατάσταση του παλιού, τότε την κάτσαμε την βάρκα.
Σε τούτη εδώ την ιστορική συγκυρία, το σύστημα με όποια μορφή, είναι διαλυμένο και άλλη διέξοδο δεν έχει, δεν μπορεί να διαθέσει τίποτα για έναν λαό, για τους εργαζόμενους που δεν παράγουν τίποτα, αφού είναι άνεργοι, αφού είναι υποαπασχολούμενοι και αφού εξακολουθούν να έχουν ανάγκες για να ζήσουν που κάποιος πρέπει να τις πληρώνει.(παιδεία,υγεία,συντάξεις,άλλες κοινωνικές παροχές) Υπάρχει υπερπαραγωγή.Δεν χρειάζονται άλλα χέρια για να παράγουν αρα δεν μπορούν να εισπράττουν υπεραξία.Είναι αδιέξοδο.
Εγώ την άλλη μέρα σας θέλω μαζί μου, να συμμετέχετε στα προγράμματα ανάπτυξης και να ξέρετε ότι και ή δική μου(του καθένα εννοώ) παρουσία η και η θυσία θα έχει παίξει το ρόλο της για να μπορείτε να δημιουργείται και να χτίζεται.
Τσάμπα δεν χαλαλίζουμε τίποτα ούτε μια τρίχα απ΄τα μαλλιά μας.

madhorse είπε...

πολλές φωτογραφίες απο την εξέγερση στην Αίγυπτο
http://totallycoolpix.com/2011/01/the-egypt-protests/

trelo-alogo.blogspot.com

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Μad thanks ρε φίλε!