20 Μαρτίου 2011

Θερινές ...εκπτώσεις

Δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι μόνο δική μας ιδέα ή εντάσσεται στη γενικότερη θεώρηση μας περί της πραγματικότητας, αλλά ο ελληνικός λαός έχει παραδώσει τα όπλα.
Οπου σταθούμε και όπου βρεθούμε βλέπουμε σκυμμένα κεφάλια τα όποια έχουν αποδεχτεί την ήττα τους και μάλιστα είναι διατεθειμένα να αποδεχτούν ακόμη μία έκπτωση στη ζωή τους είτε με τις νέες επερχόμενες μειώσεις μισθών, είτε με τον ευτελισμό της εργασιακής τους αξιοπρέπειας, είτε με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.
Ειναι διατεθειμένοι να υποκύψουν σε όλα! Δεν υπάρχει πια το όριο που κάποτε λειτουργούσε ως το σημείο άμυνας και αναφοράς για όλους μας. Ελάχιστοι έχουν απομείνει να αντιστέκονται. Οι υπόλοιποι περιμένουν τα νέα δεδομένα που θα τους ορίσει ο σοσιαΛΗΣΤΗΣ δικτάτορας Παπανδρέου και το ακροδεξιό ΔΝΤ.
Δε ξερουμε τι είναι τελικά καλό για αυτή τη δύσμοιρη χώρα και ειδικά για τους αξιολύπητους πολίτες της. Παρακολουθώντας στενά την κατάσταση στη Λιβύη και ιδιαίτερα τις αντιδράσεις των εξεγερμένων, βλέπεις μία αξιοπρέπεια άνευ προηγουμένου. Ο εξεγερμένος λαός της Λιβύης  (προηγουμένως της Τυνησίας και της Αιγύπτου), βομβαρδίζεται από το πυροβολικό και την αεροπορία του αιμοσταγούς δικτάτορα και προ 10μήνου κολλητού του Παπανδρέου, και αντί να υποχωρήσει εντείνει την αντίστασή του.  Ολα αυτά είναι σημάδια αξιοθαύμαστης υπερηφάνειας και ανίκητης αξιοπρέπειας.

Είναι προφανές πως στην Ελλάδα η πραγματικότητα απέχει έτη φωτός από μία τέτοια εξέλιξη. Οι έννοιες αυτές έχουν προ πολλού χάσει το νόημα και την αξία τους ενώ η μοναδική έννοια που βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στη χώρα μας είναι η έκπτωση, είτε αυτή αναφέρεται στην κατανάλωση είτε στις αξίες, ανθρώπινες και μη. Όλοι ελπίζουν στις εκπτώσεις για να επιβιώσουν... 

Αναμένοντας, λοιπόν, τις θερινές εκπτώσεις!

16 σχόλια:

selana είπε...

Διαφωνώ ριζικά με αυτό που λες σχετικά με την παράδοση και την υποταγή των ανθρώπων γύρω μας.Απλά είναι φοβισμένοι και προδομένοι.Φρόντισαν οι εντολοδόχοι εξουσιαστές παρέα με τα σκουπίδια της δημοσιογραφίας π.χ Πρετεντέρη, Παπαχελά Τέλογλου,Καψή,Χατζηνικολάου,Τρέμη,ΣτάηΤσίμα κλπ. Τούς βρωμερούς νταβατζήδες, ναρκέμπορους,μαφιόζους,επιχειρηματίες.
Να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ιδέ MARFIN κλπ.Από την άλλη η συστημική αριστερά
πρόδωσε τόν κόσμο με τον πιο βρώμικο
και απεχθή τρόπο.Με την παρουσία της στην Βουλή και την πρακτική της, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να νομιμοποιήσει το απεχθές πολιτικό μόρφωμα (Πασοκ,ΝΔ,
Λάος,ΔΗ.ΑΡ Μπακογιάννη και ΔΝΤ).
Είμαι περισσότερο από βέβαιη ότι οι λίγοι πάλι θα κινητοποιηθούν πρώτοι.Θυμήσου ¨73 με Χημείο,Νομική και Πολυτεχνείο και
τον Δεκέμβρη του 2008 πάλι οι λίγοι ήταν μπροστά κι ύστερα μαζεύτηκε ακομμάτιστα ο πολύς κόσμος.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που σε κάθε κινητοποίηση το Πολυτεχνείο μπατσοκρατείται...
Πρέπει όλοι μας με κάθε τρόπο να ενημερώνουμε τούς ανθρώπους γύρω μας
στο στενό και ευρύτερο περιβάλλον μας.
Η ενημέρωση και η γνώση είναι το όπλο μας.Δεν Φοβόμαστε.Δεν σκύβουμε το κεφάλι.Διατηρούμε την Αξιοπρέπειά μας.

Unknown είπε...

Εγω θα συμφωνήσω με τους πειρατες, τουλαχιστον αυτό δείχνουν τα γεγονότα μεχρι στιγμής.
Ο λαός διακατεχεται απο απάθεια (ιδιωτικοποίηση), σύγχηση (βομβαρδισμός ψεμάτων από τα ΜΜΕ), φόβο (απίστευτη εργοδοτική και δημοσιογραφική τρομοκρατία) και έλλειψη εναλλακτικών προτάσεων (λόγω και της ξεφτίλας της κοινοβουλευτικής αριστεράς, αλλά σίγουρα όχι μόνο εξαιτίας της).
Δυστυχώς το εργατικό κίνημα έχει αποδυναμωθεί αισθητα, τόσο στους στόχους του όσο και στις πρακτικές του.
Μακάρι να κάνω λάθος και να διαψευσθώ συντομα.

selana είπε...

Άκου Ανθρωπάκο, δεν λέω καλές οι διαπιστώσεις και η κριτική που γίνεται για '' αυτήν την δύσμοιρη χώρα και τον αξιολύπητο λαό της''.Δεν έχω όμως ακούσει ούτε έχω δει, κανένα... μα κανένα να λέει ξεκάθαρα την αλήθεια και να μάχεται για αυτήν.Γνωρίζω ότι πίσω από πολύ καλές ιστοσελίδες βρίσκονται αξιόλογοι δημοσιογράφοι που τιμούν το λειτούργημά τους.Ας μην μένουν όμως μόνο στο αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να μιλήσουν και για την αιτία...π.χ.Λες το
''εργατικό κίνημα έχει αποδυναμωθεί αισθητά,τόσο στους στόχους του όσο και στις πρακτικές του''.Εάν δεν γνωρίζεις την αιτία, τους λόγους,τον τρόπο και κυρίως την χρονική συγκυρία αποδυνάμωσης όχι μόνο του''εργατικού''
αλλά του ευρύτερου λαϊκού κινήματος τότε, κατά την γνώμη μου,καταθέτεις ένα κουτσό επιχείρημα...άλλη μια απλή διαπίστωση.Επί τέλους μόνο αν αρχίσουν να λέγονται αλήθειες υπάρχει ελπἰδα.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Selana καλησπέρα,

Καταρχήν σε καλωσορίζουμε στη γειτονιά μας!

Σε αυτά που γράφεις δε διαφωνεί κανένας! Δε νομίζω όμως ότι ο κόσμος αισθάνεται προδομένος. Προδομένος είναι την τελευταία 20ετία αλλά αντίδραση δεν υπάρχει. Γύρω μας βλέπουμε ανθρώπους ξεφτιλισμένους οι οποίοι έχουν κάνει το "πάλι καλά" δεύτερη φύση τους.
Εννοείται πως υπάρχουν κομμάτια της κοινωνίας που αντιστέκονται και μάλιστα σθεναρά!
Αλλά όταν ένας εργαζόμενος χάνει 30-35% του διαθεσίμου εισοδήματος, χάνει ένα επιπλέον 10% από τις αυξήσεις των τιμών (και λίγα υπολογίζουμε), ξεφτιλίζεται από κάθε δημοσιογραφίσκο και πολιτικάντη της σειράς, του στερούν τα βασικά δικαιώματα σε υγεία, παιδεία, εργασία, δίνουν 80 δισ. στις τράπεζες, δίνουν 55 φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, περνούν τα χρέη του Λαμπράκη και του Μεγάρου στο δημόσιο χρέος, συμμετέχουν στις επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη με ημερήσιο κόστος 1 εκατ. ευρώ όντας χρεωκοπημένη χώρα, σε κοροιδεύουν και σε χλευάζουν όλοι οι λαοί της Ευρώπης και ακόμη είσαι δέσμιος των καναλαρχών και των βιαστών σου, τότε συγγνώμη αλλά μιλάμε όντως για αξιολύπητους ανθρώπους.
Το ξεπούλημα της εργατικής τάξης δεν είναι σημερινό φαινόμενο.

Εχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1990. Ο Πρωτόπαπας δε νομίζω ότι έχει ουσιαστική διαφορά από τον Πολυζωγόπουλο, τον Παναγόπουλο ή τον Παπασπύρο. Ολοι τους ξεφτιλισμένα παράγωγα της εργατικής τάξης είναι και μάλιστα σε ένα διάστημα 20 ετών.

Η αλήθεια είναι ότι είναι τόσα πολλά αυτά που θέλουμε να πούμε που θα γράφουμε 3 ημέρες.
Ελπίζουμε και εμείς σε κάτι καλύτερο αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι συμπολίτες μας είναι αστεία υποκείμενα με κύριο στόχο το προσωπικό όφελος και την έκπτωση στις αξίες τους.

Τουλάχιστον αυτό δείχνει μέχρι σήμερα η πραγματικότητα!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φιλε Ανθρωπάκο,

Θα συμφωνήσω και εγω με τη σειρά σου με τα λεγόμενα σου. Αλλωστε αυτά είναι που αναφέρουμε και εμείς στην ανάρτηση μας.

Εμείς δε περιμένουμε 3.000.000 Έλληνες να διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ζητώντας τα αυτονόητα. Αυτό είναι περισσότερο ουτοπικό και από την ίδια την ουτοπία ως μορφή κοινωνικής οργάνωσης.

Εμείς περιμένουμε να υπάρχει ένα όριο στην ξεφτίλα. Όταν επί παραδείγματι, κλείνει ένα σχολείο, αναμένουμε αντιδράσεις και μάλιστα δυναμικές. Δε μπορεί να εξευτελίζει καμία Διαμαντοπούλου τη δημόσια παιδεία (θα μου πείτε τώρα έγινε αυτό;)κλείνοντας σχολεία με καπιταλιστικά κριτήρια.

Η να παραδίδει ο Λοβέρδος τη Δημόσια υγεία στα δόντια των καυλωμένων ιδιωτών και να υπάρχουν χλιαρές αντιδράσεις από τους ίδιους και τους ίδιους.

Συγγνώμη αλλά για αυτό δε φταίει ούτε ο Πρετεντέρης, ούτε ο Χατζηνικολάου ούτε η Στάη.

Φταίει η πλήρης αδιαφορία από μια κοινωνία σαπισμένη, φταίει η ανυπαρξία κοινωνικών αντανακλαστικών, φταίει η έκπτωση σε όλες τις κοινωνικές και πνευματικές αξίες.

Όταν μία κοινωνία ασχολείται περισσότερο με το lifestyle και όχι με το quality of living ή με το poverty line, τότε που οδεύουμε;;;

Unknown είπε...

Selana το ότι το εργατικό/λαικό κίνημα έχει αποδυναμωθεί δεν αποτελεί επιχείρημα αλλά γεγονός (ή προσωπική διαπίστωση αν προτιμάς). Και βασικά όχι μόνο έχει αποδυναμωθεί, αλλά έχει εκφυλιστεί κιόλας. Οι αιτίες που το οδήγησαν σε εκφυλισμό είναι πολυποίκιλες. Ανέφερα ενδεικτικά κάποιες, αλλά αυτή η ανάλυση χρειάζεται ένα τόμο για να ολοκληρωθεί.

Το εργατικό κίνημα κάποτε είχε ως στόχο τη χειραφέτηση των μαζών και την ελευθερία, τώρα κατάντησε να μην μπορεί να αντιδράσει στη κλοπή των κεκτημένων του. Μάλιστα μεγάλο μέρος του συναινεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Ιδού ο ξεπεσμός και εκφυλισμός. Κανένας απώτερος στόχος, παντελής έλλειψη αλληλεγγύης, πλήρης απουσία ταξικής συνείδησης, καμία οργάνωση.

Όσον αφορά το θέμα της ενημέρωσης, όντως, αν θέλει, μπορεί κανείς να διαβάσει σωστά πράγματα. Η μαλακία είναι ότι δεν θέλει. Δεν θέλει ούτε να μάθει, ούτε να πράξει. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Έχουμε 20% ανεργία, μας έχουν καταληστέψει, μας εμπλέκουν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, κλείνουν σχολεία, κουκουλώνουν όλα τα σκάνδαλα, ξεπουλούν τη χώρα κλπ κλπ και παρόλα αυτά δεν γίνεται της πουτάνας. Απίθανη κατάσταση πραγματικά.

Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα σύντομα.

selana είπε...

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Καλώς σας βρήκα.
Θεωρώ ότι έχετε μια από τις καλύτερες
ιστοσελίδες και σας εμπιστεύομαι.
Άλλωστε σας παρακολουθώ εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Πράγματι οι περισσότεροι συμπολίτες μας είναι αστεία υποκείμενα με κύριο στόχο την...πάρτη τους...δυστυχώς.Δεν είναι καινούργιο φαινόμενο για την χώρα μας και για να το τεκμηριώσω αυτό σας
παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στο πως
ψήφιζαν οι συμπατριώτες μας μετά τον εμφύλιο, μέχρι τον Απρίλη του ´67 τότε
που μας πέρασαν κολάρο την χούντα.
Αλλά και μετά, μέχρι σήμερα.Πιστεύω ότι την ιστορία την γράφει η μειοψηφία.
Υ.Γ.
Το ξεπούλημα της εργατικής τάξης δεν έγινε το 1990 αλλά ξεκίνησε την 10ετία του´70 μετά την χούντα.
Ένα τεράστιο, συμπαγές, εργατικό,λαϊκό
κίνημα.Είχε ανδρωθεί στην ´10ετία του 60
και φυσικά κατά την διάρκεια της χούντας.Φρόντισαν η φασιστική Ν.Δ.
και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ να το περιθωριοποιήσουν και να το διαλύσουν.

ELvA είπε...

Καλησπερα Πειρατες και η υπολοιπη παρεα!

Ενδιαφερουσες οι διαπιστωσεις αυτες και ξερετε απο αλλες συζητησεις οτι συμφωνω στο οτι τα πραγματα ειναι λιγο-πολυ αποδεκτα απο τη πλειοψηφια του κοσμο, εκτος απο δυο τρεις κατηγοριες και ειναι προς τιμην τους, φυσικα! Αναφερομαι στους κατοικους της Κερατεας, οπως και σε πολλους φοιτητες στο εξωτερικο, που καταγγελουν τη τροικα του ΔΝΤ και τους εκπροσωπους της, στη χωρα μας!
Υπαρχουν φυσικα και οι διαδηλωσεις, κυριως απο το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ, που δεν πρεπει να ξεχνουμε, ομως δυστυχως δεν υπαρχει, παντα, μεγαλη συμμετοχη κοσμου!

Δεν νομιζω οτι μπορει να συγκρινει κανεις τη Λιβυη και αλλες χωρες της Β. Αφρικης με την Ελλαδα! Εκει δεν ειχαν τιποτα να χασουν, στην Ελλαδα, ομως, ειχε καπου καλομαθει ο κοσμος με μερικες ανεσεις και τωρα δεν θελουν να τα χασουν ολα! (ασχετα αν σιγα σιγα χανονται κι αυτα, για πολλους)
Ισως οταν φτασει ο κομπος στο... χτενι να κινητοποιηθει περισσοτερος κοσμος!

Τι να πω, δεν καταλαβαινω πως σκεφτεται, πια, ο κοσμος, ειδικα οσοι δεν εχουν πια τιποτα να χασουν!

Dexter είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Dexter είπε...

"Όσον αφορά το θέμα της ενημέρωσης, όντως, αν θέλει, μπορεί κανείς να διαβάσει σωστά πράγματα. Η μαλακία είναι ότι δεν θέλει. Δεν θέλει ούτε να μάθει, ούτε να πράξει. Εκεί είναι το πρόβλημα."

Ποση αληθεια μπορει να χωρεσει μια παραγραφος; Συγχαρητηρια Ανθρωπακο για την παραπανω παραγραφο. Η εργατικη ταξη χτυπιεται και στην ουσια εξευτελιζεται βαναυσα αυτη την εποχη. Επισης ειναι η μονη , που μεσα απο συντονισμενη προσπαθεια θα μπορουσε να βγαλει τα καστανα απο τη φωτια. Η τουλαχιστον να κανει την αρχη. Η selena εχει δικιο οταν αναφερει οτι καθε αρχη γινεται απο μια μειοψηφια. Η μειοψηφια ομως πρεπει να γινει πλειοψηφια selena. Και μαλιστα ισχυρη. Αλλα οπως αναφερει, κ πολυ σωστα μαλιστα, η αναρτηση των πειρατων ο κοσμος εχει πια παραδοθει... Ολα αυτα ομως μπορει και πρεπει να αλλαξουν.
Στο χερι μας ειναι....

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

@@Aκου ανθρωπάκο,

Ακριβώς αυτά θέλαμε να επισημάνουμε με την ανάρτησή μας!

Και όχι μόνο δε γίνεται της πουτάνας, αλλά γίνονται ελάχιστα!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Selana,

Δεν έχεις άδικο για την περίοδο που αναφέρεις! Το εργατικό κίνημα κατά τη γνώμη έχει πάψει να είναι εργατικό! Είναι μια μετάλλαξη μικροαστού και πρώην προλετάριου...

Την καλημέρα μας!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Elva καλημέρα!

Το ότι δεν είμασταν Λιβύη, είναι σίγουρο! Το ότι θα βαδίζουμε ολοταχώς προς την κοινωνική εξαθλίωση του Λίβυου ή του Τυνήσιου είναι επίσης έυκολα προβλέψιμο!

Αν στη θέση μας ήταν ο Βέλγος ή ο Γερμανός ή ο Ολλανδός, δε νομίζω να έκανε τόσες πολλές παραχωρήσεις αλλά ούτε και τόση υπομονή.

Προσωπική γνώμη είναι αυτή και δεν εμπεριέχει ιστορικά στοιχεία ή πρόσμειξη πολιτιστικών δεδομένων.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

@@Dexter,

Δε χρειάζεται να γίνει η μειοψηφία πλειοψηφία. Πρέπει να γίνει ισχυρή η μειοψηφία (πχ 5-10% επί του πληθυσμού) και ανεκτική η πλειοψηφία.

Σήμερα αντιδρά ένα κομμάτι (πχ με τα εισιτήρια ή με τα διόδια) και ένα μεγάλο τους χλευάζει και τους βρίζει. Και ανήκουν στο ίδιο κοινωνικό στρατόπεδο. Αυτό είναι το επικίνδυνο.

Ελπίζουμε σταδιακά να διαψευστούμε όλοι μας. Αλλά ήδη έχουν περάσει 17 μήνες δολοφονικού ΜΠΑΤΣΟΚ και αντί να δυναμώνει το κίνημα εναντίον του, αποδυναμώνεται.

Φωτεινή εξαίρεση η Κερατέα, τουλάχιστον στην Ελλάδα!

Unknown είπε...

@Dexter:
Ευχαριστώ πολύ αλλά δεν είπα κ καμια σοβαρή σοφία, απλά διατύπωσα το προφανές.

@Πειρατές:
Όντως η Κερατέα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση.
Τι είναι αυτό που κάνει όμως την προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής αυτής τόσο μαζική και μαχητική? Κατ'εμε: η συνειδητοποίηση της αδικίας, η αίσθηση του κοινού συμφέροντος και η κατανόηση ότι ο μόνος τρόπος για να ματαιώσουν την υποβάθμιση των ζωών τους είναι η σύγκρουση με τις αρχές. Οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν τον εχθρό τους και φέρονται αλληλέγγυα και δυναμικά. Κάτι που το εργατικό/λαϊκό κίνημα φαίνεται να αγνοεί. Αφήνει τη τύχη του στα χέρια των επαγγελματιών (κομματικοποιημένων άρα πουλημένων ή κατευθυνόμενων) - συνδικαλιστών και της γραφειοκρατίας τους. Ακόμα χειρότερα: η πάλη των τάξεων όχι μόνο δεν είναι πλέον εμφανής, αλλά τείνει να γίνει και μη κατανοητή. Γιατί τι άλλο μπορεί να δείχνει εκτός από πλήρη απουσία ταξικής συνείδησης (και βλακεία) η συναίνεση μεγάλου μέρους του πληθυσμού στα μέτρα του Μπατσόκ?
"Το εργατικό κίνημα κατά τη γνώμη έχει πάψει να είναι εργατικό! Είναι μια μετάλλαξη μικροαστού και πρώην προλετάριου..." Συμφωνώ απόλυτα, αυτό δείχνει και τον εκφυλισμό του. Και όντως αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, όπως πολύ σωστά είπατε.

Βέβαια οι εξουσιαστές δρουν οργανωμένα (με τη βοήθεια φυσικά των καναλαρχών) και ξέρουν να σπέρνουν το διχασμό στο λαό.
Παράδειγμα: Σήμερα σε άρθρο στο Ποντίκι (http://www.topontiki.gr/article/15005) αναφέρεται το εξής:

"Μετά από σχετικές διαβουλεύσεις με τους μυστικοσύμβουλους του, αλλά και με τον Λουκά Παπαδήμο την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την πίεση που νιώθει η ευρωζώνη λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Λιβύη και την Ιαπωνία, και να ζητήσει να μπει στο ανακοινωθέν της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής, ότι εάν η Ελλάδα καταφέρει να πιάσει τους στόχους της θα υπάρξει δυνατότητα να της δοθεί επιβράβευση π.χ. με νέα επιμήκυνση ή χαμηλότερο επιτόκιο.

Έτσι, όπως ισχυρίζεται το Μαξίμου, δεν θα τολμά κανένα πολιτικό κόμμα ή κοινωνική ομάδα να αντιδρά στα νέα σκληρά μέτρα που έρχονται. Και όποιος το κάνει θα χαρακτηρίζεται αμέσως προδότης «γιατί δεν θα θέλει η Ελλάδα να πιάσει τους στόχους άρα και τις πιθανές νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις που μπορεί να έρθουν».

Θεωρώ ότι δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα μασήσουν το κουτόχορτο αν επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα. Δυστυχώς.

Καλημέρα σε όλους!

ELvA είπε...

''Αν στη θέση μας ήταν ο Βέλγος ή ο Γερμανός ή ο Ολλανδός, δε νομίζω να έκανε τόσες πολλές παραχωρήσεις αλλά ούτε και τόση υπομονή''

Δεν ειμαι και τοσο σιγουρη πια οτι ο μεσος Βελγος(που δεν εχει καμμια φημη αγωνιστη!)ο Γερμανος, ή ο Ολλανδος,ειναι πολυ πιο... αγωνιστικοι λαοι απο το μεσο Ελληνα!
Αυτα που κοιτανε να μη χασουν ΟΛΟΙ τους ειναι οσα κεκτημενα υπηρχαν παλια, τα οποια σιγα σιγα χανονται βεβαια και εκει, λογω ΕΕ.
Οσο για τους νεους στις χωρες αυτες δεν εχουν κανενα εργατικο δικαιωμα σε πολλες θεσεις εργασιας, πια.
Βλεπουμε εξ αλλου πως...
''αντιδρουν'' και στη χωρα τους, εχοντας πολιτικους σαν τη Μερκελ, ή στην Ολλανδια οπου οι φασιστες εχουν σημειωσει ανοδο.
Για ποιους λαους λοιπον μιλαμε;
Δεν τους θεωρω σε καλυτερη μοιρα απο εμας, και οτι εχουν πετυχει ηταν κυριως στο παρελθον, λογω των δυνατων σωματειων που ειχαν , ειτε λογω βοηθειας π.χ Γερμανια απο τη ..μαμα Αμερικη!
Ομως τωρα ολα τα κεκτημενα δικαιωματα βρισκονται παντου υπο καθεστως..διαλυσης!
Ας μην εχουμε λοιπον ψευδαισθησεις
οτι οι αλλοι ειναι καλυτεροι, εγω βλεπω οτι μας εξαπατουν ..ΟΛΟΥΣ!