2 Ιουλίου 2011

Απαγόρευση απόπλου για την αποστολή αλληλεγγύης στη Γάζα


Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση απο το shiptogaza

"Τα ισραηλινά χωρικά ύδατα φτάνουν μέχρι το Κερατσίνι;

Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαγορεύτηκε σήμερα ο απόπλους όλων των πλοίων που βρίσκονται σε ελληνικά λιμάνια και συμμετέχουν στην διεθνή αποστολή αλληλεγγύης στην Γάζα. Χωρίς καν να επικαλεστεί κάποιον -έστω και προσχηματικό- λόγο, ο κ. Παπουτσής απαγόρευσε τον απόπλου σε πλοία ελληνικής και ξένης σημαίας χωρίς να συντρέχει απολύτως κανένας τεχνικός, διαδικαστικός ή νομικός λόγος.
Η ισραηλινή πολυεπίπεδη προσπάθεια ακύρωσης της διεθνούς αποστολής που δρομολογήθηκε εδώ και αρκετούς μήνες, βρήκε ένθερμο συμπαραστάτη την ελληνική κυβέρνηση. Αφού η δολιοφθορά των 2 πλοίων -τις προηγούμενες ημέρες- δεν επαρκούσε για να ακυρωθεί η αποστολή, οι πρόθυμοι οσφυοκάμπτες της ελληνικής κυβέρνησης ανέλαβαν να εκτελέσουν το βρώμικο έργο που θα είχαν να επιτελέσουν οι ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις καταμεσής στην θάλασσα. Ευθυγραμμισμένοι πλήρως με τις ισραηλινές επιταγές, δεν δίστασαν να στείλουν σκάφη και κομάντο του ελληνικού λιμενικού που με την απειλή όπλων ανάγκασαν επιβατηγό πλοίο της αποστολής που μόλις είχε αποπλεύσει από το Πέραμα με αμερικανούς πολίτες να επιστρέψει στο Κερατσίνι.
Όταν πέρσι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωνε ανερυθρίαστα ότι «απωλέσαμε μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας» δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι εννοούσε πως τα ισραηλινά χωρικά ύδατα φτάνουν μέχρι το Κερατσίνι. Αυτοί που μόλις προχτές προθύμως εκχώρησαν την δημόσια περιουσία της χώρας στους τοκογλύφους, σήμερα δεν δίστασαν να ξεπουλήσουν την παραδοσιακά φίλα και αλληλέγγυα στάση της ελληνικής κοινωνίας στην παλαιστινιακή υπόθεση.
Εμείς από την μεριά μας αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι η πρόθεσή μας και η αποφασιστικότητά μας να φτάσουμε στην αποκλεισμένη Γάζα δεν κάμπτεται, αντίθετα δυναμώνει. Οι συντονισμένες προσπάθειες της ισραηλινής και της ελληνικής κυβέρνησης δεν μας φοβίζουν, αντίθετα μας επιβεβαιώνουν ότι αυτοί μας φοβούνται. Φοβούνται την φιλία των λαών, την διεθνή αλληλεγγύη, την ανθρωπιστική ευαισθησία, την άρνησή μας να αποδεχτούμε την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, τον κοινό μας αγώνα για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη".
ΥΓ.1 Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω. Η Χούντα σκληραίνει συνεχώς!
ΥΓ.2 Τα Χρυσαύγουλα δεν ενοχλούνται που η Κυβέρνηση παραδίδει τα ελληνικά χωρικά ύδατα στους Ισραηλινούς; Που πήγε η εθνική συνείδηση; Οι δωσίλογοι κ οι ξεφτιλισμένοι δε τελειώνουν! 

2 σχόλια:

Elva είπε...

Φανταζομαι διαβασατε κι αυτο

''Τα μέλη της καναδικής αποστολής του «free Gaza» που βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο πλοίο Ταχρίρ στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, διαμαρτυρονται κατά της ελληνικής κυβέρνησης. Μιλούν για προσχηματικούς ελέγχους από τους άνδρες του λιμεναρχείου και με αστείες αφορμές με μόνο σκοπό την καθυστέρηση του απόπλου ενώ καταγγέλλουν πως η ελληνική κυβέρνηση υπακούει σε εντολές ισραηλινών συμμετέχοντας επί της ουσίας στον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας. ''

http://www.flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=24311&cid=304

Η χωρα μας πιστη στις επιταγες των ΗΠΑ και του Ισραηλ ακολουθει πιστα τις διαταγες τους, αφηνοντας τον Παλαιστινιακο λαο στο ελεος των δολοφονων του! Μεχρι ποτε θα ανεχομαστε τη καταπιεση και την αδικια;

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

To διαβάσαμε Elva!

Δυστυχώς μιλάμε για τρελούς ΠΑΣΟΚΟρουφιάνους!

Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε την καταπίεση κ την αδικίας
Πολύ καλή ερώτηση! Η καταπίεση είναι ανεκτή από τους περισσότερους ενώ η αδικία πέρασε στο πέτσι του Νεοέλληνα!