9 Ιουλίου 2011

Ετσι θα σωθεί η ΒΡ


Διαβάζουμε από το tsantiri.gr :"Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ, που ευθύνεται για τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην αμερικανική ιστορία, δε θέλει πλέον να συνεχίσει να αποζημιώνει ορισμένα θύματα για πιθανές απώλειες στο μέλλον, υποστηρίζοντας ότι η οικονομία της περιοχής ανακάμπτει.
Μέχρι σήμερα το ταμείο αυτό έχει καταβάλει πάνω από 4,5 δισ. δολάρια σε περισσότερα από 195.000 θύματα.

«Τα σημερινά οικονομικά στοιχεία δε δείχνουν ότι οι άνθρωποι και οι εταιρείες που ζητούν αποζημίωση αντιμετωπίζουν κίνδυνο για απώλειες στο μέλλον εξαιτίας της πετρελαιοκηλίδας», τονίζει η ΒΡ σε έγγραφό της προς το ταμείο το οποίο διαχειρίζεται τις αποζημιώσεις στα θύματα της ρύπανσης, η οποία προκλήθηκε στον Κόλπο του Μεξικού τον Απρίλιο του 2010 μετά την έκρηξη και στη συνέχεια τη βύθιση της πλατφόρμας Deepwater Horizon.
Η BΡ τονίζει στο κείμενο των 29 σελίδων ότι «θα συνεχίσει να τιμά όλα τα νόμιμα αιτήματα», αλλά ότι είναι απαραίτητη μια «επανεκτίμηση» του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεων λόγω «της σημερινής κατάστασης της οικονομίας» της πληγείσας περιοχής".
Ο μόνος τρόπος να γλιτώσει τα πρόστιμα η ΒΡ είναι να εγγραφεί στο ΣΕΒ ή σε κάποιο ελληνικό σύνδεσμο πετρελαϊκών εταιρειών μήπως κ το ΠΑΣΟΚ παρέμβει και της δώσει το φιλί της ζωής. Εδώ χαρίζει εκατομμυριάκια σε κάποιον Louis Hellenic Cruises, στο Μπόμπολάκο ή σε κάτι εφοπλιστάκια της σειράς, στην BP θα κωλώσει;
Ποιος θα το αναλάβει; Η περιβαλλοντολογικά καβλωμένη Τίνα Μπιρμπίλη ή ο σωτήρας του λαού κ νέος υπουργός κατασκευαστικών Παπακωνσταντίνου; 
Αντε μηπως πάρουμε και την 7η δόση από τώρα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: