3 Οκτωβρίου 2010

Κατάργηση του φόρου επί των τηλεοπτικών εσόδων και η υποκρισία

To ξέρω, το ξέρω το μάθατε όλοι! Όλα τα μέσα το παίζουν! Ε, ναι, λοιπόν, καταργήθηκε! Καταργήθηκε ο φόρος επί της τηλεοπτικής διαφήμισης. Δε το μάθατε; Μα είναι δυνατόν; Από χθες παίζει παντού! Από το Τηλεαστυ των φασιστοεκδοτών μέχρι και στο Star Κεντρικής Ελλάδος!

Έχουμε και λέμε: 

Το ΠΑΣΟΚ θέσπισε με νόμο, αφού πρώτα μας έσπασε τα αρχίδια, ότι το 20% της αξίας των εσόδων των τηλεοπτικών διαφημίσεων  θα φορολογείται! Για να μη μας πείτε μαλάκες και αντιΠΑΣΟΚους, παραθέτουμε και το σχετικό  απόσπασμα του νόμου από το indymedia, ο οποίος ανακοινώθηκε μαζί με τα ειδεχθή μέτρα εναντίων των μισθωτών και συνταξιούχων τον περασμένο Μάιο:


«Επιβάλλεται ειδικός φόρος στις διαφηµίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση.

Ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) επί της αξίας της διαφήµισης που υπολογίζουν τα τηλεοπτικά µέσα ενηµέρωσης, σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις.

Ο φόρος βαρύνει άµεσα τη διαφηµιζόµενη επιχείρηση ή τον διαφηµιστή που μεσολαβεί και το τιµολόγιο εκδίδεται στο όνοµά του.

Εφόσον το τιµολόγιο εκδίδεται στο όνοµα του διαφηµιστή που µεσολαβεί, αντίγραφο του τιµολογίου µε τη σφραγίδα και την υπογραφή του εκδότη αποστέλλεται στο διαφηµιζόµενο µέχρι το τέλος του επόµενου µήνα από την έκδοση του τιµολογίου.

Στα πιστωτικά τιµολόγια που εκδίδουν τα τηλεοπτικά µέσα ενηµέρωσης πρέπει να αναγράφονται και οι αριθµοί των σχετικών τιµολογίων.

Τον ειδικό φόρο εισπράττουν τα τηλεοπτικά µέσα ενηµέρωσης και αποδίδουν στο ∆ηµόσιο µε µηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλουν στην αρµόδια ∆.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήµατος αυτών, µέχρι την εικοστή (20ή) ηµέρα κάθε µήνα, για τα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφηµίσεις του προηγούµενου µήνα.

Τα θέµατα που αφορούν τη βεβαίωση, τον έλεγχο, την παραγραφή του δικαιώµατος του ∆ηµοσίου και την έκδοση καταλογιστικών πράξεων διέπονται από τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά στη φορολογία εισοδήµατος.

Οι διατάξεις του ν. 2523/1997 (ΦΕΚ 179 Α΄) εφαρµόζονται αναλόγως και στη φορολογία αυτή. Με απόφαση του Υπουργού Οικονοµικών καθορίζεται ο τύπος και το περιεχόµενο της δήλωσης απόδοσης του φόρου της παραγράφου αυτής και κάθε άλλη λεπτοµέρεια ή διαδικασία εφαρµογής των διατάξεών της».

Ενώ, λοιπόν, επιχειρείται νέα μείωση στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του ενιαίου μισθολογίου, κατάργηση των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων, αύξηση του ΦΠΑ των αγαθών του χαμηλού συντελεστή, αύξηση κατά 20% των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων μέχρι και 1,400 κυβικά (και μείωση μέχρι και 40% για άνω των 2.000 κ.εκ.), επιπλέον εισφορές σε «υψηλόμισθους» συνταξιούχους, ιδιωτικοποίηση των εφοριών κλπ, έρχεται η κυβέρνηση του πιο επικίνδυνου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης και καταργεί το νόμο πριν καν τεθεί σε ισχύ!!!

Ειδικότερα, αρχική ημερομηνία για την είσπραξή του είχε οριστεί η 1η Ιουλίου αλλά ο Γιώργος την μετέφερε κατά 3 μήνες, με νέα ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου. 

Όμως, είναι δυνατόν να φορολογήσει το κεφάλαιο, ο άνθρωπος που ζει και αναπνέει γι'αυτό; Οχι βέβαια! 

Έτσι, λοιπόν, ο φερόμενος και ως πρόεδρος της ΣοσιαΛΗστρικής Διεθνούς (είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και μόνο η ονομασία) με αντιπρόεδρο τον ...Νετανιάχου, αποφάσισε να καταργήσει τη σχετική νομοθεσία και επομένως  και το φόρο! 

Από ότι βλέπετε δε πρόκειται περί κοροϊδίας αλλά περί οργανωμένου εγκλήματος! 
Και είναι προφανές πως είναι το μοναδικό μέτρο του Μαΐου που ακυρώθηκε!
Είδατε κάποιο από τα μέτρα κατά των εργαζομένων να ακυρώθηκε;

ΥΓ. Απλά να υπενθυμίσουμε ότι η ACT (Ευρωπαϊκή Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών) μέσω του αντιπροέδρου της και γενικού διευθυντή του Ομίλου ANTENNA, κ. Χαραμή, τόνισε ότι ο φόρος θα «σκοτώσει» την τηλεόραση και θα ωφελήσει εμμέσως τη δημόσια τηλεόραση. Εμείς του έχουμε 4 πολύ ωραίες ερωτήσεις:
1. Τόσα χρόνια που ο βιασμός της ΕΡΤ συντελείται συστηματικά και σκόπιμα για να ωφεληθείτε εσείς (δηλαδή τα ιδιωτικά κανάλια) δεν είδα καμία ανακοίνωση για παραβίαση των συνθηκών του υγιούς ανταγωνισμού;
2. Πόσα χρωστούν στο ΙΚΑ, στην εφορία και γενικά σε Δημόσιους φορείς οι καναλάρχες ρε Χαραμή; 
3. Αν σταματήσει η κρατική διαφήμιση (ή μίζα ή επιδότηση σε απλά ελληνικά) πόσα κανάλια θα επιβιώσουν; Ποτέ δε σε ακούσαμε να κάνεις σχετικές δηλώσεις αλλά ούτε και να αναφέρεις και τη διαπλοκή με το κράτος. Γιατί;
4. Πήρες ποτέ θέση για τα μέτρα εναντίων των εργαζομένων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση παράλληλα με το φόρο; Οι απολύσεις στα κανάλια; Στο ΑΛΤΕΡ; Η καταστρατήγηση των συμβάσεων;

11 σχόλια:

celin είπε...

Τα τελευταια σας αρθρα ειναι απο τα καλυτερα σας,παντα γουσταρω να διαβαζω αυτο το μπλογκ γιατι τα γραφετε σωστα,
οσο παει ομως κ τα γραφετε ακομα καλυτερα.Μπραβο ρε σεις.Ξεβρακωστε τους κ αλλο

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ευχαριστούμε πολύ ρε Celin!

Oσο περνάει ο καιρός, τόσο μας γαμάνε και περισσότερο! Κατι σαν το όσο νυχτώνει, η πούτσα μεγαλώνει!

Πρέπει, λοιπόν, να αλλάξουμε και εμείς!

Ντρουσίλα είπε...

Θα το αναδημοσιεύω όπως είναι.
Μπας κι ανοίξει κάνα μάτι ακόμα.

Μπράβο παιδιά!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Kαταρχήν Ντρουσίλα,

Καλωσόρισες στο Πειρατικό!

Ευχόμαστε τα καλύτερα!

πάρε ότι γουστάρεις!

Φιλια!

Aldebaran είπε...

Εξαιρετική ανάρτηση. Μπράβο παίδες. Συνεχίστε...

Elva είπε...

Mπραβο για τις νεες Πειρατικες αποκαλυψεις! ;)

Να σαι καλα!

Φιλια, απ το Βορρα!

Ακου Ανθρωπάκο! είπε...

Αλητεία για άλλη μία φορά.

Black Bedlam είπε...

Να με και γω εδώ.Για να πω την αλήθεια και το ξέρετε πειρατές μου, εδώ ήμουν και τα λέγαμε. Αλλά να που σήμερα είπα να πω και γω το δικό μου Γ*&^%$το στο σπιτικό μου. Κερνάμε και τσίπουρο.χαχαχα! ! Μια χαρά η ενημέρωση χρειάζεται ξέρεις παρ όλο που τίποτε πια δεν μας ξαφνιάζει παρά μόνο η δική μας αδράνεια.Καλή δουλειά!
Ξέρεις πόση εντύπωση μου κάνει όταν αναρωτιόμαστε και ταυτόχρονα τους ρωτάμε αν ποτέ διαμαρτυρήθηκαν για τα δικά μας;
Βρε τα ξεπουλημένα τομάρια, είναι ποτέ δυνατόν να βάλουν ζήτημα για τα δικά μας προβλήματα;Ακόμα και όταν ασχολούνται με αυτά στους οίκους ανοχής τους, το κάνουν γιατί πουλάει και για να μας χλευάσουν τα τσογλάνια.
Αντί να τους ρωτάμε και να τους κοιτάμε ας τους επιφυλάσσουμε μια καλή απάντηση.Εκλογές έρχονται αφού δεν μπορούμε να τους #@$%^*& όπως πολύ συχνά λες και συ Πειρατή ας τους μαυρίσουμε τουλάχιστον.

Σιγά που θα έλειπα εγώ από τέτοια παρέα.
Φιλιά σε όλους.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

@@ Φιλε μας Aldebaran,

καλώς ήρθες και εσύ στο Πειρατικό!

@@ Εlva ετοιμάζουμε κάτι πολύ καλό για τις εκλογές το οποίο πρεπει να το επιβεβαιώσουμε!
Θα κάνουμε πάταγο!
Τα φιλιά μας!

@@Ανθρωπάκο καλωσήρθες και εσύ στο Πειρατικό!

Αλητεία είναι επιεικής έκφραση!

Συνέχισε πιο χύμα!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλησπερίζω τη μία και μοναδική Black Βedlam!

Aπουσία μοναδική από τις επισκέψεις μας! Πλέον εσύ αποφασίζεις πότε θα σε δούμε! Εστω και έτσι, πάντα είσαι ευπρόσδεκτη.

Καταρχήν, αν και το ξέρεις, στο Πειρατικό όλοι εκφράζονται ελεύθερα! Τα &^%$ και τα λοιπά θέλουν να αντικαθίστανται με λέξεις και μάλιστα με το πραγματικό περιεχόμενό τους!

Δευτερευόντως, να τους μαυρίσουμε τους καριόληδες! Αλλά θα προτιμούσα πρώτα στο ξύλο και μετά στις εκλογές! Τον θυμάσαι ρε Black το Μίχαλο στη Θεσσαλονίκη; Παγκόσμιο ρεκόρ έκανε η λούκρα μόλις συνειδητοποίησε ότι θα τις φάει!

Από κει και πέρα, όπως σκληραίνει η κυβέρνηση και οι γλείφτες της, πρέπει να σκληρύνουμε και εμείς!

Αλλιώς χαθήκαμε!

Τα φιλιά μας και αναμένουμε ένα αφιερωματάκι για αυτά που έχεις καταφέρει!

Καλό βράδυ!

katabran είπε...

δηλαδή αν κλείσει το μέγα τσάνελ,
δε βλέπω την Τρέμη με τα σανέλ;
αν υποψιαστώ δε πως δε θα βλέπω ούτε και τον χατζημαλάκα...μπορεί να τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα σε απευθείας μετάδοση από το αξίζει να το ζεις,η τατιάνα είναι ιδέα ή μου φαίνεται;
σταδγιάλα, άλλη μια προήρυξη της σέχτας να τους δω να σκιάζονται θέλω...
χαιρετώ