31 Οκτωβρίου 2010

Για μια πραγματική ενημέρωση κοιτάξτε τα ελληνικά δελτία ειδήσεων

Skai:
Έγκυρη ενημέρωση
Alter:
Με ενισχυμένο το έμψυχο δυναμικό στο ρεπορτάζ αλλά και στη σύνταξη των ειδήσεων, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER με τον Νίκο Χατζηνικολάου υπηρετεί με πάθος, τόλμη αλλά και σεβασμό την επικαιρότητα.
Ant1:
O ANT1 μπαίνει φέτος στη μάχη της ενημέρωσης με ένα νέο δελτίο ειδήσεων. Με ανανεωμένο πρόσωπο, με άποψη, αξιοπιστία και χωρίς περιττά λόγια, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μαρία Χούκλη ρίχνει φως στην ουσία των γεγονότων και δεν ξεφεύγει από αυτή. Μεταδίδει τον παλμό των εξελίξεων που αφορούν και επηρεάζουν τη ζωή μας, χωρίς να κουράζει και χωρίς να αποπροσανατολίζει.
Η μαχητική δημοσιογραφική ομάδα του ΑΝΤ1 ερευνά, αποκαλύπτει και ερμηνεύει επί της ουσίας ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο καλύπτοντας όλο το εύρος της επικαιρότητας, αλλά και την ανάγκη του τηλεθεατή για άμεση, έγκυρη και πολύπλευρη ενημέρωση.
Mega:
Η εσωτερική και διεθνής επικαιρότητα καταγράφεται στις πραγματικές της διαστάσεις. Το δημοσιογραφικό δυναμικό του Mega αξιολογεί τα θέματα με αυστηρά κριτήρια με στόχο πάντα την πλήρη ενημέρωση του πολίτη.
EΡT:
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.


Ζητάμε συγνώμη από τα υπόλοιπα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεως αλλά δεν αντέχουμε για πολύ ώρα να αναζητούμε την υποκρισία.
Λοιπόν στο θέμα μας.
Τον τελευταίο μήνα και ειδικότερα μετά το δίλλημα του ΓΑΠ «ή ΠΑΣΟΚ ή εκλογές» τα δελτία ειδήσεων έχουν ξεχάσει, μεταξύ άλλων, το Spread των Ελληνικών Ομολόγων Δεκαετούς διάρκειας. Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασαν τις 1200 μονάδες βάσης (12%, σχεδόν επιτόκιο πιστωτικής κάρτας). Μάλλον τυχαία θα ξεχνούν συστηματικά να μην το αναφέρουν.




Mα καλά ο μονόδρομος του ΔΝΤ και του μνημονίου δε θα έριχνε τα spreads; Δε θα έσωζε τη χώρα από τη χειμαζόμενη κερδοσκοπία των αγορών έναντι της δύσμοιρης και διεφθαρμένης Ελλάδας; Που είναι οι καβλιάρηδες και εγκύρως ενημερωμένοι δημοσιοκάφροι να προβάλλουν το ζήτημα;
Οι υπόλοιποι, μη πτοείστε. Έχετε επιλογές σε αυτή τη χώρα που μόλις σώθηκε από τη χρεοκοπία και τη κερδοσκοπία. Ή βάλτε τα παιδιά σας να παρακολουθούν τα δελτία ειδήσεων, ώστε να παραμορφωθούν και να πιστεύουν ότι όλα είναι ανθηρά ή γλείψτε μια πράσινη κωλοτρυπίδα, τώρα, πριν τις εκλογές, μήπως σας σώσουν και εσάς μετά από τη σωτηρία της χώρας από τους κερδοσκόπους. Άλλωστε, η πάρτυ μας έιναι πάνω από όλα, έτσι δεν είναι Νεοέλληνες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: