25 Νοεμβρίου 2010

Ο Παπουτσής και η αγάπη του για τους εφοπλιστές

110 μοτοσικλέτες δώρησε στην Πυροσβεστική η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Κόστος που δεν ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ. Ποσό αστείο για τον πιο ισχυρό καπιταλιστικό κλάδο της Ελλάδας. Κι όμως, ο Παπουτσής, που έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με τους εφοπληστές (γνωστός ο ρόλος του στο έγκλημα του «Εξπρές Σαμίνα», εκτός των άλλων), έκανε την εξής δήλωση, που θα ταίριαζε μόνο σε χαμηλόβαθμο αυλικό μεσαιωνικής μοναρχίας: «Η Ιστορία της πατρίδας μας έχει καταγράψει ότι η πρώτη μορφή συμβολής στην εξέλιξη του ελληνικού κράτους ήταν η ευεργεσία με τη μορφή δωρεάς. Οι δωρεές στο κράτος, από ανθρώπους που ήθελαν ο πλούτος τους να μετουσιωθεί σε σκοπούς που προάγουν τον τόπο, που προάγουν την πατρίδα».
Πηγή: www.eksegersi.gr
Απλά να υπενθυμίσουμε ότι ο Παπουτσής, υπουργός εμπορικής ναυτιλίας επί Σάμινα, συνεχίζει να έχει άριστες σχέσεις με τους εφοπλιστές!
Παρακάτω, σας υπενθυμίζουμε μερικές από τις δεσμεύσεις αυτού και του Σημίτη, το 2000 που έγινε το ναύαγιο...

Ο τοτε πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης δηλωνει: "Εκφραζω την οδυνη μου για το θανατο τοσων συνανθρωπων μας απο το ναυαγιο του πλοιου Εξπρες Σαμινα ανοικτα της Παρου. Τη στιγμη αυτη, που ακομη συνεχιζεται μια τεραστια επιχειρηση εντοπισμου των αγνοουμενων, δεν θελω να προσθεσω τιποτα αλλο. Εδωσα εντολη να διερευνηθουν πληρως τα αιτια του ναυαγιου και να αποδοθουν ευθυνες. Διαβεβαιωνω τον ελληνικο λαο οτι θα χυθει απλετο φως σε αυτη τη ναυτικη τραγωδια που μας συγκλονισε ολους. Προς τους οικειους των θυματων εκφραζω τα ειλικρινα μου συλλυπητηρια".
Ο τοτε υπουργος εμπορικης ναυτιλιας Χρηστος Παπουτσης φτανει την επομενη μερα στον τοπο της τραγωδιας με ελικοπτερο Super Puma. Παρολο που αυτα τα ελικοπτερα δεν σηκωθηκαν την προηγουμενη μερα για να λαβουν μερος στην επιχειρηση διασωσηςυπηρχε ετοιμη ομαδα διασωσης η οποια δεν καταφερε να συμμετασχει τελικα στην διασωση. Αυτο που τελικα εφταιγε και δεν σηκωθηκαν τα Super Puma ηταν  γραφειοκρατικα κωλυματα με την δικαιολογια απο την πολιτικη ηγεσια -υπουργος τυπου Τηλεμαχος Χυτηρης και υφυπουργος αμυνας Δημητριος Αποστολακης-  οτι δεν ειναι εκπαιδευμενο το προσωπικο που τα στελεχωνει. Και παρολο που το επιτελειο της Πολεμικης Αεροποριας υποστηριζει το αντιθετο λεγοντας οτι
Ο Χρηστος Παπουτσης, υπουργος εμπορικης ναυτιλιας, -στο ιδιο υπουργειο που ανηκουν τα ελικοπτερα- απαντα στις επικρισεις που δεχτηκε για την χρηση του Super Puma σαν μεταφορικο του μεσο: Ουτε με κοτερα ουτε με ελικοπτερα εχω συνηθισει να μετακινουμαι, αλλα οι εντολες του πρωθυπουργου ηταν σαφεις. Απολογουμενος για τις πολιτικες ευθυνες που προεκυψαν απο την μη εγκαιρη κινητοποιηση του μηχανισμου διασωσης δηλωνει: Δεν σκοπευω να υποβαλω την παραιτηση μου και εμμενει στις εξαγγελιες του τοτε πρωθυπουργου Το μαχαιρι θα φτασει στο κοκαλο, η εντολη του πρωθυπουργου ειναι σαφης: να χυθει απλετο φως και με αυστηροτητα να αποδοθουν ευθυνες
Ο τοτε υπουργος δικαιοσυνης Μιχαλης Σταθοπουλος δηλωνει στην Βουλη:Υπαρχουν μεγαλες ευθυνες παντου, οι οποιες και θα διερευνηθουν. το ναυτικο δυστυχημα δεν αποτελει μονο τραγωδια, αλλα υπαρχουν σοβαρες ενδειξεις "εγκληματικης αδιαφοριας".
Το ιστορικο των βουλευματων ειναι μια παλινωδια αποφασεων και αναιρεσεων τους σχετικα με το ειδος της παραπομπης των υπευθυνων για το ναυαγιο του Express Samina. Αρχικα στο εδωλιο του κατηγορουμενου θα καθονταν 17 ατομα, μεταξυ των οποιων και εξι στελεχη της επιθεωρησης εμπορικων πλοιων. Στην συνεχεια τα κακουργηματα των μελων του πληρωματος μετατραπηκαν απο το Συμβουλιο Εφετων Αιγαιου με το βουλευμα υπ. αριθ 71/2002 σε πλημμεληματα. Με το ιδιο βουλευμα το Συμβουλιο Εφετων Αιγαιου αποφασισε να μην υπαρξει κατηγορια κατα της εταιρειας MFD στην οποια ανηκε το Σαμινα, για τα φθαρμενα σωσιβια και τις κακοσυντηρημενες βαρκες.

Τα σχόλια δικά σας... 

5 σχόλια:

ELvA είπε...

Kαλημερα φιλοι Πειρατες!

H πρωτη, μηπως, ή η τελευταια φορα θα ειναι που διαβεβαιωναν οτι το..'μαχαιρι θα φτασει στο κοκκαλο' και ..'θα χυθει απλετο φως' στην υποθεση!
(Σιγα μη σκιστει κανενα..καλσον, βρε παιδια, οπως λεει και ο φιλος celin!) ;)
Oσο ειδατε εσεις να γινεται τιποτα για αυτο το ζητημα, αλλο τοσο εγινε και θα γινει και για αλλα σκανδαλα! Να ξαναπουμε οτι ο κοσμος φταιει που τους συντηρει στην εξουσια για μερικες ψωρουποσχεσεις και προσωρινες θεσεις.. Ειναι γνωστο, πια και τραγικα επαναλαμβανομενο στην Ελλαδα! Εφ οσον καποιοι θυσιαζουν το μελλον των παιδιων τους για μια παλιοθεση τοτε δεν υπαρχει τιποτα πια να πουμε για το μεσο ψηφοφορο στην Ελλαδα που δειχνει να ..εχαψε το παραμυθι οτι 'ολα για το καλο του' γινονται! :(

Οσο για τη τακτικη των..κρατικων αυλοκολακων στο κεφαλαιο και δη τους εφοπλιστες, που το επισημο κρατος τους φερεται σαν..να ειναι
ευεργετες (!) επειδη με μια μικροδωρεα ρχνουν σταχτη στα ματια για δικες τους υποθεσεις, ετσι εκαναν παντα, οποτε γιατι να χαλασει η ...συνταγη τοσων και τοσων ετων; Ετσι εκαναν οι ανθρωποι μπιζνες, ετσι συνεχιζουν και κανουν, αφου κανεις και τιποτα δεν τους...'ενοχλει'!
Μετα ας μη περιμενουμε και να τους φορολογησει, η το πιο εξωφρενικο, βεβαια,...να τους τιμωρησει καποτε!
Α, οχι ''στην Ελλαδα τετοια πραγματα δε γινονται''... :/

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Eτσι ακριβως είναι τα πράγματα Elva!

Οπως τα έχεις αναφερει!

Σκατα στα μούτρα τους!

Τα χαιρετίσματά μας!

celin είπε...

Υπηρετες των τραπεζομαφιοζων κ της πλουτοκρατιας.Ολοι τους ειναι τελικα ιδιοι.Απο τους 280 πανω κατω βουλευτες του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΑΡ-ΔΗΣΥ,υπαρχει εστω ενας ο οποιος να μην ειναι υπηρετης τους;δουλικο,υποτακτικος;
Μπορει να υπαρχουν καποιοι αλλα κ να υπαρχουν,δεν καταφεραν να αποτρεψουν τη τραπεζομαφια κ την ολιγαρχια.
Επομενως,κ αυτοι που μπορει να εχουν καλες προθεσεις,
ειναι συνενοχοι στο εγκλημα.

Χαιρετω,φιλαρακια.

blackbedlam είπε...

Μα τον Ισνογκούτ δεν μπορώ να το δεχθώ ότι αυτά τα ανθρωπάρια είναι δυνατόν να παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων .Και βρε αδερφέ, να πεις ότι είναι σημερινό το θέμα; Να πεις δεν τους ξέραμε και επενδύσαμε επάνω τους.Και πως βρε διάβολε να επενδύσεις σε τέτοια κλωτσοσκούφια και καραγκιοζάκια; Φοβισμένα ανθρωπάκια είναι, απλά κρατούν τα κλειδιά των μηχανισμών.Ένα ΜΠΟΥΧΟΥΥΥΥΥΥΥ να τους κάνουμε θα χεστούν επάνω τους τα τσογλάνια.Αυτά τα δειλά ανθρωπάκια, το φιλότιμό μου.Ακούς ο Παπουτσής, κοίτα τον,κοιτάξτε τους καλά,πως μιλούν πως μορφάζουν όταν τάχα μου γελάνε,κοιτάξτε τους πως περπατάνε,τις κινήσεις, τα χέρια τους, είναι για γέλια. Αν ήταν καθημερινοί άνθρωποι του διπλανού σπιτιού, δεν θα τους παίζατε και αν τους είχατε συμμαθητές, θα τους είχατε τρελάνει στις καρπαζιές.Κοιτάξτε τους, δεν σας έρχεται να βάλετε τα γέλια; Ο Παπουτσής, Ο Γιωργάκης, ο Κωστάκης, ο Χρυσοχοϊδης ο, ο, ο,.....Σας το έχω ξαναπεί νομίζω αν δεν παιζόταν οι ζωές μας πολύ γέλιο θα κάναμε.Αλλά δεν μπορούμε να γελάσουμε μαζί τους πρέπει να αμυνθούμε,να είμαστε έτοιμοι και όπως σας έλεγαν στο στρατό : "Παρά πόδα"

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Celin & Black!

Συγγνώμη ρε παιδιά που δε σας έχουμε απαντήσει ακόμη αλλά τελευταίως ο χρόνος μας έχει περιοριστεί αρκετά.
Το έχετε καταλάβει άλλωστε και από την ελάττωση των επισκέψεων μας στους "χώρους" σας.

Ελπίζουμε σε σύντομη αποδόμηση της κανονικότητας...

Τα χαιρετίσματα μας!