10 Δεκεμβρίου 2010

Φόρος 20% επί των τηλεοπτικών εσόδων; Ούτε στο πιο τρελό σας όνειρο

Δε ξέρω αν θυμάστε αλλά πριν από 2 μήνες και συγκεκριμένα στις 03 Οκτωβρίου είχαμε κάνει ένα θεματάκι σχετικά με την αναβολή της επιβολής του φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων από την Κυβέρνηση του ΜΠΑΤΣΟΚ (νόμος 3845/2010). Μάλιστα είχαμε μιλήσει για κατάργηση του νόμου από τη κυβέρνηση των σοσιαλιστών. Σε αυτό κάναμε λαθος. Τελικά είχε πάρει μόνο αναβολή. Βέβαια δε ξέρουμε αν μπορείτε να φανταστούμε τη χρονική επιμήκυνση της αναβολής. 
Η κυβέρνηση, λοιπόν, του ΜΠΑΤΣΟΚ αναβάλλει την καταβολή του φόρου μέχρι το ...2013!
Είδατε κάποιο από τα αντεργατικά μέτρα να αναβάλλεται; 

Σχετικό προηγούμενο θέμα 

Παραθέτουμε τη σημερινή είδηση, όπως τη διαβάσαμε στο tvxs:


"Για το 2013 μετατέθηκε η επιβολή ειδικού φόρου 20% στα έσοδα των τηλεοπτικών καναλιών από τις διαφημίσεις. Ο φόρος επρόκειτο αρχικά να επιβληθεί την 1η Ιουλίου κι έπειτα αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου. Πρόκειται λοιπόν για την τρίτη αναβολή του.
Ο Ειδικός Φόρος Τηλεόρασης είχε ψηφιστεί το Μάιο στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για «έκτακτα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας». Ο συντελεστής του φόρου είχε οριστεί με το ν. 3845/2010 σε 20% επί της αξίας της διαφήμισης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι προσέφυγαν στην Κομισιόν, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών (ACT).
Η αναβολή της επιβολής του φόρου τηλεόρασης ευνοεί τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι υπερχρεωμένοι και λειτουργούν με κρατικές επιχορηγήσεις. Η αναβολή θεωρείται ασύμβατη με τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται, τα οποία καλούνται να πληρώσουν οι απλοί πολίτες."

4 σχόλια:

celin είπε...

Aυτο ειναι ενα απο τα ανταλλαγματα για τη ναζιστικη προπαγανδα,μπραβο που το αναδειξατε.

blackbedlam είπε...

Εξουσία είναι τα ΜΜΕ.Είναι εξουσία και, ταυτόχρονα υποτακτικοί.Με κρατάς και σε κρατάω, μου δίνεις σου δίνω
Αυτό είναι το αλισβερίσι και έχει πάρει χαρακτήρα ανοιχτής συνδιαλλαγής.Δεν κάνουν τον κόπο να κρύψουν τις πομπές τους,ούτε κάτω από το τραπέζι. Φόρα παρτίδα, για να μας πουν κατάμουτρα ότι μας έχουν γραμμένους και κανείς δεν μας υπολογίζει.Βλέπεις είναι τέτοια η δύναμή τους, που ξέρουν ότι με αυτήν την αντιμετώπιση,με αυτό το σύστημα, θα έχουμε πεισθεί ότι πράγματι δεν αξίζουμε και δεν υπάρχει λόγος να μας υπολογίζει κανείς.
Έτσι μαθαίνουμε ότι δεν γίνεται τίποτα, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα,έτσι μαθαίνουμε να ανεχόμαστε τα πάντα, μοιραίοι και παθητικοί μπανιστηρτζήδες της ζωής μας.
Ου να χαθούμε.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Celin,

Λογικά δεν έχεις άδικο! Αλλά η σχέση αυτή υπάρχει από το 1989! Τώρα θα χαλάσει...;

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

"Έτσι μαθαίνουμε ότι δεν γίνεται τίποτα, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα,έτσι μαθαίνουμε να ανεχόμαστε τα πάντα, μοιραίοι και παθητικοί μπανιστηρτζήδες της ζωής μας.
Ου να χαθούμε."
Ειδικά το κομμάτι με τους μπανιστηρτζήδες, είναι super!

Την καλημέρα μας Black!