31 Οκτωβρίου 2010

Για μια πραγματική ενημέρωση κοιτάξτε τα ελληνικά δελτία ειδήσεων

Skai:
Έγκυρη ενημέρωση
Alter:
Με ενισχυμένο το έμψυχο δυναμικό στο ρεπορτάζ αλλά και στη σύνταξη των ειδήσεων, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER με τον Νίκο Χατζηνικολάου υπηρετεί με πάθος, τόλμη αλλά και σεβασμό την επικαιρότητα.
Ant1:
O ANT1 μπαίνει φέτος στη μάχη της ενημέρωσης με ένα νέο δελτίο ειδήσεων. Με ανανεωμένο πρόσωπο, με άποψη, αξιοπιστία και χωρίς περιττά λόγια, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μαρία Χούκλη ρίχνει φως στην ουσία των γεγονότων και δεν ξεφεύγει από αυτή. Μεταδίδει τον παλμό των εξελίξεων που αφορούν και επηρεάζουν τη ζωή μας, χωρίς να κουράζει και χωρίς να αποπροσανατολίζει.

28 Οκτωβρίου 2010

Οι Γάλλοι στους Δρόμους, οι Έλληνες στηρίζουν ΓΑΠ

Το κάτωθι άρθρο που αλιεύσαμε από τη blogoσφαιρα δίνει μια αισιόδοξη νότα στη μουντή και απαθή καθημερινότητα μας. Εμείς ελπίζουμε ότι έχουν δίκαιο


Πηγή: Κίνηση Πολιτών Κορυδαλλού


Η Γαλλία ανοίγει το δρόμο..Οι φωτογραφίες που ανεβάσαμε είναι από τις τεράστιες διαδηλώσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στη Γαλλία εναντίον της νέας μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού που θέλει να τους επιβάλει η κυβέρνηση Σαρκοζί αυξάνοντας το όριο συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62..
Στην πάνω φωτογραφία φαίνονται 2 μαθητές λυκείου οι οποίοι έχουν ξαπλώσει στη μέση του δρόμου μπροστά από τους αστυνομικούς και φιλιούνται (διαδήλωση στο Παρίσι 21 Οκτωβρίου)
Στην κάτω όμως φωτογραφία που με εξέπληξε περισσότερο είναι μια γιαγιά και στο πλακάτ που κρατάει είναι ένα σκίτσο με μια (άλλη) γιαγιά κι ένα μικρό κοριτσάκι. Η γιαγιά λέει στη μικρή: εγώ στην ηλικία σου δούλευα ΗΔΗ και απαντάει το κοριτσάκι: εγώ στην ηλικία σου θα δουλεύωΑΚΟΜΗ..

26 Οκτωβρίου 2010

Μπάτσοι που φόρτωναν μολότωφ στο φοιτητή με τις πυτζάμες...Αθώοι!

Δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες για τους αστυνομικούς που φόρτωσαν, στην κυριολεξία, ένα σακίδιο με μολότοφ στον 24χρονο φοιτητή με τις πιτζάμες. Επειτα από έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εκδόθηκε απ' τον εισαγγελέα Ευάγγελο Μαδεμλή απαλλακτική διάταξη για τους ελεγχόμενους αστυνομικούς, με το αιτιολογικό ότι «δεν είχαν δόλο» στα αδικήματα της «ψευδορκίας» και της «ψευδούς καταμήνυσης» σε βάρος του φοιτητή Γιώργου Δημητρίου. Η δικαστική έρευνα ξεκίνησε με παραγγελία τού τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Παπαγεωργίου, που ζήτησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, με βάση το δημοσίευμα της «Ε» της 10ης Δεκεμβρίου 2009. Την εξέταση των ερασιτεχνικών βίντεο και τη λήψη μαρτυρικών καταθέσεων πραγματοποίησαν δύο πταισματοδίκες, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Με την παραπάνω δικογραφία συσχετίστηκε και η έγκληση του φοιτητή, που ζητούσε την ποινική δίωξη των αστυνομικών.

24 Οκτωβρίου 2010

Εδώ Πολυτεχνείο εδώ Πολυτεχνείο!


Η «μεταλλαγμένη» κυρία Δαμανάκη
Στις 2 Μαρτίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ψήφισε ομόφωνα υπέρ της καλλιέργειας της μεταλλαγμένης πατάτας Αmflora στην Ε.Ε. ενώ ενέκρινε και την κυκλοφορία 3 ακόμα γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών καλαμποκιού της εταιρίας Monsanto στην ευρωπαϊκή αγορά. Ανάμεσα στους Επιτρόπους που ψήφισαν υπέρ, ήταν και η Ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη - ναι, αυτή που ήταν στο Πολυτεχνείο.

Όσο η Δαμανάκη άνοιγε της πόρτες της Ευρώπης διάπλατα στα μεταλλαγμένα, το κόμμα της στην Ελλάδα καθησύχαζε την κοινή γνώμη δια στόματος της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπατζελή, η οποία δήλωνε επίσημα, ότι η καλλιέργεια της γ.τ. πατάτας δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα - γιατί να την καλλιεργήσουμε άλλωστε, όταν μπορούμε να την εισάγουμε έτοιμη και συσκευασμένη σε μορφή ζωοτροφής από κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε.; Η προώθηση των μεταλλαγμένων μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να επέλεξε αυτόν με τον μικρότερο πολιτικό κόστος.


23 Οκτωβρίου 2010

Μια ακόμη παράσταση σκατοψυχίας

Τα ασπόνδυλα της «ομάδας περιφρούρησης» του Αγ. Παντελεήμονα, που θίγονται όταν τους αποκαλούν φασίστες και ρατσιστές, προχώρησαν σε μία ακόμη παράσταση σκατοψυχιάς μέσα σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας από τις «δυνάμεις ασφαλείας» του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζω ότι μόλις χθες ο υπ. εθνικής άμυνας, Ευ. Βενιζέλος, χαριεντιζόταν με τον αρχικωλοτούμπα της ακροδεξιάς Γ. Καρατζαφέρη, στο όνομα του «αρραγούς εθνικού μετώπου» (κατά την ορολογία Βενιζέλου).

Ακολουθεί δημοσίευμα

21 Οκτωβρίου 2010

Τυφλή ...δικαιοσύνη

H παραπάνω φωτογραφία είναι από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, αντιδρώντας στις ...περικοπές των αναπηρικών συντάξεων και των δώρων τους.
Τα σχόλια είναι περιττά!

Μήπως, να αρχίσουμε να τυφλώνουμε όποιον συνεχίζει να στηρίζει τους μαφιόζους; Θα πιάσει τόπο και η ρύθμιση!

17 Οκτωβρίου 2010

Η Χούντα του ΠΑΣΟΚ καταργεί τη δημόσια δωρεάν υγεία

Ενημερωθήκαμε από το indymedia ότι όλοι οι ασθενείς που εισέρχονται στα Κέντρα Υγείας, είτε για συνταγογράφηση, είτε για εξέταση από γιατρό, θα πρέπει να πληρώνουν είσοδο τριών ευρώ! Επίσης υπάρχει αναλυτικός τιμοκατάλογος, για όσες εξετάσεις γίνονται (εξετάσεις αίματος, ακτινογραφίες κτλ) και τις οποίες θα πρέπει να πληρώνει ο ασθενής επιπλέον. Το μέτρο πρόκειται να ισχύσει άμεσα, σε όσα Κέντρα Υγείας έχουν επαρκές προσωπικό για να κάνουν την είσπραξη.
Θεωρητικά, τα έξοδα αυτά θα καλύπτονται από το ταμείο, αν τα δικαιολογεί το ταμείο.
Αναρρωτήθηκε κανείς από αυτούς που βγάζουν τις αποφάσεις, τι θα γίνεται σε περίπτωση που δε δικαιολογούνται οι εξετάσεις από το ταμείο ή ο ασθενής είναι ανασφάλιστος;
Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε τη διαφορετική αντιμετώπιση των ασθενών, ανάλογα με την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση. Τον τελευταίο καιρό, η εύρεση εργασίας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και η ασφαλιστική κάλυψη αμφίβολη ακόμα και για τους εργαζομένους, καθώς τα ποσοστά της μαύρης εργασίας αυξάνονται. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να διαλυθούν και οι τελευταίες δομές που προσφέρουν -στοιχειώδη έστω- περίθαλψη χωρίς διακρίσεις. Ειδικά σε μια περιοχή όπως η Λέσβος με πληθώρα ανασφάλιστων προσφύγων και μεταναστών, αλλά το ίδιο θεωρούμε ότι ισχύει και παντού, δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο.
Έχουν περάσει 8 μέρες από τη στιγμή που η Λούκα Κατσέλη προανήγγειλε έστω και με πούστικο τρόπο το θάνατο της δημόσια ασφάλειας και υγείας. Τα λέγαμε εδώ και δυστυχώς μετά από 8 μέρες έρχεται αυτή η είδηση η οποία και επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. 
Για αρχή, λοιπόν, ένας άστεγος δε μπορεί να πάει σε κέντρο υγείας ούτε για κατούρημα.  Ο άνεργος; Ο ανασφάλιστος ή γενικά ο μαύρος εργαζόμενος; Ο μετανάστης; Στα αρχίδια του ΠΑΣΟΚ και της εκάστοτε κυβέρνησης.
Ο Λοβέρδος πριν, η Λούκα τώρα και όλα τα υπόλοιπα αξιολύπητα καθίκια που προσκυνούν και θα συνεχίσουν να προσκυνούν τις τράπεζες, τις αγορές και τους επιχειρηματίες, ενώ γαμούν τον κάθε μαλάκα κακομοίρη, πρέπει και θα πληρώσουν! Μήπως πρέπει να ξεκινήσουμε την αναζήτηση και τη συζήτηση των τρόπων;


ΥΓ.1 Οπως θα παρατηρήσετε μπαίνοντας στο blog, υπάρχει μια προειδοποίηση σχετικά με κακόβουλα προγράμματα. Είναι προφανές ότι μάλλον έχουμε αρχίσει να ενοχλούμε και άρχισαν οι προειδοποιήσεις από τα όργανα! 
Είναι προφανές ότι τους γράφουμε στα αρχίδια μας καθώς τα μόνα κακόβουλα στο blog είναι η ανιδιοτέλεια, η αλήθεια και το μηδενικό γλείψιμο κώλων! Όλα τα άλλα είναι παράγωγα της επανάστασης του αυτονόητου!
ΥΓ.2 Αν μας κλείσουν εντελώς, θα παρακαλούσαμε να μας βοηθήσετε στο να το διαδώσουμε μέχρι να μετακομίσουμε κάπου αλλού! 
Γιατί blog που καίγεται, λουλούδι που ανθίζει! 

14 Οκτωβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικα στολίδια, οι μετανάστες και ο Λοβέρδος

Ο «άρτος» θα είναι λιγοστός τα Χριστούγεννα που έρχονται, όμως για «θεάματα» υπάρχουν... ελπίδες τουλάχιστον στο κέντρο της Αθήνας, όπου μόνον οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές θα κοστίσουν 1,7 εκατ. ευρώ!
Κάνοντας, προφανώς, πράξη το προεκλογικό σύνθημα του Νικήτα Κακλαμάνη για «πόλεμο στη μιζέρια», ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να κατακυρώσει, με το παραπάνω κόστος, σε δύο εταιρείες το έργο του χριστουγεννιάτικου στολισμού. Στο παραπάνω κόστος δεν περιλαμβάνονται συναυλίες, παραστάσεις ή άλλα δρώμενα στους δρόμους της Αθήνας. Οσο για τις κατασκευές, αυτές αφορούν την πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο και κεντρικούς πεζόδρομους. Κυρίαρχο στοιχείο στο Σύνταγμα θα είναι τα αλεξανδρινά φυτά τα οποία θα τοποθετηθούν σχηματοποιώντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και διαδρόμους στην επιφάνεια της πλατείας.

13 Οκτωβρίου 2010

Παίζει τώρα στις ειδήσεις Νο2

Παίζει τώρα στις ειδήσεις...
Ολα τα αστικά κανάλια το έπαιξαν μαζί με τις εφημερίδες, αθλητικές και μη. 

Η πρώτη ακτιβιστική ενέργεια της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ έγινε απόψε στον ποδοσφαιρικό αγώνα
Ελλάδα-Ισραήλ. Περίπου 40 άτομα, σε συνεργασία και με το
Σύλλογο Ιντιφάντα, άνοιξαν ένα μεγάλο πανό και Παλαιστινιακές σημαίες.
Δείτε και το σχετικό link


Αυτή είναι η άλλη όψη της χώρας που δε παίζει σε κανένα κανάλι και σε κανένο μέσο της τηλεόρασης!

Παίζει τώρα στις ειδήσεις

Παίζει τώρα στις ειδήσεις:


"Γνωρίζει κανείς τα ονόματα των 7 δολοφονημένων στα ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ Κορίνθου, στη ΛΑΡΚΟ, στα κάτεργα του Λάτση και του Βαρδινογιάννη, στο ΔΥΣΤΟΣ, στο ΣΑΜΙΝΑ, στο IRON ANTONIS, στο ΠΑΣΙΦΑΙΑ, στα δεκάδες άλλα ναυάγια; Έχει πάει κανείς στα νεκροταφεία των μεταλλίων του Μποδοσάκη να δει τις ηλικίες στους τάφους των μεταλλορύχων που πέθαναν με σαπισμένα πνευμόνια; Όλες αυτές οι οικογένειες είχαν όνομα; Είχαν παιδιά που έχασαν; Βρήκαν ποτέ βήμα να μιλήσουν; Βρήκαν τηλεοπτικά κανάλια;
Είδαν πολιτικούς να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα; Είχαν ποτέ τόσο μεγάλα ονόματα δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής; Ήταν καν Πολιτική Αγωγή και σε ποια δίκη; Είχαν το σεβασμό, τη συμπόνια και τη συμπαράσταση κανενός επίσημου φορέα;"


Δημήτρης Κουφοντίνας

Σιγή ιχθύος τηρούν τα μμε για τη φωτιά στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής (συμφερόντων Αγγελόπουλου) στον Ασπρόπυργο από την οποία μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί με σοβαρά εγκαύματα δύο εργάτες, ένας 30χρονος κι ένας 53χρονος και άλλοι 2 ελαφρά τραυματισμένοι. Οι ζωές των εργαζομένων δεν έχουν αξία. Αξία έχουν τα δομημένα ομόλογα, οι εκτάσεις του Βατοπεδίου, οι μίζες του C4I και της Siemens που διέλυσε τον ΟΣΕ, οι μετοχές στο Χρηματιστήριο, οι τραπεζες και τα κέρδη των πολυεθνικών.
Η μοναδική αξία των εργαζομένων είναι η προστιθέμενη αξία στην παραγωγική διαδικασία!   


Πηγή: athens.indymedia

11 Οκτωβρίου 2010

Γαμώ το σόι σας

Στην Ευρώπη δεν υπάρχει καλύτερο πειραματόζωο από τον ελληνικό λαό! Όποιος θέλει να δοκιμάσει ακραίες νεοφιλελεύθερες οικονομικές συνταγές θα έρθει στην Ελλαδα και θα γαμήσει ασυστόλως τον ελληνικό λαό μέχρι να ψοφήσει ή μέχρι να δει αν του βγαίνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αντίδραση υπάρχει από τη μειοψηφία του λαού οι οποίοι τείνουν να αποκαλούνται γραφικοί ενώ είναι γνωστή η τάση του σκατοέλληνα να ζητά συνεχώς ένα γαμιά πάνω από το κεφάλι του.

9 Οκτωβρίου 2010

Δημόσια ασφάλιση: Η οριστική διάλυση στα σχέδια της Λούκα


Τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων ασφάλισης σε μία σειρά θεμάτων όπως η περίθαλψη και η ασφάλιση, προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη, από το βήμα του Συνεδρίου που διοργάνωσαν οι Financial Times στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Η Λούκα Κατσέλη πρότεινε διάλογο και συνεργασία του Δημοσίου με ιδιωτικούς φορείς ασφάλισης για την παροχή υγειονομικής περίθαλψης σε ανέργους.
"Το κόστος για τον κάθε άνεργο είναι 3,5 με 5 ευρώ το μήνα και θα μπορούσαμε με λίγα χρήματα να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ ασφαλείας για εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο", είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία της στο συνέδριο απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίοι και αποδέχτηκαν τις προτάσεις της.
Η εμπειρία και η τεχνογνωσία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων όσον αφορά στον έλεγχο και την είσπραξη εισφορών, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής καθώς και η συνδρομή των ιδιωτικών εταιριών στη μείωση του κόστους των δαπανών υγείας, θα είναι επίσης χρήσιμη, υποστήριξε η υπουργός.
Επανέλαβε τέλος τους πέντε πυλώνες δράσης που έχει θέσει ως προτεραιότητα το υπουργείο και αφορούν στην καταπολέμηση της κακοδιαχείρισης των Ταμείων, στη συνεπή είσπραξη των εισφορών, την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και του λειτουργικού κόστους των ασφαλιστικών ταμείων.

Ολα τα παραπάνω είναι το πρώτο καμπανάκι για την οριστική διάλυση της δημόσιας ασφάλισης και συνακολούθως της δημόσιας υγείας!
Το παραμυθάκι της Κατσέλη είναι πολύ ωραία στημένο, ειδικά στο επικοινωνιακό κομμάτι αλλά δε μας λέει πολλά πράγματα σκοπίμως!

Πρώτον, ποντάρει στους μη έχοντες στον ήλιο μοίρα (ανέργους) οι οποίοι προφανώς και δε θα αρνηθούν να «περιποιούνται» από ιδιώτες (αντιθέτως θα το εκλάβουν και ως θετικό μέτρο καθώς ο Νεοέλληνας θεωρεί κοινωνική καταξίωση να πάει πρώτη θέση π.χ. στο Υγεία και να πληρώσει 10.000 ευρώ ή 20.000 ή και 40.000 ευρώ για εγχείρηση ρουτίνας ή να γεννήσει με 10.000 στο Ιασω) αλλά δε θεωρούν και τους ιθύνοντες υπεύθυνους για την πλήρη αδιαφορία του κράτους έως και σήμερα. Είδατε ποτέ κάποια διαμαρτυρία (με εξαίρεση κάποια κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς) από ανέργους για την παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας ή περίθαλψης; 

Δεύτερον, το παραμυθάκι είναι πολύ ωραίο καθώς δείχνει ότι τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια και χρειάζονται ενίσχυση. Τι πιο ωραίο για έναν ιδιώτη που ξαφνικά, χωρίς κανένα δικό του αντίτιμο, θα αρχίσει να λυμαίνεται το χώρο της δημόσιας υγείας και να περιθάλπει ανέργους. Σιγά σιγά θα γίνει καθεστώς και θα αρχίσει να ζητά νέα κομμάτια της πίτας. Επίσης, δεν αναφέρει ποιος θα δίνει τα χρήματα αυτα; Για ποιον άραγε χτυπά η καμπάνα;

Τρίτον, ο εργαζόμενος θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τις εισφορές του στα ταμεία ενώ θα πληρώνει και κάτι παραπάνω για την ιδιωτική περίθαλψη των ανέργων αλλά, είπαμε, είναι για καλό σκοπό. Οπότε αντίδραση καμία. Και φανταστείτε όλα αυτά τα λεφτά θα τα λυμαίνονται ιδιωτικές εταιρείες σε λίγα χρόνια και θα σου κάνουν εγχείρηση με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών...

Τέταρτον, αυτός ουσιαστικά είναι ο προπομπός του μεγάλου πανηγυριού που αναμένεται να παιχθεί στον κλάδο της υγείας. Η συστηματική και εσκεμμένη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας (όπως και της εκπαίδευσης) είναι το τελευταίο χαρτί των κυβερνήσεων για την οριστική διάλυσή της και το πέρασμα στην ιδιωτική ασφάλιση, όπου «όποιος τα έχει» θα έχει και περίθαλψη! Οι υπόλοιποι ψοφήστε!

Έπονται και άλλα χειρότερα! Αλλά είδατε κανέναν να αντιδρά; Εδώ έχει γίνει της πουτάνας, με αυτό θα ασχοληθούμε; 

ΥΓ. Λούκα δε μας είπες τελικά για ποιο λόγο τα ταμεία είναι άδεια; Μήπως τα λεφτά των ασφαλισμένων χάθηκαν στο χρηματιστήριο; Τα αποθεματικά των ταμείων μήπως έκαναν «φτερά»; Μήπως ένα από τα χιλιάδες σκάνδαλα όπως αυτό των δομημένων ομολόγων, που το ΠΑΣΟΚ εννοείται πως θα έβαζε το μαχαίρι στο κόκκαλο αλλά το έβαλε στις κωλοτρυπίδες των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αφορά κομπινούλα τεραστίου μεγέθους; Εεε;;; Λούκα τουμπεκί;


6 Οκτωβρίου 2010

Τούμπες του κώλου από το ΙΟΒΕΝα πουλήσει όπως όπως την ακίνητη περιουσία του κράτους προτείνει το ΙΟΒΕ (Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών) στην κυβέρνηση για να περιοριστεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας, ενώ την ίδια στιγμή υποστηρίζει πως ακόμη κι αν πιάσει τους στόχους του Μνημονίου, η «σωτηρία της Ελλάδας εναπόκειται στα χέρια της τρόικας και ειδικότερα της γερμανικής κυβέρνησης».
Στην τριμηνιαία του έκθεση το ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία επεξεργάζεται 3 σενάρια για την εγχώρια οικονομία, ωστόσο επισημαίνει ότι σε κανένα δεν διασφαλίζεται η έξοδος από την κηδεμονία της τρόικας και η επιστροφή στις αγορές.


3 Οκτωβρίου 2010

Κατάργηση του φόρου επί των τηλεοπτικών εσόδων και η υποκρισία

To ξέρω, το ξέρω το μάθατε όλοι! Όλα τα μέσα το παίζουν! Ε, ναι, λοιπόν, καταργήθηκε! Καταργήθηκε ο φόρος επί της τηλεοπτικής διαφήμισης. Δε το μάθατε; Μα είναι δυνατόν; Από χθες παίζει παντού! Από το Τηλεαστυ των φασιστοεκδοτών μέχρι και στο Star Κεντρικής Ελλάδος!

Έχουμε και λέμε: 

Το ΠΑΣΟΚ θέσπισε με νόμο, αφού πρώτα μας έσπασε τα αρχίδια, ότι το 20% της αξίας των εσόδων των τηλεοπτικών διαφημίσεων  θα φορολογείται! Για να μη μας πείτε μαλάκες και αντιΠΑΣΟΚους, παραθέτουμε και το σχετικό  απόσπασμα του νόμου από το indymedia, ο οποίος ανακοινώθηκε μαζί με τα ειδεχθή μέτρα εναντίων των μισθωτών και συνταξιούχων τον περασμένο Μάιο:

1 Οκτωβρίου 2010

Να ψοφήσετε μουνάκια

Μετά τους εγκληματίες κατά του καθεστώτος και της συνταγματικής νομιμότητος, φορτηγατζήδες, μεταφορείς κλπ, πάμε στη νέα πούτσα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του ΜΠΑΤΣΟΚ η οποία έχει τίτλο κομμουνιστικό: Ενιαίο μισθολόγιο.
Διαβάζω τις τελευταίες μέρες σε blogs, sites των «ανεξάρτητων» κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και σε «ανεξάρτητες» εφημερίδες, διάφορες απόψεις σχετικα με το μισθολόγιο, τους μισθούς των κλεφτών του Υπουργείου Οικονομικών, τα τεράστια επιδόματα των αθλίων του Υπουργείου Ανάπτυξης κλπ! Επίσης, διαβάζω για την αγωνιστική ΑΔΕΔΥ και το πόσο καβλιάρα είναι στις αντιδράσεις της, τους λυμαίνοντες το δημόσιο βίο και πόσο πρέπει να πληρώσουν και ένα σωρό άλλες πίπες που εντάσσονται στα πλαίσια της προπαγάνδας υπέρ του «καλού κράτους» και ταυτόχρονα δόλωμα για τη διατήρηση της αστικής «ειρήνης» που δε πρέπει κανείς να διαταράσσει ακόμη και αν πρόκειται για το δικαίωμα στην εργασία ή στη ζωή.