8 Ιανουαρίου 2011

Φάτε τα σκατά του καπιταλισμού


Εφιαλτικές διαστάσεις προσλαμβάνει το νέο διατροφικό σκάνδαλο με τις διοξίνες. Οι καρκινογόνες αυτές ουσίες, ξεκινώντας από τις ζωοτροφές, έχουν μολύνει άγνωστο αριθμό κτηνοτροφικών μονάδων και χιλιάδες ζώα σφάζονται ανηλεώς προκειμένου να μην φτάσουν στα πιάτα μας.
Όταν παρατηρούνται αντίστοιχα κρούσματα στην Ελλάδα, σπεύδουμε να ενοχοποιήσουμε τη διαλυμένη και διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, μαθαίνουμε ότι οι προηγμένες χώρες δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς περιείχαν 3.000 τόνοι ζωοοτροφών, ότι πολλές κτηνοτροφικές μονάδες και εργοστάσια δεν είναι καν καταγεγραμμένα και ότι τις ανεξέλεγκτες διοξίνες, 77 φορές πάνω από τα ανεκτά όρια, τις έχουν φάει ήδη οι Βρετανοί υπό μορφήν μαγιονέζας και Κύριος οίδε ποιοι άλλοι και σε ποια μορφή.

Σε δύο από τις πιο αυστηρές -υποτίθεται- χώρες της Ευρώπης, άρα και του κόσμου, σε τέτοια ζητήματα, τη Γερμανία και την Ολλανδία, απ' όπου προήλθαν οι ζωοτροφές που μόλυναν τα γερμανικά πουλερικά και τους χοίρους, οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ομολογούν οι επίσημοι, δεν ήταν σε θέση να κάνουν επαρκείς ελέγχους, λόγω νομικών κενών και ελλείψεων σε προσωπικό.
Οι επικίνδυνες καρκινογόνες ουσίες δεν μπήκαν στη διατροφική αλυσίδα κατά λάθος. Ούτε για πρώτη φορά. Το "ντοπάρισμα" της ζωικής παραγωγής, όπως θυμόμαστε και από τις "τρελές αγελάδες", είναι ευρωπαϊκή "κατάκτηση". Ανοίχτηκαν δρόμοι γι' αυτό. Δημιουργήθηκαν επιμελώς οι προϋποθέσεις, διά πράξεων και παραλείψεων, ώστε η βιομηχανία τροφίμων να λειτουργεί ανεξέλεγκτα και να είναι "ανταγωνιστική", να μεγιστοποιεί τα κέρδη της χρησιμοποιώντας ακόμη και ακατάλληλες ζωοτροφές.
Όταν πέρυσι στην Κίνα τα μωρά πέθαιναν από το γάλα σκόνη που περιείχε μελαμίνη, αναζητούσαμε τις αιτίες στη φρενίτιδα και στην απληστία του όψιμου κινέζικου καπιταλισμού. Σήμερα ζούμε μια αντίστοιχη "κινεζοποίηση" στην Ευρώπη, η οποία εκφράζεται με τις διοξίνες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που περνάει και μέσα από την κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που συνιστούσαν το "πολιτισμένο" ευρωπαϊκό μοντέλο. Αλλά και η νέα διατροφική κρίση για την οποία προειδοποιεί ο ΟΗΕ επίσης πατάει στην κρίση και την απληστία του συστήματος, καθώς οι τιμές των τροφίμων τραβάνε την ανηφόρα μόνο και μόνο επειδή η νέα μόδα είναι τα "κομόντιτις", το χρηματιστήριο δηλαδή του Σικάγο, όπου καθορίζονται και φουσκώνουν τεχνητά οι τιμές των τροφίμων.
Πηγή: Αυγή

6 σχόλια:

madhorse είπε...

Αυτό είναι μόνο 1 τμήμα του codex alimentarius...
το πρώτο μέρος του ντοκυμαντέρ
http://www.youtube.com/watch?v=9RAxMZofQME&feature=related

αξίζει να το δείτε όλο και να το διαδώσετε...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θα φάμε το σκατό; το τρώμε εδω και μηνες εδω και χρονια αλλα .... καλον υπνο ο λαος....

Unknown είπε...

Λέτε αγαπητοί πειρατές του ονείρου τρώγοντας αυτά τα σκατά του καπιταλισμού να έχουμε φτάσει στο σημείο να ψηφίζουμε ΠΑ.ΣΟΚ και ΝΔ?????

Καλή χρονιά σας εύχομαι και να τα σπάτε όπως πρέπει με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών...

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλημερα φίλε madhorse!

Δε το έχουμε δει το συγκεκριμένο που προτείνεις! Στην πρώτη ευκαιρία, θα το κάνουμε.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φίλε ανώνυμε,
το μεγάλο πρόβλημα είναι τρως σκατά και να νομίζεις ότι είναι χαβιάρι...

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Καλημερίζουμε το παιδί της πλατείας!

Χαχα, λες; Η αλήθεια είναι ότι η νόσος των τρελών αγελάδων ή των πουλερικών, πρέπει να έχει χτυπήσει τον ελληνικό λαό! Ειδάλλως, δεν εξηγούνται οι αντιδράσεις του...

Καλη χρονια και μακάρι να είμαστε όλοι στις επάλξεις!!!