24 Ιανουαρίου 2011

Οι τράπεζες δείχνουν το δρόμο για τη διάσωση των ΜΜ"Ε"


Από το blog apnea


Έντονες αντιδράσεις ακόμη και εντός της κυβέρνησης προκαλεί ο σχεδιασμός του κ. Χυτήρη για τη «σωτηρία» των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο κ. Χυτήρης προσανατολίζεται σε ένα μοντέλο χρηματοδότησης των ΜΜ"Ε" ανάλογο με εκείνο που είχε υιοθετηθεί για τη σωτηρία των τραπεζών. 


Οι μεγάλοι εκδοτικοί Όμιλοι περιμένουν τη χρηματοδότηση εναγωνίως για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους. Ωστόσο, μία τέτοια ενέργεια συνιστά παράβαση των κοινοτικών κανόνων, καθώς
 πρόκειται για άμεση κρατική βοήθεια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το πρόβλημα θα μπορούσε να ξεπεραστεί αν το...κράτος αποκτούσε μετοχές των ΜΜ"Ε" έναντι των χρημάτων που θα έδιδε, όπως συνέβη με τις τράπεζες. Αυτή η λύση όμως βρίσκει απέναντί της το ίδιο το Σύνταγμα. Η Ελευθεροτυπία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και η απόκτηση μετοχών των ΜΜ"Ε" από το κράτος την καταλύει. 

Ταυτόχρονα μπαίνουν στο τραπέζι θέματα όπως η καθιέρωση
 αγγελιόσημου στο διαδίκτυο και η κατάργηση της ανωνυμίας των blogs. Ειδικά το πρώτο επιχειρείται για να διασκεδαστούν οι φόβοι των συνδικαλιστικών σωματείων για την κατάρρευση των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Τους προσφέρεται στο πιάτο το πάγιο αίτημά τους να επεκτείνουν το πεδίο δράσης και ελέγχου τους στο διαδίκτυο. Σε αντιστάθμισμα οι συνδικαλιστές θα αποδεχτούν την μείωση του αγγελιόσημου κατά 50% στην τηλεόραση. Κι επειδή τα νούμερα δεν βγαίνουν, οι επιδιώξεις είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού. Το διαδίκτυο αντιπροσωπεύει σήμερα μόλις το 3% της διαφημιστικής δαπάνης και δεν μπορεί να αντισταθμίσει την όποια απώλεια από την μείωση του αγγελιόσημου στην τηλεόραση.
 Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι ο έλεγχος του διαδικτύου και η αναζήτηση νέων ρόλων για τα συνδικαλιστικά όργανα – φερέφωνα των κομματικών μηχανισμών. Η αυξημένη επιρροή του διαδικτύου τους τρομάζει και σπεύδουν να αλλάξουν άρδην τους κανόνες του παιγνιδιού.

Όλες αυτές οι «αλλαγές» έχουν προκαλέσει έντονες προστριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Στα σχέδια Χυτήρη αντιδρούν πολλά κυβερνητικά στελέχη, τα οποία εκτιμούν ότι δεν μπορούν να διασωθούν τα υπερχρεωμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ότι οποιαδήποτε προσπάθεια θα είναι ατελέσφορη και επιπλέον θα προκαλέσει την αντίδραση της κοινωνίας.
 

Για να προλάβει τις αντιδράσεις ο κ. Χυτήρης προσπαθεί να επισπεύσει τις διαδικασίες. Έτσι, δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε σε έναν απόλυτο αιφνιδιασμό.
 «Θα τα πούμε στην Βουλή» ήταν η απάντηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στον οποίο θέσαμε τις σχετικές πληροφορίες. 

Εδώ τελειώνει η ενημέρωση που πήραμε από το blog apnea σχετικά με τη διάσωση των ΜΜ"Ε". Τα περίπου €80 δισ. που έλαβαν οι τράπεζες δεν έχουν επιστραφεί ποτέ γεγονός που συνιστά μία από τις μεγαλύτερες αναδιανομές εισοδήματος μαζί με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Ο φόρος 20% επί των τηλεοπτικών εσόδων έχει αναβληθεί μέχρι το ...2013 ενώ η απόπειρα διάσωσης των ΜΜ"Ε" θα είναι άλλο ένα έγκλημα κατά του φορολογούμενου πολίτη και της τάξης των εργαζόμενων-ανέργων. Όλα αυτά, βέβαια, επί ημερών του σοσιαλιστικότατου ΜΠΑΤΣΟΚ.
Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μετά από τη διάσωση των τραπεζών, των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, χιλιάδων εργοδοτών-κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και τώρα των ΜΜ"Ε", εξακολουθούμε και θεωρούμε ότι όλα αυτά είναι κομμάτι του μνημονίου και της διάσωσης της χώρας από τα τοξικά δάνεια...Ε, ρε ζώα!  
Παραθέτουμε την εξέλιξη του νεοέλληνα μετά από 21 χρόνια ΜΠΑΤΣΟΚ, δηλαδή από το 1981-σήμερα μείον 8 και κάτι χρόνια διακυβέρνησης από την ανανεωτική δεξιά!

 ΥΓ. Κάποιοι χλεύαζαν την Τυνησία! Να δούμε πόσοι κάτοικοι αυτού του πλανήτη θα μείνουν ανέκφραστοι στην ατελείωτη κατρακύλα μιας χώρας και ενός λαού που κάποτε έβγαινε στα βουνά, έκανε Πολυτεχνεία και τώρα έχει μπλέξει τη βούρτσα με την πούτσα!

2 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Όπα παιδιά, κάτω τα χέρια από τα ΜΜΕ.Ένας τρόπος μας έμεινε να ενημερωνόμαστε με εγκυρότητα, δεν θα τον αφήσουμε να βουλιάξει!

Λοιπόν για να σοβαρευτούμε.Ότι δήποτε και να γράφεται πλέον σε σχέση με τα μέτρα που παίρνονται, δεν με θυμώνει πια.Δεν με ξενίζει, δεν με ξαφνιάζει απολύτως τίποτα.Και νομίζω ότι από την μεριά μου έχω ξεκαθαρίσει τις απόψεις μου και τους λόγους που πιστεύω ότι γίνεται όλο αυτό
Ένα πρόγραμμα σε εφαρμογή είναι, ένα πρόγραμμα διάσωσης της τάξης τους, δεν έχουν περιθώρια να κάνουν τίποτε άλλο.
Αν δε προσθέσεις και το μέγεθος της βλακείας και του ακατοίκητου, θα κατανοήσεις και το γιατί τα κάνουν τόσο άγαρμπα και προκλητικά.
Προκλητικά για όλους όσους βέβαια, κατανοούν τις προκλήσεις τους.
Γιατί εδώ είναι που απορείς και ξαφνιάζεσαι, εδώ είναι να θυμώνεις, εδώ είναι που πια, τουλάχιστον εγώ, αισθάνομαι ότι μου έχουν πιάσει το στόμα και την μύτη και δεν με αφήνουν να ανασάνω.
Εδώ λοιπόν είναι το ξάφνιασμα που όλα αυτά τα ανέχεται ένας κόσμος, τόσο που πια αμφιβάλεις γι΄αυτό που ζεις και λες, βρε μπας και;.......
Τώρα όλο το βάρος έπρεπε,να πέφτει για να γίνει κατανοητό στον κόσμο αυτό ακριβώς. Το ότι δεν μπορούν να μην πάρουν αυτά τα μέτρα.
Ότι βιώνουμε έναν ακήρυχτο πόλεμο.Σε αυτόν τον πόλεμο μας δίνουν τα όπλα,το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε και μεις, όχι μονάχα δεν κάνουμε χρήση,όχι μόνον δεν βλέπουμε το σκοινί,είναι σαν να μην βλέπουμε τον ίδιο τον εχθρό και τον πόλεμο που έχει εξαπολύσει.
Έτσι μου έρχεται τώρα, να πάω να κάνω ανάρτηση και να τα χώσω σε όλους και σε όλα.
Δε μου λέτε Πειρατάκια, ο μπροστινός της παρέας στην φωτό, είναι αυτός που νομίζω;
Το όνομά του αρχίζει από Παγκ και τελειώνει σε αλος;

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ο Πάγκαλος μαζί με τα γουρουνάκια του...

Ο συμβολισμός αφορά όλα τα νεοελληνικά απόβλητα που έχουν μεταμορφωθεί σε ζώα από τα ΜΜ"Ε".

ΒΒ χωστα σε όλους. Είναι μια λύση να ξεσπάσεις καθώς η συσσωρευμένη οργή όλο και μεγαλώνει, και δε λέει να την πάθουμε τώρα που ετοιμαζόμαστε για τις επάλξεις!