26 Φεβρουαρίου 2011

Μία συγγνώμη που δεν ακούστηκε ποτέ


Να σας υπενθυμίσουμε βέβαια ότι η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων εξέδωσε χθες μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρει (Όποιος θέλει να τη διαβάσει μπορεί να τη βρει εδώ) ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για τους αστυνομικούς, ότι οι εικόνες βίας με συνεχή θύματα αστυνομικούς δε συγκινούν κανένα, ότι στην περιοχή της Λαυρεωτικής κάθε βράδυ ζούμε «την κόλαση του Δάντη» με αποτέλεσμα να έχουμε τραυματίες αστυνομικούς, βανδαλισμούς, πυρπολήσεις κρατικών οχημάτων και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, ότι ο απλός αστυνομικός που κάθε μέρα λοιδορείται, δέρνεται, καίγεται και που κρατά την οικογένεια του σε ένα διαρκές άγχος για το πότε θα γυρίσει σπίτι, πώς θα γυρίσει και αν θα γυρίσει, λέει ως εδώ!!!.

Εμείς βέβαια, εδώ γελάμε! 
Πότε άραγε θα δούμε μια ανακοίνωση της αστυνομίας που θα ζητάει συγγνώμη για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, του Καλτεζά, του Νίκολας Τόντι;
Για τους ανελέητους ξυλοδαρμούς μεταναστών, τις "αθώες και φιλικές" ενοχοποιήσεις διαδηλωτών που ξαφνικά βρίσκονται να κουβαλούν μολότοφ ή σφυριά (περίπτωση Τσάπμαν το 2003 και προχθές με το μπάτσο των ΥΜΕΤ και το γαλάζιο του σφυράκι), για τις παράνομες φυλακίσεις πολιτών ή διώξεις ατόμων συγκεκριμένων πολιτικών χώρων (πρόσφατες περιπτώσεις Ηλιόπουλου, Μάριου Ζέρβα, Μέγιερ κλπ), για τις συνεργασίες με ακραίες φασιστικές ομάδες;  
Ακούσατε ή είδατε καμία συγγνώμη για την περίπτωση του βασανισμού του Κύπριου φοιτητή από τη ...ζαρντινιέρα, του φοιτητή με τα πράσινα allstar, του ντου στο Ρεσάλτο, του ντου στο στέκι μεταναστών χτυπώντας ανελέητα οποιον έβρισκαν, του ντου στην Τοσίτσα με το ξυλοδαρμό κατοίκων (θυμάστε τη γυναίκα με τα σπασμένα δόντια;;), των ντου στις καφετέριες των Εξαρχείων κυνηγώντας ...θαμώνες, των ντου στο Ναδίρ στη Θεσσαλονίκη, του δολοφονικού χτύπηματος στην Αγγελική Κουτσουμπού, στελέχους του ΕΕΚ, των ντου στο πάρκο ναυαρίνου κλπ, των ιαχών των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ στην Κερατέα («Αλέξη, Αλέξη») όπου επιζητούν και άλλους «Γρηγορόπουλους», των ντου στα σπίτια των κατοίκων της Κερατέας, των ρίψεων ληγμένων χημικών σε διαδηλωτές, γήπεδα, περιοχές, σπίτια κλπ;
Εμείς ακόμη αναζητούμε τις συγγνώμες από όλους αυτούς τους ...απλούς αστυνομικούς, τους συμπολίτες μας, που θα είναι δίπλα μας στους κοινωνικούς αγώνες...
Τους απλούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ κλπ που κάνουν τα ντου στις πορείες μας προσπαθώντας να στείλουν όσους περισσότερους διαδηλωτές στα νοσοκομεία.
Τις διμοιρίες των ΜΑΤ που χτυπούν συνταξιούχους, εγκύους, μετανάστες και εργαζόμενους.
Την ηγεσία της Αστυνομίας που κάνει 800 προληπτικές προσαγωγές σε όποιον περπατά στο κέντρο της Αθήνας.
Την αντιτρομοκρατική που συλλαμβάνει τη Φαίη Μέγιερ επειδή τυχαίνει να γνωρίζει κάποιους από τους συλληφθέντες των Πυρήνων της φωτιάς και τους αποκαλεί πολιτικούς κρατούμενους.
Την αντιτρομοκρατική που συλλαμβάνει και φυλακίζει για τρομοκρατία όποιον κινείται στα όρια του αναρχικού χώρου.
Τους αστυνομικούς του Τ.Α. Λάρισας, που δίκασαν με τον τρομονόμο δεκάδες μαθητών της περιοχής και παράλληλα προστατεύουν τους βουλευτάδες τους.
Τους ασφαλίτες που σε κάθε πορεία βάζουν τις κουκουλες των προγόνων τους παριστάνοντας τους μπαχαλάκηδες, διαλύοντας κάθε προσπαθεια των ...συμπολιτών τους και προσπαθώντας να ρουφιανέψουν όσους περισσότερους μπορούν...   
Και επειδή δε ξεχνάμε τους συμπολίτες μας, παραθέτουμε μερικές από τις περιπτώσεις θυμάτων αστυνομικής βίας χωρίς βέβαια τις ανακοινώσεις περί συγγνώμης γιατί ακόμη τις περιμένουμε...
Αντιθέτως, ζητούμε εμείς συγγνώμη που δε μπορούμε να υποταχθούμε στα αφεντικά σας και δυστυχώς ονειρευόμαστε έναν καλύτερο κόσμο!

 ΥΓ. Είναι προφανές πως δεν ασχολούμαστε καθόλου με τις αγαστές σχέσεις αστυνομικών με τα καρτέλ των ναρκωτικών, τους νονούς της νύχτας και τους εμπόρους λευκής σαρκός. Αλλωστε όπως θα δείτε και σε ένα link από αυτά που σας έχουμε παραθέσει, διασκεδάζουν με τα θύματα τους...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστός. Και μερικά ακόμα «μεμονωμένα περιστατικά», έτσι για το αρχείο: http://tiny.cc/pvpv2

Stefitis είπε...

Και να μην ξεχνάμε την ξυλοκοπηση της αμερικανιδας στις 15 νοεμβρη
τις ψευδείς κατηγορίες εναντια στους μετανάστες για τους ξυλοδαρμους και τα καμένα μαγαζιά στον αγιο παντελεήμονα
την καταπατηση του ασυλου στα προπυλαια
και οχη μονο την συνεργασια αλλα και την ανοχη στα φασιστικα/ναζιστικα συμβολα τα οποια ειναι παρανομα
και η λιστα συνεχιζεται...

Λωτοφάγος είπε...

Δεν έχω να προσθέσω τίποτε. Τα είπατε όλα.
Η ένωση αστυνομικών έχει ακόμα για πρόεδρο εκείνον με το μισοκακόμοιρο ύφος που το παίζει μεροκαματιάρης;

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φίλε ανώνυμε,

ευχαριστούμε για την προσθήκη. Ειναι τόσα πολλά τα μεμονωμένα περιστατικά, που μόνο μεμονωμένα δεν είναι!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

jimas13,

Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε.

Θέλουμε να φτιαξουμε μία λίστα μέχρι τέλους με τα αστυνομικά θύματα και είναι σημαντική η βοηθεια του καθενός!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Lotus,

Χαχα! Εχεις δει εκπρόσωπο αστυνομικών που να μην έχει κακόμοιρο ύφος; Είναι ο μόνος τρόπος να τσιμπήσουν κάποιοι αδαείς.

Αλλωστε στο θέατρο ο Μακρής είναι υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΚΕΣ ΠΑΙΔΙΑ
ΠΡΟΚΕΣ
NEXT TIME

madhorse είπε...

παίδες κάτι για να ευθυμήσουμε κιόλας...

http://www.youtube.com/watch?v=qs-fRZ5ap40&feature=player_embedded#at=107

Red είπε...

Ακόμα ένα video που αφορά την ίδια επίθεση.

http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/apokalipsi-ton-lipithikate-kakos-dite-to-vinteo-tou-cnn.html

Σκληρο-Πυρηνικός Φυσικός είπε...

Παιδιά, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να βρω κείμενο με το οποίο να συμφωνώ περισσότερο.

Κατ' αρχάς, χαίρομαι πολύ που σας βρήκα μέσα στο διαδικτυακό κυκεώνα.

Λυπάμαι,δε, που δεν καταφέραμε να βρεθούμε στο Σύνταγμα στις 23 του Φλεβάρη. Έννοια σας όμως, και θα βρεθούμε στους αγώνες που έρχονται.

Ήδη κανονίζεται συνάντηση-διαβούλευση στο Σύνταγμα για αύριο 1/3 στις 6 μμ. Εύχομαι να είναι εκεί όσο περισσότεροι γίνεται.
Εγώ δυστυχώς θα έχω ήδη μεταβεί στην Πάτρα, λόγω φοιτητικών υποχρεώσεων. Όμως η καρδιά μου θα βρίσκεται στο Σύνταγμα.
Κάτι νέο αναδύεται. Η αγανάκτησή μας έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε αντίδραση και ακτιβισμό. Και χαίρομαι πολύ για αυτό.

Εννοείται πως μπορείτε ελεύθερα να ανεβάζετε οτιδήποτε σας αρέσει από το ιστολόγιό μου. Το θεωρώ τιμή μου... Δε χρειάζεται καν να με ενημερώσετε.

Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους μας.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Χαιρετούμε το φιλαράκι μας!

Το έχουμε πάρει πρέφα για αύριο σπό το twitter αλλα δε ξέρουμε αν θα προλάβουμε λόγω δουλειάς.

Θα προσπαθήσουμε σίγουρα.

Οσο για το Σύνταγμα, όπως ακριβώς το λες! Θα έρθουν πολλές μέρες αγώνα και επιβίωσης στους δρόμους.

Καλή μας δύναμη!

ΥΓ.1 Ευχαριστούμε τους πάντες που βοήθησαν με τα link και τα video που παρέθεσαν. Σύντομα θα φτιάξουμε μόνιμο θέμα με την αστυνομική βία το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς ανάλογα πάντα με τα κατορθώματα των ηλιθίων!

CrashEclass είπε...

Γειά σας Πειρατές !
Πολύ μεγάλο το θέμα που ανοίγετε, και θα σας βοηθήσουμε όλοι όσο μπορούμε για να το εμπλουτίζετε συνέχεια.
Θα ήθελα να δείτε ένα βίντεο που έχω φτιάξει για μερικούς απ'τους ανθρώπους που έχουν δολοφονήσει οι μπάτσοι.
Συνεχίστε έτσι, είμαστε μαζί σας.

http://www.youtube.com/watch?v=PkVEondA-gI