14 Σεπτεμβρίου 2009

Σκλαβοι για πάντα

Τρεις στους τέσσερις εργαζομένους κάνουν ό,τι τους ζητηθεί για να μη χάσουν τη δουλειά τους, όπως υπερωρίες, εργασία τις Κυριακές και τις αργίες, χωρίς μάλιστα να ζητούν επιπλέον αμοιβή για αυτό, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.


«Τρεις στους τέσσερις εργαζομένους είναι διατεθειμένοι να κάνουν υποχωρήσεις σε βασικά εργασιακά τους δικαιώματα», σημειώνει ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Απλήρωτες υπερωρίες, εργασία τις Κυριακές και τις αργίες είναι μερικές από τις αναρίθμητες θυσίες που κάνουν το 75% των εργαζομένων, με σκοπό να διατηρήσουν τη δουλειά τους, εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Άλλωστε, η αβεβαιότητα και η εργασιακή ανασφάλεια δεν είναι τα μόνα χαρακτηριστικά των εργασιακών συνθηκών που επηρεάζουν τους Έλληνες εργαζομένους. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι τρεις στις δέκα νέες θέσεις εργασίας σχετίζονται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, προσωρινή απασχόληση ή μερική απασχόληση. Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την αυξανόμενη ακρίβεια με ένα μισθό που είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έρευνα της ΓΣΕΕ τονίζει ότι οι Έλληνες αμείβονται με το 82% του μέσου ευρωπαϊκού μισθού, αλλά πληρώνουν τα καταναλωτικά αγαθά στο 94%.

Πηγή: http://www.tvxs.gr/

Σχόλιο πειρατών:

Πουλήστε την ψυχή σας, τα πιστεύω σας, τις αξίες σας, πουλήστε όλα στο βωμό του χρήματος. Ξεφτιλιστείτε για 1.000 ευρώ. Αντε για 1.500 ευρώ. Άλλωστε οι πρώτοι που ξεπουλήθηκαν ήταν οι γονεις σας, η περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου. Συνεχίστε...Και προκειμένου να γλιτώσετε από την απόλυση, πάρτε πίπες, δώστε συναδέλφους, ρουφιανέψτε τους πάντες και αν σας κρατήσουν θα είστε Θεοί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: