14 Οκτωβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικα στολίδια, οι μετανάστες και ο Λοβέρδος

Ο «άρτος» θα είναι λιγοστός τα Χριστούγεννα που έρχονται, όμως για «θεάματα» υπάρχουν... ελπίδες τουλάχιστον στο κέντρο της Αθήνας, όπου μόνον οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές θα κοστίσουν 1,7 εκατ. ευρώ!
Κάνοντας, προφανώς, πράξη το προεκλογικό σύνθημα του Νικήτα Κακλαμάνη για «πόλεμο στη μιζέρια», ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να κατακυρώσει, με το παραπάνω κόστος, σε δύο εταιρείες το έργο του χριστουγεννιάτικου στολισμού. Στο παραπάνω κόστος δεν περιλαμβάνονται συναυλίες, παραστάσεις ή άλλα δρώμενα στους δρόμους της Αθήνας. Οσο για τις κατασκευές, αυτές αφορούν την πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο και κεντρικούς πεζόδρομους. Κυρίαρχο στοιχείο στο Σύνταγμα θα είναι τα αλεξανδρινά φυτά τα οποία θα τοποθετηθούν σχηματοποιώντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και διαδρόμους στην επιφάνεια της πλατείας.
«Ωραία είναι τα φυτά αυτά, αν και δύσκολα θα αντέξουν πολύ. Ομως δεν μπορώ να καταλάβω πόσα θα χρησιμοποιηθούν για να φτάσει η συγκεκριμένη εργολαβία στα 685.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ του 23%», μας λέει η Δήμητρα Σιδερή, διαμερισματική σύμβουλος στο 4ο διαμέρισμα της Αθήνας. Η κ. Σιδερή ήταν ένα από τα πέντε μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής που ορίστηκε από την παράταξη Σκανδαλίδη για να αποφασίσει σε ποιον θα δοθεί το έργο:
«Καταψήφισα την πρόταση γιατί δεν είναι δυνατό σε περίοδο οικονομικής κρίσης να δίνουμε τέτοια τεράστια ποσά. Είναι παράλογο να πληρώνονται τόσα χρήματα όταν ο Δήμος Αθηναίων αναγκάζεται να αναχρηματοδοτεί τα δάνειά του προκειμένου να πληρώνονται οι μισθοί των εργαζομένων».
Την πρόταση καταψήφισε και η Αννα Φόνσου, αλλά τη διέσωσαν οι τρεις ψήφοι των μελών της πλειοψηφίας Κακλαμάνη, δηλαδή των αντιδημάρχων Ν. Βαφειάδη, Γ. Ξεπαπαδάκου και του προέδρου του ραδιοσταθμού «Αθήνα 9.84» Θανάση Καφέζα. Την όλη διαδικασία για την επιλογή των κατασκευαστών του στολισμού επιμελήθηκε ο «Αθήνα 9.84», ο οποίος πέρυσι κάλυψε και το ανάλογο κόστος.
Υπενθυμίζεται ότι ο δημοτικός ραδιοσταθμός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και για να συνεχίσει τη λειτουργία του επιχορηγείται από άλλον δημοτικό φορέα, τον Πολιτισμικό Οργανισμό, ο οποίος όμως συνήθως αναλαμβάνει το κόστος άλλων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.
Τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα τοποθετηθούν σε Ζάππειο-Εθνικό Κήπο ανέλαβε έναντι κόστους 680.000 (πλέον ΦΠΑ 23%) η εταιρεία του Μάκη Σεριάτου, Le Spot, την οποία στο πρόσφατο παρελθόν προτιμούσαν κατά σύστημα φορείς του Δημοσίου όπως ο ΟΤΕ. Τις κατασκευές στο Σύνταγμα και κάποιους κεντρικούς πεζοδρόμους ανέλαβε η εταιρεία Pepper. Οπως μας είπε η κ. Σιδερή, είχε καταψηφίσει τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές και το περασμένο έτος που είχαν προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ...
Αλλοι αφήνουν μετανάστες να πεθάνουν και άλλοι δίνουν 2 εκατομμύρια ευρώ για κατασκευές...Πόσο είπαμε ότι θα πάρει ο Κακλαμάνης στις προσεχείς εκλογές;


Την ίδια στιγμή, επίθεση και εκβιασμούς με την κυβέρνηση να αδιαφορεί πλήρως, δέχονται οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ για μειώσεις μισθών, απολύσεις και περικοπές παντώς είδους, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι στον κλάδο των αυτοκινήτων, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία, οι συμβασιούχοι στην Ακρόπολη (που ξυλοκοπήθηκαν από τα αδέλφια τους, τα ΜΑΤ) και άλλους τόσους που ξεχνάμε.
 Αλλά αυτό που πραγματικά προκαλεί την αηδία και την αγανάκτηση είναι οι νέοι στόχοι Λοβέρδου, ο οποίος, μετά την εγκαθίδρυση του μεσαίωνα στην εργασία και τη σύνταξη και με άξιο συμπαραστάτη (όπως πάντα τα τελευταία 2 χρόνια) τον Άδωνι Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ, , θέλει να κόψει τη ...σίτιση και τη στέγαση που λαμβάνουν οι μη νόμιμοι μετανάστες.

Προσέξτε δηλώσεις φασιστών: Λοβέρδος:«πρέπει να σταματήσει η τσαπατσουλιά, η γενναιοδωρία, η μαγκιά και η τσάμπα καλοσύνη όταν άλλος πληρώνει».

Αδωνις: «Μιλάμε [για ποσό] από 150 έως 400 εκ. ετησίως το οποίο σε αυτές τις εποχές κρίσης και ανέχειας πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει. Δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δισεκ. ευρώ την δεκαετία για την περίθαλψη λαθρομεταναστών όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων» στο οποίο κόψιμο (συμπληρώνουμε) συμφώνησε το κόμμα σου, το ΛΑΟΣ ρε φίλε. Αλλά ξέχασες μάλλον ότι το μνημόνιο το υπερψήφισες και εσύ και οι όμοιοι φασίστες...
Πάντως αυτό που είναι προφανές είναι ότι το ΠΑΣΟΚ μιλάει, πλέον, ανοιχτά για φασισμό και εθνικισμό. Μήπως, λοιπόν, δεν είναι μόνο ο Άδωνις δηλωμένος ακροδεξιός;

6 σχόλια:

sosat είπε...

http://tasosnastos.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html

ELvA είπε...

Φιλοι Πειρατες!

Καθε μερα που παραμενουν στην εξουσια αυτοι, αυξανεται η βαρβαροτητα τους και προς τους ανθρωπους και προς το περιβαλλον...
Τι να πω, τα εχω χασει με αυτα που διαβαζω και βλεπω,δεν διαφερουν καθολου απο τις επιλογες της ακροδεξιας...
Χερι-χερι μας δουλευουν μια χαρα! ;(

celin είπε...

Aν μη τι αλλο,απο ακροδεξιες εχουμε μπολικες κ δε πληττουμε!Εχουμε τη πασοκικη ακροδεξια(που ειναι η χειροερη γιατι φοραει σοσιαλιτικο μανδυα),εχουμε τη Καρατζαφερικη ακροδεξια,εχουμε τη χρυσαυγιτικη ακροδεξια,την ακροδεξια των τραγοπαπαδων,
σα γαγγραινα ειναι η ατιμη!Οσο δε τη κοβεις,εξαπλωνεται

blackbedlam είπε...

Καλησπέρα σας είστε για ένα ρεσάλτο; Προετοιμαστείτε.
Η Αθήνα είναι ο πλέον υπερχρεωμένος Δήμος .Τελεία!
Ο Καλλικράτης είναι μέρος του μνημονίου και δεν προβλέπει απλά αποκρατικοποιήσεις, πράγμα που έτσι και αλλιώς γινότανε και χωρίς το μνημόνιο.Προβλέπει και απαιτεί ιδιωτικοποιήσεις. Την συνολική ιδιωτικοποίηση του κράτους.Στα πλαίσια λοιπόν του Καλλικράτη προετοιμάζονται οι ιδιωτικοποιήσεις και των Δήμων με πρόσχημα την υπερχρέωση.
Στην Γερμανία και στην Βρετανία ήδη έχει εφαρμοστεί η ιδιωτικοποίηση της Τ.Α είναι πια μια δεδομένη πρακτική.
Στο σύνολό τους οι Δήμοι, είναι υπερχρεωμένοι με πλέον υπερχρεωμένο τον Δήμο της Αθήνας. Η κεντρική εξουσία αδυνατεί να τους χρηματοδοτήσει για τις ανάγκες τους, ακόμη και από τα χρήματα που ήδη έχει πάρει από τον λαό, με συγκεκριμένη φορολογία γι΄αυτήν ακριβώς την δουλειά.Βλ: "παρακρατηθέντες πόροι".
Ήδη,υπάρχει εκφρασμένο ενδιαφέρον από Γερμανική εταιρία, που μάλιστα από το 2006 έχει αναλάβει το ist Reading, κομητεία της Βρετανίας.
Μπαίνει λοιπόν η εταιρία, με σκοπό να σώσει τα οικονομικά του δήμου και να ωφελημοποιήσει τα έσοδα του! θαυμαστικό.
Από κει και πέρα καταλαβαίνει κανείς τι πρόκειται να συμβεί.Με τις αυξημένες αρμοδιότητες που θα μεταφερθούν στην ΤΑ, εκπαίδευση, υγεία, κοινωνικές παροχές, πολιτισμός, αθλητισμός,........Θα πληρώνουμε διόδια για να πάμε από την μια γειτονιά στην άλλη.
Πάντως στο ist Reading η συγκεκριμένη εταιρία εγκατέστησε τον μάνατζερ της εκεί και κατάφεραν να διαλύσουν κυριολεκτικά, όλα τα παραδοσιακά συστήματα υγιεινής, με αποτέλεσμα να δέχονται οι κάτοικοι επιδρομές αρουραίων από το Τάμεση.
Στις κινητοποιήσεις των κατοίκων και στις διαμαρτυρίες τους, ο μάνατζερ συνιστά: Φάκες και ποντικοφάρμακο.
Αν ερμηνεύω σωστά, όσο ποιο χρεωμένος θα είναι ο Δήμος της Αθήνας, τόσο ποιο αναγκαία και αναπόφευκτη θα είναι και η απόδοσή της στα ιδιωτικό κεφάλαιό για να την "σώσουν"Επίσης θαυμαστικό.
Καληνύχτα και τον τίτλο της ανάρτησης σας στις 11/10 !!!

Mob είπε...

Τελικά οι πιο επικίνδυνοι ακροδεξιοί δεν είναι οι κατ όνομα,αλλά οι φέροντες φαιοπράσινες προβιές μπασταρδοπροοδευτικοί!!!!Πάντα τα χειρότερα τα έφεραν εις πέρας΄΄σοσιαλγλίτσες΄΄...

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ωραίος φίλε Τάσο!

@@Elva,

Πλέον έχει χαθεί κάθε μέτρο και κάθε όριο σε ότι γίνεται.

Πλέον η ακροδεξία είναι προσόν και ανακοινώνεται με χαρά!

Οι δε προκλήσεις δαπάνών Χριστουγέννων και λοιπών πιπών, είναι πέρα από κάθε προσδοκία!

Την καλημέρα μας