17 Οκτωβρίου 2010

Η Χούντα του ΠΑΣΟΚ καταργεί τη δημόσια δωρεάν υγεία

Ενημερωθήκαμε από το indymedia ότι όλοι οι ασθενείς που εισέρχονται στα Κέντρα Υγείας, είτε για συνταγογράφηση, είτε για εξέταση από γιατρό, θα πρέπει να πληρώνουν είσοδο τριών ευρώ! Επίσης υπάρχει αναλυτικός τιμοκατάλογος, για όσες εξετάσεις γίνονται (εξετάσεις αίματος, ακτινογραφίες κτλ) και τις οποίες θα πρέπει να πληρώνει ο ασθενής επιπλέον. Το μέτρο πρόκειται να ισχύσει άμεσα, σε όσα Κέντρα Υγείας έχουν επαρκές προσωπικό για να κάνουν την είσπραξη.
Θεωρητικά, τα έξοδα αυτά θα καλύπτονται από το ταμείο, αν τα δικαιολογεί το ταμείο.
Αναρρωτήθηκε κανείς από αυτούς που βγάζουν τις αποφάσεις, τι θα γίνεται σε περίπτωση που δε δικαιολογούνται οι εξετάσεις από το ταμείο ή ο ασθενής είναι ανασφάλιστος;
Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε τη διαφορετική αντιμετώπιση των ασθενών, ανάλογα με την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση. Τον τελευταίο καιρό, η εύρεση εργασίας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και η ασφαλιστική κάλυψη αμφίβολη ακόμα και για τους εργαζομένους, καθώς τα ποσοστά της μαύρης εργασίας αυξάνονται. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να διαλυθούν και οι τελευταίες δομές που προσφέρουν -στοιχειώδη έστω- περίθαλψη χωρίς διακρίσεις. Ειδικά σε μια περιοχή όπως η Λέσβος με πληθώρα ανασφάλιστων προσφύγων και μεταναστών, αλλά το ίδιο θεωρούμε ότι ισχύει και παντού, δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο.
Έχουν περάσει 8 μέρες από τη στιγμή που η Λούκα Κατσέλη προανήγγειλε έστω και με πούστικο τρόπο το θάνατο της δημόσια ασφάλειας και υγείας. Τα λέγαμε εδώ και δυστυχώς μετά από 8 μέρες έρχεται αυτή η είδηση η οποία και επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. 
Για αρχή, λοιπόν, ένας άστεγος δε μπορεί να πάει σε κέντρο υγείας ούτε για κατούρημα.  Ο άνεργος; Ο ανασφάλιστος ή γενικά ο μαύρος εργαζόμενος; Ο μετανάστης; Στα αρχίδια του ΠΑΣΟΚ και της εκάστοτε κυβέρνησης.
Ο Λοβέρδος πριν, η Λούκα τώρα και όλα τα υπόλοιπα αξιολύπητα καθίκια που προσκυνούν και θα συνεχίσουν να προσκυνούν τις τράπεζες, τις αγορές και τους επιχειρηματίες, ενώ γαμούν τον κάθε μαλάκα κακομοίρη, πρέπει και θα πληρώσουν! Μήπως πρέπει να ξεκινήσουμε την αναζήτηση και τη συζήτηση των τρόπων;


ΥΓ.1 Οπως θα παρατηρήσετε μπαίνοντας στο blog, υπάρχει μια προειδοποίηση σχετικά με κακόβουλα προγράμματα. Είναι προφανές ότι μάλλον έχουμε αρχίσει να ενοχλούμε και άρχισαν οι προειδοποιήσεις από τα όργανα! 
Είναι προφανές ότι τους γράφουμε στα αρχίδια μας καθώς τα μόνα κακόβουλα στο blog είναι η ανιδιοτέλεια, η αλήθεια και το μηδενικό γλείψιμο κώλων! Όλα τα άλλα είναι παράγωγα της επανάστασης του αυτονόητου!
ΥΓ.2 Αν μας κλείσουν εντελώς, θα παρακαλούσαμε να μας βοηθήσετε στο να το διαδώσουμε μέχρι να μετακομίσουμε κάπου αλλού! 
Γιατί blog που καίγεται, λουλούδι που ανθίζει! 

15 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Να πω το εξής περιστατικό.Πριν λίγες μέρες επισκέφτηκα τον ορθοπεδικό.Για να δούμε μου είπε την άλλη φορά που θα έρθεις θα με βρεις εδώ;
Τον ρώτησα γιατί μου λέει κάτΙ τέτοιο.Ήδη από το ΙΚΑ διέκοψαν τις συμβάσεις 800 γιατρών μου απάντησε και τώρα ήρθε και η σειρά μας.
Την Πέμπτη πρέπει να θεωρήσω το παραπεμπτικό για κάποιες εξετάσεις.Πάω στα κεντρικά του ταμείου μου και γιατρός δεν υπάρχει.130.000 κάτοικοι με την απογραφή του 1981.Όχι γιατρός δεν υπάρχει.Έληξε λέει η σύμβασή του και δεν προσέλαβαν άλλον!
Και; Ρωτάω τι κάνουμε που πάμε; Κεντρικά μου λέει το κεντρικά είναι ο Πειραιάς.
Και πάω.Βρώμικες σκάλες σκοτεινά βρωμάει και όταν φτάνω στον όροφο τουλάχιστον 50 άτομα περιμένουν σε μια ουρά που φτάνει και ανεβαίνει τις σκάλες προς τους επάνω ορόφους και δεν μιλάει κανένας.Κανένας ! Καρτερικά μοιρολατρικά σαν ζόμπι.
Μην σας περιγράψω τώρα το τι τους είπα, για το φιλότιμό μας για την αξιοπρέπειά μας για τον αφανισμό στον οποίο οδηγούμαστε.
Με κοιτάζανε με άδεια μάτια και βρέθηκε μονάχα ένας να μου πει: Υπομονή κάνε λίγη υπομονή η ουρά τσουλάει σε 10΄θα έχεις τελειώσει.!
Στο γραφείο ήταν μόνον ένας γιατρός για όλους αυτούς τους ανθρώπους που όταν έφυγα μετά από 45΄ ήταν πια τουλάχιστον 100.
Όλα τα άλλα που μου έρχεται να πω τα καταπίνω για την ώρα τους γιατί θα έρθει και αυτή δεν μπορεί.
Άλλωστε μην βάλουμε σε κίνδυνο την επικοινωνία μας την οποία με κάποιον τρόπο πρέπει να την διασφαλίσουμε.......
Δεν είδα τι και που στην σελίδα σου να γράφει κάτι τι είναι αυτό που γράφεις στο ΥΓ;

ELvA είπε...

Γεια σας φιλοι Πειρατες!

Και ειναι μονο η αρχη..Τωρα να μη πουμε που γραφουν τους.. άνεργους ανασφάλιστους, ή τους μαύρους εργαζόμενους..Το ειπες εσυ και επαυξανουμε κι εμεις που τα ακουμε και τα διαβαζουμε. Ποτε θα ξυπνησει αυτος ο κοσμος, ρε γμτ;

Υ.Γ Μη κολλας πουθενα και εμεις θα συνεχισουμε να σε διαβαζουμε οπου και οπως μπορουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ηρθε η ώρα να γαμήσουμε τις μάνες τους που τους έφεραν στη ζωή για να γαμάνε εμάς.

Στο ΤΣΜΕΔΕ με 4-5 δισ αποθεματικό δεν υπάρχει ελεγκτής γιατρός για να πάρω τα νοσήλεια και πρέπει να πάω στην Αθήνα στι 7.30 το πρωί και να φύγω το μεσημέρι.

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Black έχεις απόλυτο δίκιο!

Παρόμοια ιστορία μου διηγήθηκε και ένας φίλος πριν από μερικές μέρες!

Δυστυχώς, τα πράγματα πηγαίνουν εντελώς αντίθετα από ότι φανταζόμασταν όλοι!

Και αφού η κυβέρνηση βλέπει ότι την παίρνει, θα συνεχίσει.

ΥΓ. Αναφορικά με το υστερόγραφο, χθες, όσοι έμπαιναν με browser διαφορετικό του Mozilla στο blog, τους έβγαζε ένα μήνυμα ότι είμαστε γεμάτοι κακόβουλα προγράμματα και η εισοδος στο blog μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τον υπολογιστή τους.

Προφανώς κάποιοι δε γουστάρουν και θεωρούν ότι είμαστε επιβλαβείς! Και η Google όπως πάντα, στο καθήκον!

Αν παρουσιαστεί κάτι παρόμοιο, θα σας ενημερώσουμε!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Εlva καλημέρα,

Η μουντή και βροχερή Αθήνα προσιδιάζει περισσότερο σε ένα σουηδικό πρωινό στη Στοκχόλμη ή στο Μάλμε, παρά σε μία Δευτερα της ΔΝΤικής πρωτεύουσας.

Επομένως, προσωρινά, ας πιστέψουμε ότι βρισκόμαστε στη Σουηδία για να είναι πιο ευχάριστος ο πρωινός καφές!

Κατα τα λοιπά, απλά παρωδία! Ζούμε μια τραγωδία και όπως μπορεί να δεις και από το σχόλιο της Βlack, η χώρα συνεχώς ολισθαίνει. Και δυστυχώς αυτό που περιγράφει είναι φυσιολογικό για τους περισσότερους συμπολίτες μας!

Φιλια!

ΥΓ. Αναφορικά με το υστερόγραφο, χθες, όσοι έμπαιναν με browser διαφορετικό του Mozilla στο blog, τους έβγαζε ένα μήνυμα ότι είμαστε γεμάτοι κακόβουλα προγράμματα και η εισοδος στο blog μπορεί να είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τον υπολογιστή τους.

Προφανώς κάποιοι δε γουστάρουν και θεωρούν ότι είμαστε επιβλαβείς! Και η Google όπως πάντα, στο καθήκον!


Είναι καλό που ενοχλούμε, πάντως!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φίλε ανώνυμε

Μαζί σου σε όλα τα γαμήσια και σε όλα τα καβλιά που πρέπει να ρίξουμε στα κωλαράκια των κυβερνώντων!

Πρέπει, όμως, να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ντρουσίλα είπε...

Στέκομαι σ' αυτό που γράφει η Black Bedlam:

[...]δεν μιλάει κανένας.Κανένας ! Καρτερικά μοιρολατρικά σαν ζόμπι.[...]

Ξεσηκώνονται οι Γάλλοι, οι Ιταλοί... κι εμείς κοιμόμαστε! Κοιμόμαστε! Αλλάζουμε και πλευρό!
Τόσο "καλή δουλειά" έκαναν εδώ;!

ΥΓ. Μπαίνω πάντα με Mozilla. Μπήκα τώρα με IE και Chrome -δεν είδα κάποιο μήνυμα.
Καλού κακού, αποθηκεύστε το υλικό σας και αν συμβεί ο,τιδήποτε, στείλτε ένα email στο molyvi.kai.xarti@gmail.com και στήνουμε ό,τι γουστάρετε!

celin είπε...

Δε πηρα χαμπαρι παιδια αυτο που λετε,αλλα αν παιχτει κανα σαμποταζ,ολοι εμεις ειμαστε εδω,
θα γινουμε ολοι Πειρατες μετα κ θα δημοσιευουμε ολοι εμεις τα αρθρα σας μεχρι να ξαναφτιαξετε νεα στεγη!

Θα σας κλασουν τα παπαρια!

ΥΓ "οι milli vanilli"!!!!
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa!!!!!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Ντρου Καλησπέρα,

Ευχαριστούμε για την προσφορά! Να είσαι καλά!

Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει πολίτες πολύ κάτω του μετρίου. Σαπίλα και αποβλάκωση!

Εδώ έχουν ξεσηκωθεί για τα καλά οι Ισλανδοί!!!!

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Αδελφέ Celin,

Σήμερα δε παίζει το πρόβλημα, οποτε το αφήνουμε προσωρινά στην άκρη.

Χαχα! Και τώρα αν γουστάρεις, μπορεί να γίνεις Πειρατής και να αρθρογραφείς και σε δεύτερο blog πέρα από το δικό σου!

Και η λογοκρισία εδώ πάει περιπατο!

Δημοσιογραφική άμεση δημοκρατία!

celin είπε...

Σωστος ο φιλος!
Λοιπον,αν μου ερθει να γραψω τιποτα πολυ βαρυ για τη χουντα του Γιωργου αλλα εγω κολωνω να το δημοσιευσω,
θσ το στειλω εδω,που ξερω οτι δεν παιζει να κολωσει κανεις!
Χαιρετω!

Ανώνυμος είπε...

Το καλοκαίρι είχα παει σε πανεπιστημιακο νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις σε παθολογο, ψυχίατρο και για ακτινογραφία θώρακος. Μου ζητήσανε 3 ευρώ για κάθε μία απο τις παραπάνω εξετάσεις. Επιβεβαιώνω λοιπον οτι η ειδηση ισχύει 100% και μαλιστα εδω και καποιους μηνες

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ είπε...

Φίλε ανώνυμε,

Eυχαριστούμε πολύ για την είδηση!